Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

500 επιστημονικά άρθρα το 2016, 1.000 την τελευταία τριετία, που αμφισβητούν την Ανθρωπογενή Κλιματολαγνεία

 
Αυτή η ανάρτηση είναι δώρο σε αυτούς που παριστάνουν ότι "πιστεύουν"  στην καταστροφική ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και που θεωρούν ότι το θέμα έχει κλείσει, ότι το 97% των επιστημόνων δήθεν συμφωνούν και ότι ο ουρανός γκρεμίζεται, τώρα, αύριο, το ...2013, σίγουρα το περασμένο καλοκαίρι, εκτός εάν βάλουμε πολλά αιολικά για να δροσίσει ο καιρός.

Α. Το παραμύθι του "97% των επιστημόνων συμφωνούν". Αυτό ξεκίνησε από το άρθρο κάποιας
Naomi Oreskes. από το 2004 (που μάζεψε τα άρθρα που συμφωνούσαν και αγνόησε αυτά που δεν συμφωνούσαν) και έφτιαξε ένα 97%) ή/και από την διατριβή για Masters από ένα τηλεφωνικό ερωτηματολόγιο του στυλ "συμφωνείτε ότι τα περιστέρια στο Σύνταγμα που έρχονται να φάνε σουσάμι, τρώνε σουσάμι". Το ερωτηματολόγιο αναφέρθηκε σε 79 από 3.146 ερωτηθέντες! Πιο πρόσφατα ερωτηματολόγια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι 0,3%(!) των άρθρων και όχι 97%, λένε ότι οι άνθρωποι προκαλούν την θέρμανση, μερικοί από τους αρχικά ερωτηθέντες για την στατιστική του 97% δήλωσαν ότι παραποιήθηκαν τα λεχθέντα τους, οι περισσότεροι επιστήμονες αμφισβητούν την αξιοπιστία των μοντέλων και δεν πιστεύουν ότι ο κύκλος με τα σύννεφα είναι επαρκώς κατανοητός.  39,5% (και όχι κάποιο 97%) των 1.854 μελών της Αμερικανικής Ένωσης Μετεωρολόγων δέχονται ότι υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή και ότι είναι επικίνδυνη.  Αυτά, από εδώ.  Το ότι "μαγειρεύτηκαν" οι δηλώσεις ερωτηθέντων επιστημόνων αναφέρεται και εδώ.  Το 97% κατασκευάστηκε, έτσι ή αλλιώς, έγινε φέιγ βολάν από παπαγάλους και χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα. Το "97%" είναι κατά τουλάχιστον 97% "μαϊμού". Τονίζω, ότι το ότι 97% συμφωνούν, ή 97% δεν συμφωνούν, δεν απαντάει το ερώτημα κατά πόσον υφίσταται ή όχι, και σε τι βαθμό, "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή".  Τα δημοψηφίσματα δεν είναι μέρος της επιστημονικής μεθόδου.

Β.  500 επιστημονικά άρθρα το 2016 (που αμφισβητούν την ανθρωπογενή κλιματοτρομοκρατία,  χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες

