Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Το νέο αφεντικό της CIA (για το "κλίμα" και τα αιολικά)


https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Pompeo#Energy_and_environment

Μηχανολόγος Μηχανικός (αποφοίτησε πρώτος στη τάξη του), JD από το Harvard (όχι από τα πτυχία που δίνουν σε γόνους ξένων "πολιτικών"), στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Tea Party. Έχει πάει φαντάρος και έχει εργαστεί.  Ήταν σε διάφορες επιτροπές για την ενέργεια. Οι απόψεις του σε διάφορα θέματα είναι αποτυπωμένες στο λήμμα της Wikipedia. Συντηρητικός. Στην "Ευρώπη" σίγουρα θα τον κακοχαρακτηρίσουν.  Στις ΗΠΑ μάλλον είναι αποδεκτός και από αυτούς που δεν χωνεύουν τον οσονούπω Πρόεδρο.

Ο κόσμος είναι σε αρκετά περίεργη φάση, ασυνήθιστη για όσους από εμάς δεν θυμούνται τον Ψυχρό Πόλεμο, ή μάλλον την περίοδο περί το 1900. Εγώ εδώ και καιρό έχω έναν δείκτη για το εάν μ' αρέσει ή δεν μ' αρέσει κάποιος πολιτικός:  Βλέπω, αυτόματα, εντελώς αρνητικά και, όπου με παίρνει μαυρίζω, κάθε τι πράσινο.  Η σχέση με την πράσινη γλίτσα, όσο κι αν είναι μόνο η κορφή κάποιου παγόβουνου, καθοριστικός δείκτης.

"Ο Pompeo απορρίπτει πολλές έννοιες της Παγκόσμιας Θέρμανσης. Το 2013 είπε "Υπάρχουν επιστήμονες με πολλές διαφορετικές απόψεις για την κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχει θέρμανση, άλλοι που θεωρούν ψύξη, και μερικοί που θεωρούν ότι τα τελευταία 16 χρόνια [το 2013] η κατάσταση είναι σταθερή.

Ο Pompeo έχει αναφερθεί στα σχέδια του Προέδρου Ομπάμα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή σαν "βλαπτικά" και "ριζικά" (radical).  Είναι αντίθετος σε κανονισμούς για εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.  Έχει πει ότι τα σχέδια του Ομπάμα για "Καθαρή Ενέργεια" δεν έχουν κανένα μετρήσιμο περιβαλλοντικό όφελος.

Είναι κατά φόρων για το κλίμα. Έχει ζητήσει την κατάργηση των επιδοτήσεων για αιολικά, θεωρώντας τις "θεόρατες [enormous] κρατικές παροχές. Προέβλεψε ότι η ενεργειακή πολιτική [του Ομπάμα] θα κόστιζε εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα έκανε τις ΗΠΑ εισαγωγέα τροφίμων".

Σάς αρέσει - δεν σας αρέσει, η τοποθέτησή του (στο 50' περίπου) είναι μια αρκετή περίληψη των γεωπολιτικών (από την πλευρά των ΗΠΑ, φυσικά).


Δεν υπάρχουν σχόλια: