Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο παραπονεμένος Δόκτωρ


https://www.facebook.com/ioannis.tsipouridis/posts/1114263535360168
Ισπανία – Ελλάδα 1-0: το υβριδικό έργο στο Ελ Ιέρο τελείωσε, τι απέγινε το «πρωτοπόρο» υβριδικό της Ικαρίας;

Γράφω από το 2010.   Με το που κατάλαβα ότι ο ΓΑΠ με την Κυρία Μπιρμπίλη πήγαιναν να ασελγήσουν σε βάρος της χώρας μας και στα ενεργειακά.  Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Δόκτωρ έχει υπάρξει έμπνευση. Αυτός, και ο άλλος Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑΝ που κυκλοφορούσε πάντα με ένα  μαύρο τσαντάκι στην μέση του. Τους διαβάζω και χαίρομαι...

Το 2010 (λίγους μήνες αφού ξεκίνησα να ασχολούμαι με την απάτη του αιώνα) έδωσε και συνέντευξη στην Καθημερινή ότι "μπορούμε να γίνουμε κέντρο των ΑΠΕ".  Τότε ήταν Διευθύνων στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες (με τον Αρθούρο επικεφαλής της ΔΕΗ) και όσο ο Αρθούρος έβαζε λεφτά της ΔΕΗ για να βάζει αιολικά η EDF στην Κρήτη, ο Δόκτωρ Τσιπουρίδης έκανε χωματουργικά στην Ικαρία.

Τον Φεβρουάριο του 2012 μετά από  παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) τού κόψανε την επιδότηση, και, φυσικά, χωρίς επιδότηση, δεν υπάρχουν ΑΠΕ ούτε στην Ικαρία ούτε πουθενά. Κάτι μου είχαν σφυρίξει σχετικά... Και είχε ενοχλήσει και κάτι φίλους μου, καλά παιδιά, στην Ικαρία. Η ενασχόληση με την απάτη των ΑΠΕ ξεκινάει από την ενόχληση. Που να φανταστεί ο άνθρωπος ότι ενοχλούνται παιδιά στην Ικαρία... Άκου θράσος τα παιδιά στην Ικαρία...

Εάν δεν τον είχε σταματήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμηση Απάτης, ο Δόκτωρ ίσως να είχε ολοκληρώσει το έργο στην Ικαρία. Και ίσως να είχε αποδείξει αυτός ότι τα αιολικά με αντλησιοταμίευση είναι μάπα. Τώρα, την τιμή αυτή την έχει το El Hierro, που μετά 1,5 χρόνο 100% επιδοτούμενη λειτουργίας απέδειξε ότι το El Hierro έχει ενεργειακή αυτάρκεια χάρη στο αξιόπιστο παλιό και ρυπογόνο ντήζελ.  Δόκτωρ μου είσαι τυχερός. Εσύ και η Ικαρία ξεχαστήκατε, χάρη στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης, και όλοι ασχολούνται με την αποτυχία του El Hierro και όχι με τον OLAF  Μην κλαίγεσαι πολύ γιατί μπορεί να θυμηθεί ο κόσμος την Ικαρία και οι 30-50 οπαδοί σου να αρχίσουν να σε ρωτάνε πώς, τι, γιατί... Να δω τι θα τους πεις τότε...

Θα τους πεις για τα χωματουργικά? Ή θα αρχίσεις να μιλάς για γελάδια και κατσίκες? Γνωστό το κόλπο σου. Σε κατηγορούν για παραμυθά και εσύ πετάς την μπάλα στις κερκίδες.  Και κλάμα για τον Βόρειο Πόλο που έχει ανέβει ...50 βαθμούς:




Έχουμε και λέμε:

1) οι πάγοι στην Αρκτική είναι στην θέση τους.  Μετά τις ζέστες του El Nino, προβλέπονται και κρύα (τα ζούμε στο Βόρειο Ημισφαίριο, μην ζορίζεσαι, τα έλεγα και προχτές):


2)  Οι γνωστές 2-3 εφημερίδες που προωθούν πρασινάδες πράγματι λένε ότι η Αρκτική πάσχει από ζέστη. +30 από ότι συνήθως. Μην φοβάσαι, ρεύματα είναι, θα αντιστραφούν. Το ξαναδοκιμάσατε το παραμύθι της Αρκτικής χωρίς πάγους... Και το 1922 έτσι έλεγαν...  Αλλά ας πούμε ότι λιώνουν οι πάγοι... Με πολλά αιολικά θα παγώσουν? Γιατί? Ρίχνουν την θερμοκρασία τα αιολικά? Μήπως είναι σημαντικό ποσοστό κάποιας ενέργειας? Μήπως υποκαθιστούν καύσιμα? Πες "ναι". παραμυθά, πες "ναι".  Ούτε ο Σιούφας δεν σε πιστεύει, χαχαχάχαχα!