1. Οι μηχανισμοί της φύσης που επηρεάζουν τον καιρό και την κλιματική αλλαγή (236 άρθρα)
  • Η επιρροή του ήλιου στο κλίμα (132)
  • Ωκεάνιες και ατμοσφαιρικές ταλαντώσεις (45)
  • Μεταβλητότητα του όζοντος και κλίμα (3)
  • Αμφιλεγόμενη επίδραση ανθρώπων και CO2 στο κλίμα (11)
  • Μικρή ευαισθησία του κλίματος στο CO2 (4)
  • Το σημερινό κλίμα συμβατό με φυσιολογικές αλλαγές (17)
  • Σύννεφα και αεροζόλ στην κλιματική αλλαγή (14)
  • Ηφαίστεια και τεκτονική δραστηριότητα (9)
2. Παρατηρήσεις Κλιματικών Αλλαγών (152 άρθρα)
  • Μη συσχέτιση στάθμης θάλασσας με ανθρωπογενή και CO2 (34)
  • Το κλίμα στην περίοδο της Ολοκαίνου (40)
  • Απουσία συνολικής θέρμανσης από τα μέσα του 20ου αιώνα (15)
  • Ιστορικές αυξομειώσεις στην θερμοκρασία (8)
  • Η κρυόσφαιρα:  πολικοί πάγοι (34)
  • Όξινοι ωκεανοί; (14)
  • Πρόσφατη ψύξη στον Βόρειο Ατλαντικό (3)
  • Φυσικές καταστροφές (άσχετες με CO2) (4)
3. Η επιστήμη δεν έχει καταλήξει κάπου. Τα μοντέλα είναι ανεπαρκή (112 άρθρα)
  • Οι λεγόμενες "πολιτικές για το κλίμα", με ΑΠΕ κλπ είναι αποτυχημένες (10)
  • Τα μοντέλα είναι αναξιόπιστα (34)
  • Το αυξημένο CO2 είναι ευεργετικό στα φυτά (10)
  • Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι βλαπτικά στην πανίδα (7)
  • Λιγότερο ασταθής και ακραίος καιρός με ζέστη ( 15)
  • Η θέρμανση δεν έχει βλάψει πολικές αρκούδες ή ανθρώπους (3)
  • Δεν υπάρχει αύξηση σε τυφώνες και θύελλες (3)
  • Δεν έχει υπάρξει αύξηση σε ξηρασίες (7)
  • Η αστικοποίηση αυξάνει την θερμοκρασία (4)
  • Τα περί τετελεσμένων στην επιστήμη δεν υφίστανται  (3)
  • Οι φυσικές πηγές CO2 και μεθανίου είναι πιο σημαντικές από τις ανθρώπινες (3)\
  • Οι επιστήμονες λένε "δεν ξέρουμε" (4)
  • Άλλα (8)
Εκτός από τα παραπάνω 500 άρθρα του 2016, υπάρχουν άλλα τόσα το 2015 και το 2014.  1.000, συνολικά. Όχι, δεν έχω κανένα σκοπό να τα διαβάσω. Ούτε οι παπαγάλοι θα τα διαβάσουν.

Έκανε ρεκόρ ζέστης το 2016;   2016 not Statistically Warmer than 1998:  Το 2016 δεν ήταν στατιστικά θερμότερο του 1998, και οι δύο χρονιές ήταν χρονιές El Niño.  Μία από τις πολλές ωκεάνιες ταλαντώσεις:


Το διάγραμμα μεγαλώνει με κλίκ. Όπως έπεσε μετά το 1998, πέφτει και μετά το 2016.

Άσχετα με το τι γίνεται, ή δεν γίνεται, με το κλίμα, εάν αυτό που γίνεται ή δεν γίνεται έχει σχέση με το ατμοσφαιρικό CO2, τα αιολικά και γενικά οι ΑΠΕ:  1) είναι πραγματικά ασήμαντες στην παγκόσμια ενέργεια, 2) δεν εξοικονομούν κανένα CO2 ή καύσιμο στην ηλεκτροπαραγωγή (ή στις ...μεταφορές).   Άρα, χάνουμε τον καιρό μας...  Εκτός εάν μας αρέσει να σκαρφαλώνουμε σε καμινάδες της ΔΕΗ για να αυξηθεί λίγο ακόμα το ΕΤΜΕΑΡ...

6 σχόλια:

nikos είπε...

Σταθάκης: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε αιολική ενέργεια

http://www.greek-inews.gr/2017/01/stathakhs-ependyseis-1-dis-eyrw-se-aiolikh-energeia.html

Professor Moriarty είπε...

Τα econews του Σκάϊ και τα δελτία ειδήσεων της ερτ βρίσκονται σε συναγωνισμό κλιματοκαταστροφικής τερατολογίας. Το πώς καταφέρνουν να συνδυάσουν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη με το χιόνι που έπεσε φέτος στην Σαχάρα δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι ακριβώς εφάμιλλο της Θεωρίας των Πάντων, αλλά πάντως the next most important thing! Και παρά το χιόνι στην Μ. Ανατολή και την Σαχάρα, παρά το ότι οι μεσοδυτικές στις ΗΠΑ πάγωσαν, παρά τα χιόνια στην Κρήτη και τις παγωνιές στις Κυκλάδες, είναι αυτονόητο ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται, διότι και το πολύ κρύο ασφαλώς θα οφείλεται στην ... υπερθέρμανση.

