Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Λερναία Ύδρα στην Σκόπελο. Sales meeting αιολικών μπας και το χάψουν οι ιθαγενείς



Θα έλεγε κανείς ότι με όσα έχουν βγει στην φόρα για το ρεύμα, τα αιολικά, το El Hierro, την οικονομική κατάσταση της χώρας μας... Με όσα βγει στην φόρα, με εκπλήσσει το θράσος.

Έστησε διαφημιστική εκδήλωση ο Δήμος Σκοπέλου, οι ενδιαφερόμενοι το έμαθαν τελευταία στιγμή, και άντε να πείσεις τον κύριο και την κυρία Σκοπελίτη ότι πρόκειται για ΑΠΕτεώνες, για Πράσινα Λαμόγια, για πλασιέ φυκιών για μεταξωτές κορδέλες...  Ημερίδα που μάλλον είναι σαν εκδήλωση προώθησης προϊόντων. Sales meeting. Οργανωτική συνάντηση να κάνουμε τζίρους...

Θα τους πούνε για τζάμπα αιολικό και ηλιακό δυναμικό, για καθαρή ενέργεια, για ανταποδοτικά τέλη και πολλά λεφτά για τους δημότες. Θα φέρουν όλο το θέατρο:  Τους "επιστήμονες" της ΕΛΕΤΑΕΝ.  Τους οικωλόγους που έχουν άποψη για ενέργεια...  Τον περιφερόμενο πλασιέ, τέως Δήμαρχο Ανάβρας...  Άξιος, Δήμαρχε, άξιος, η Μπιρμπίλη και ο Φούχτελ τώρα δικαιώνονται.  (Η φωτό είναι από την Σκόπελο, μεγαλώνει με κλικ και ο προϊστάμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι από εδώ)

Ποτέ και πουθενά δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε υποψία ενεργειακής αυτονομίας από οποιαδήποτε πατέντα με αιολικά, φωτοβολταϊκά, αντλησιοταμίευση και άλλα τέτοια Πράσινα. Μπορεί στο μέλλον, όταν θα φυσάει συνέχεια και σταθερά, όταν ο ήλιος δεν δύει το βράδυ, όταν υπάρχει άπειρο νερό και δωρεάν αντηλσιοταμίευση,  όταν λυθεί το αεικίνητο και άλλα τέτοια ευφάνταστα.

Ποτέ και πουθενά δεν μπόρεσε οποιοσδήποτε συνδυασμός ΑΠΕ να είναι ο,τιδήποτε εκτός από ένα πανάκριβο ενεργειακό τίποτα.   Ούτε στην Γερμανία που είναι τίγκα στις ΑΠΕ (και μας τις εξάγει γιατί δεν αντέχει άλλο), ούτε στο El Hierro που ένα χρόνο και 90 εκατομμύρια αργότερα, ναι, ηλεκτροδοτείται από πετρέλαιο)

Όπου μπήκαν ΑΠΕ ή πολλές ΑΠΕ, ή πατέντες αυτονομίας και τέτοια παραμύθια απλά εκτινάχθηκε το κόστος του ρεύματος, να μην σας ζαλίσω με ατέλειωτους συνδέσμους, είναι πια αυταπόδεικτο. Όχι επειδή είναι διπλή και τριπλή η ταρίφα, αλλά επειδή οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν. Η ταρίφα προστίθεται στο ήδη υπάρχον κόστος ηλεκτροδότησης.  Κι όπου επέμειναν με ΑΠΕ απλά δεν είχαν ρεύμα (έχοντας πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους).

Παρ' όλα αυτά, τα λαμόγια επιμένουν. Πολλά και εύκολα τα λεφτά. Είτε τα αρπάξεις από ΕΣΠΑ, είτε τα αρπάξεις από τον καταναλωτή. Ο κύριος και η κυρία Σκοπελίτη απλά θα βάλουν το ...νησί τους. Και θα τους τάξουν και ...εκπτώσεις.  Η Ελλάδα χρεωκοπεί, το συνταξιοδοτικό χρεωκοπεί, οι Ελληνικές επιχειρήσεις χρεωκοπούν και τα λαμόγια τάζουν ...εκπτώσεις.  Εκπτώσεις από τι;  Ποιος θα τις πληρώνει; Μα ο κύριος και η κυρία Σκοπελίτη.  Και θα τις πάρουν τις εκπτώσεις σε χρεωκοπημένη χώρα;

Εάν δεν σας νοιάζει η ζημιά στην Σκόπελο (σιγά το νησί δηλαδή, μικρό άγονο, έχει και κουνούπια, δεν πατάνε τουρίστες για να ενοχληθούν, δεν έχει τίποτα, μόνο ξερολιθιές και ξερόχορτα) και εάν μένετε εκεί και ελπίζετε σε εκπτώσεις, το έχω ξαναπεί:  Ήρθαν τα μαντάτα σου, πάτησες την γάτα σου και σου τα φάγανε οι ΑΠΕτζήδες.


Ναι, έχει ακριβύνει το ρεύμα (για να απελευθερώσουν οι Ευρωπαίοι την ΔΕΗ, για να πουλήσουν αιολικά, και για να καίμε αέριο -- και για τις ΑΠΕ και, κυρίως, με τις ΑΠΕ). Αλλά κάθε καινούργια ΑΠΕ ακριβαίνει το ρεύμα, χωρίς να εξοικονομεί κάποιο άλλο καύσιμο. Ούτε στην Γερμανία το πετυχαίνουν, ούτε στο El Hierro.

Ναι, πληρώνουμε ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ ΑΠΕ που βαφτίστηκε "ειδικό τέλος μείωσης αερίων ρύπων"), μόνο που πουθενά στον κόσμο δεν μειώθηκαν αέριοι ρύποι με τις ΑΠΕ, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή μετρήθηκαν!

Και σίγουρα, το ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουμε χάνεται στην μαύρη τρύπα. Να επιστρέψουμε ΕΤΜΕΑΡ στους ντόπιους, αλλά θα έχουν κόψει οι ίδιοι το ρεύμα τους αφού μάλλον δεν θα έχουν ...να φάνε. Και, όχι, δεν το επιστρέφουμε το ΕΤΜΕΑΡ, και ό,τι δώσαμε για βιτρίνα, σίγουρα δεν είναι ...βιώσιμο (με capital controls, τρομάρα μας!)

Γιατί θέλουν ΑΠΕ στην Σκόπελο; Μα επειδή την έχουν για πέταμα... Και κάτι αρπάχτρες, μιλημένες από τους Φούχτελ, μυρίζουν ΕΣΠΑ. Για αυτό πάνε οι επιστήμονες και οι οικωλόγοι στην Σκόπελο.

Δεν βάζω συνδέσμους για κάθε ισχυρισμό και δήλωση εδώ, εξ άλλου έχει ο αρχικός σύνδεσμος.

1 σχόλιο:

Professor Moriarty είπε...

Το παραμύθι του “ενεργειακά αυτόνομου” νησιού σε νέα έκδοση: Ή πώς τα ηλεκτρικά πράσινα άλογα θα καλπάσουν επάνω στην Τήλο !