3) Τσίπουρα παλικάρια και κοπέλες? Να προσέχετε το συκώτι σας... Αχ που είναι οι παλιές καλές μέρες... Τότε που έβρεχε πολύπριζα... Και, πού 'σαι...  Αν είχε δεχτεί κάποιος το στοίχημα, θα είχα κερδίσει!

 
Τόσα χρόνια, εσύ και οι πελάτες σου μάς έχετε φλομώσει στα παραμύθια. Τσάμπα αιολικό δυναμικό, θεραπεύετε τον καρκίνο, δεν φταίτε εσείς που έχει ακριβύνει το ρεύμα, σώζετε τον πλανήτη, δεν κάνετε κακό στις κατσίκες (ήθελα να ξέρω ποια κατσίκα παραπονέθηκε!)...  Μόνο που δεν ηλεκτροδοτείτε πουλάκια μου... Το λέει και η ΡΑΕ, και ο ΑΔΜΗΕ και οι ειδήσεις.   Σαν δεν ντρέπεστε... Μεγάλοι άνθρωποι...
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O κ.Τσιπουριδης , απο το 2010, απο το 2010 μεχρι σημερα, ποσες ομιλιες και παρουσιασεις εκανε? 50? 100? Καλεσε ποτε κανεναν αλλον, εκτος τους 30-40(!) "συνηθεις υποπτους", εστω απλα για να εκφρασει την αποψη του?
Εαν ο κ. Τσιπουριδης θεωρει οτι οι ακτιβιστες της GP και της WWF με τα πανο και τα φειγ βολαν, ειναι επαγγελματιες, γνωστες, ειδικοι , επιστημονες , ωστε να λαβουν μερος στον Εθνικο Ενεργειακο Σχεδιασμο και την Ενεργειακη Ασφαλεια της χωρας, ειναι ακρως επικινδυνος.
ΤhW

archaeopteryx είπε...

ο Τσιπουρίδης είναι πλασιέ αιολικών. Θα πει ότι παραμύθι μπορεί για να πουλήσουν οι πελάτες του αιολικά. Το μεγαλύτερο παραμύθι είναι ότι τα αιολικά κάνουν κάτι για να περιορίσουν το θερμοκήπιο (ή την κλιματική αλλαγή, αν προτιμάς). Το δεύτερο μεγαλύτερο παραμύθι είναι ότι τα αιολικά ηλεκτροδοτούν. Το τρίτο και χυδαιότερο είναι ότι ...θεραπεύουν καρκίνους στην Πτολεμαϊδα (ότι δηλαδή μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής).

Είναι ένας πλασιέ που κάπως εκμεταλλεύεται την ατιμωρησία των παραμυθάδων γενικά και την διεθνή πολιτική βούληση να προωθείται το πραμύθι της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης. Βέβαια είναι πονηρούλης ο παππούς. Λέει "η εφημερίδα λέει ότι ψηνόμαστε". Κλαίει και παριστάνει ότι το πιστεύει. Αλλά, βρε Ντόκτωρ, βρες μια πηγή που να λέει ότι τα αιολικά ηλεκτροδοτούν. Όσες πηγές έχω ψάξει, και ψάχνω συνέχεια, λένε ότι 1) είναι ενεργειακά ασήμαντα, 2) δεν υποκαθιστούν μονάδες, 3) δεν εξοικονομούν μετρήσιμα καύσιμα, 4) δεν μειώνουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, 5) δεν κάνουν ο,τιδήποτε για εξοικονόμηση ενέργειας. Τι κάνουν -- εκτός από το να ταϊζουν παπαγάλους? Έκαναν κάτι ενεργειακό στην Γερμανία ή στην Δανία -- πέρα από τις εξαγωγές αιολικών?

Αν το ζητούμενο είναι να έχουμε ύφεση, ή φόρους, ή αποβιομηχανίση ή ότιδήποτε από αυτά, δεν χρειάζεται να βάζουμε και αιολικά... Το καταφέρνουμε και χωρίς.

nikos είπε...


Και οι "Οικολόγοι Πράσινοι" ενάντια στα Αολικά πάρκα

Ψήφισμα του έκτακτου συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων για τα φαραωνικά αιολικά πάρκα σε Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο, Κρήτη, Ν. Αιγαίο

http://kokinokamini.blogspot.gr/2017/01/blog-post_13.html

spiral architect είπε...

Ελα μάστορα, εδώ σ' έχω.
Πριν μερικές μέρες:
- Ολλανδία: Τα τρένα λειτουργούν πλέον με αιολική ενέργεια
και σήμερα:
Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το Άμστερνταμ και τα περίχωρά του, εξαιτίας ενός ολικού μπλακ άουτ στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που έχει δημιουργήσει προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων

Αχαχαχαχαχαχα!

archaeopteryx είπε...

ααα... θέμα! Θενκ γιου