Οδηγούσα και άκουγα το δελτίο ειδήσεων της ερτ. Εκ των υστέρων διαπίστωσα πόσο επικίνδυνο ήταν. Με έφερε σε νευρική κατάσταση ικανή για πρόκληση ατυχήματος. Έλεγε για τις χιονοθύελλες στις μεσοδυτικές των ΗΠΑ και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Και αμέσως μετά την εκφώνηση της είδησης άρχισε προπαγάνδα χονδροειδέστερη και από εκείνη της ραδιοφωνίας του Κιμ Γιογκ Ουν: Ότι όλα αυτά συμβαίνουν εξ αιτίας της “κλιματικής καταστροφής”, και η εν λόγω κυρία συνέχισε ακάθεκτη λέγοντας ότι οι θερμοκρασίες στον Β. Πόλο ήταν 1-2 βαθμούς C πάνω από το μηδέν. Βέβαια, όλες οι καταγραφές λένε ότι η μέση θερμοκρασία της αρκτικής πάνω από τον 80ό παράλληλο ήταν τους τελευταίους 2 μήνες κάτω από -30 C. [Θα μπορούσαμε βέβαια να επισημάνουμε ότι όταν μιλάμε για μέτρηση θερμοκρασίας μιλάμε για θερμόμετρα και έχει σημασία πού βρίσκονται αυτά τα θερμόμετρα. Αν είναι ποντισμένα στον ωκεανό μετράνε την θερμοκρασία του ωκεανού στο βάθος που είναι ποντισμένα. Και η θερμοκρασία που το νερό του ωκεανού μετατρέπεται σε πάγο είναι -1.8 βαθμοί C. Αν το θερμόμετρο είναι φυτεμένο στην στεριά τότε μετράει την θερμοκρασία του πάγου ή του εδάφους. Αν είναι λίγο επάνω από την επιφάνεια του εδάφους τότε μετράει την θερμοκρασία του αέρα επάνω από το έδαφος. Και προφανώς οι τρείς αυτές θερμοκρασίες διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.]

Ο νοστράδαμος της κλιματικής καταστροφής προέβλεπε ότι η αρκτική θα ήταν από το 2013 χωρίς πάγους. Τώρα η αναθεωρημένη έκδοση λέει ότι οι πάγοι της αρκτικής θα εξαφανιστούν σε 2500 χρόνια, οπότε έχουμε καιρό να καλύψουμε την υπόλοιπη Γη με Α/Γ και πάνελς για τους σώσουμε. Τέτοιες αποκλίσεις έχουν τα μοντέλα της “υπερθέρμανσης”, της “ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής”, ή του ανθρωπογενούς αρμαγεδδώνα.

Αλλά τώρα τελευταία εμφανίστηκαν 2-3 papers για τους πάγους της Β. Γροιλανδίας τα οποία γράφουν ότι αυτοί υπήρξαν ιδιαίτερα ανθεκτικοί κατά τις ανόδους της θερμοκρασίας του πλανήτη τουλάχιστον κατά το τελευταίο 1 εκατομμύριο χρόνια. Σε ένα από αυτά παρουσιάζονται αποτελέσματα έρευνας μίας δανέζας παλαιοκλιματολόγου για την μεσοπαγετώδη πριν 130 χιλ. χρόνια η οποία διήρκεσε 15 χιλ. χρόνια. Κατά τα μέσα της θερμής εκείνης περιόδου η μέση θερμοκρασία στην Γροιλανδία έφτασε να είναι 8 βαθμούς C υψηλότερη από την σημερινή. Παρ όλα αυτά σε 6 χιλιετίες εκείνης της υπερθέρμανσης ο παγετώνας που ερεύνησαν έχασε μόνο το 1/10 του πάχους του. Και πού οφειλόταν η υπερθέρμανση εκείνης της περιόδου; Σε αυτό που συνοπτικά ονομάζεται “κύκλοι Milankovitch”.

archaeopteryx είπε...

Για τους κύκλους Μιλανκοβιτς (και το αποτέλεσμα του συντονισμού τροχιών στο Ηλιακό σύστημα ανέβασα κάτι πρόσφατα.

Προφανώς υπάρχει κάποια ανώτερη πολιτική βούληση που επιμένει. Και νομίζω υπερβαίνει τους ΑΠΕτέωνες, αν και οι ΑΠΕτεώνες βολεύονται και την παπαγαλίζουν. Η ανώτερη πολτική βούληση έχει με την επιβολή peak oil (demand, και όχι supply). Με "οικονομία" θα έχει πετρέλαιο για όλους σε τιμές προ ΟΠΕΚ. Με ένα σπμάρο πολλά τρυγόνια. Κάτω ο ΟΠΕΚ, φθηνό το πετρέλαιο, μαζεμένη η Ρωσία, ικανοποιημένη η Κίνα (που πρέπει να ακριβύνει όμως τις εξαγωγές της . Ακούγεται συνωμοσιολογικό, αλλά στέκει. Να δεις αρλουμπολογία το National Geographic!... Και το CNN. Μέχρι και το RT βάζει αιολικά (καλή δικαιολογία για αέριο).

nikos είπε...


ΥΠΕΝ σε πολίτες: Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας μετά τις 6 μμ

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipen-se-polites-meioste-tin-katanalosi-energeias-meta-tis-6-mm/

nikos είπε...


Εκτός λειτουργίας η 1η μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου – Λόγω βλάβης στο λέβητα

http://e-ptolemeos.gr/ektos-litourgias-1i-monada-tou-ais-aminteou-logo-vlavis-sto-levita/

nikos είπε...


Ηθικόν δίδαγμα : δε συμφέρει – δεν παράγω ούτε εισάγω ρεύμα !

http://energypress.gr/news/sta-oria-ton-dynatotiton-toy-energeiako-systima-kindynos-gia-perikopes-reymatos-kai-aerioy-se

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ρεκόρ κατανάλωσης αερίου, με την αιχμή να φτάνει τις 279 χιλ.MWh όταν η προηγούμενη αιχμή ήταν στις 220 χιλ. MWh.
Αλλά και στην ηλεκτρική ενέργεια είχαμε εκτίναξη της αιχμής πάνω από τα 9000MW, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 9400MW, κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια.
Η κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός ότι το σύστημα φυσικού αερίου και εκείνο του ηλεκτρισμού έχουν φτάσει στα όριά τους.

Στο μεν αέριο δεν υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των παραδόσεων, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη και την Τουρκία.
Έχουμε "πιάσει" τα τεχνικά μέγιστα του συστήματος, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο αέριο για να εισαχθεί.

Στο δε ηλεκτρικό σύστημα βρίσκονται εκτός λειτουργίας 4 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα δύο μονάδες του Αγίου Δημητρίου βρίσκονται σε προγραμματισμένες εργασίες για την αποθείωση, μία μονάδα της Καρδιάς τέθηκε εκτός την Κυριακή, ενώ μία ακόμη μονάδα του Αμύνταιου βγήκε χθες νοκ άουτ.
Επίσης λόγω των χαμηλών τιμών στην Ελλάδα και των υψηλών στη Βουλγαρία δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές, ενώ και οι ΑΠΕ είχαν - και προβλέπεται να έχουν - μειωμένη παραγωγή.
Τα φωτοβολταϊκά βρίσκονται σε μηδενική παραγωγή, ενώ τα αιολικά σε πολύ μικρή.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

Να λειτουργήσουν τρεις μονάδες αερίου περίπου 1000MW (Κομοτηνή, Λαύριο και Ήρων) με πετρέλαιο
Να επιδιωχθεί να γίνουν εισαγωγές ενέργειας έκτακτης ανάγκης από τα βόρεια σύνορα
Να περιοριστεί η κατανάλωση φυσικού αερίου από βιομηχανίες

Με αυτά τα δεδομένα το κύριο βάρος για να κρατήσει το σύστημα πέφτει στα υδροηλεκτρικά τα οποία πιθανόν στην πράξη να ξεπεράσουν ακόμη και τις 35 χιλ MWh.
Και βέβαια προϋπόθεση για να μην περάσουμε στο επόμενο στάδιο συναγερμού είναι να μην υπάρξει άλλη αδυναμία σε λιγνιτική μονάδα.
Πρακτικά υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί ο συναγερμός σε επίπεδο και να χρειαστεί να γίνουν περικοπές από το δίκτυο.

Ηθικόν δίδαγμα : οι ΑΠΕ είναι μια απάτη !