Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τι; Κίνδυνος μπλακάουτ; Μα έχουμε 5,5 γιγαβάτ ΑΠΕ, και ζήτηση 5-6 γιγαβάτ! Τι; Δεν ηλεκτροδοτούν οι ΑΠΕ;


http://energypress.gr/news/m-pioy-kindynos-gia-mplak-aoyt-sti-hora
http://kokinokamini.blogspot.gr/2017/01/blog-post_512.html

Είμαστε στον 9ο χρόνο ύφεσης, 9ο χρόνο αποβιομηχάνισης και μειωμένης ζήτησης ρεύματος. Και είναι ο τρίτος ή τέταρτος χρόνος που έχουμε πορτοκαλί συναγερμούς, και κινδύνους μπλακ-άουτ. 

Πληρώνουμε ό,τι έχει μείνει από την βιομηχανία για να μην δουλεύει και ψάχνουμε για ντηζελογεννήτριες για ηλεκτροδότηση

Η ΡΑΕ, αυτή που ζητάει μελέτες, είναι η ίδια ΡΑΕ που έχει εγκρίνει κάθε απάτη που της έχουν βάλει μπροστά της (και πώς να μην το κάνει, ήταν και ίσως είναι ΡΑΕ ...ειδικού σκοπού).

Χάρη στην δήθεν ανεξάρτητη ΡΑΕ, 100% ελεγχόμενη από 2-3 αεριάδες 1 εισαγωγέα ρεύματος και το αιολικό λόμπυ έχουμε 5,5 γιγαβάτ ΑΠΕ, χρηματοδοτημένες από εξωλογιστικό χρέος 8-9 δις, τα λεφτά που δανείστηκαν οι ΑΠΕτζήδες μας, με εγγυημένες τις αποπληρωμές του από φουσκωμένο ρεύμα, ΕΤΜΕΑΡ, τέλη διασυνδέσεων. Συν αφανείς επιδοτήσεις υποδομών στις ερημιές και ΕΣΠΑ. Με 8-9 δις θα είχαμε μονάδες λιθάνθρακα, και μονάδες λιγνίτη. Θα είχαμε ρεύμα. Αντ' αυτού έχουμε ...LNG και μπλακάουτ.  Η Ιαπωνία παράτησε το LNG λόγω κόστους και καίει κάρβουνο, μετά το τσουνάμι...

5,5 γιγαβάτ ΑΠΕ και 5,5 γιγαβάτ ζήτηση, που φτάνει στα 7 γιγαβάτ στις ώρες αιχμής.   Πού είναι οι ΑΠΕ? Μα είναι ανύπαρκτες. Η 1-2 ώρες εδώ, 5-6 ώρες εκεί είναι για να τρώνε επιδοτήσεις, όχι για ηλεκτροδότηση. Δεν ηλεκτροδοτούν.  Κλέβουν. Η ΡΑΕ εγκρίνει απάτες.  Αν είχαμε LNG θα ήταν για αυτές τις ώρες αιχμής, κύριοι της ΡΑΕ. Ο λιγνίτης (ο λιθάνθρακας εάν προτιμάτε εισαγωγές) είναι για ισχύ βάσης.

Όσο για το energypress... Ξέρω, μου έχουν πει, δημοσιεύει ό,τι δημοσιεύεται και η μόνη διαφήμιση είναι από ΑΠΕτεώνες, αιολικά, καθαριστήρες φωτοβολταϊκών, μύξες της Ελεταέν και απάτες, απάτες, απάτες.  Μόνο από σεβασμό προς την Πίου (ίσως την μόνη σοβαρή ενεργειακή δημοσιογράφο) δεν λέω τίποτα άλλο.

Θα το ξαναπώ, μπας και το καταλάβει ο Σταθάκης, τώρα που έμαθε να βλέπει τα δελτία καιρού για να δει αν θα πρέπει να πληρώνει και πρόσθετες επιδοτήσεις για το αέριο:

1. Οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή
2. Οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν καύσιμα (η μεταβλητότητα αυξάνει την χρήση καυσίμων)
3. Οι ΑΠΕ είναι σαν μη ανταποδοτικός φόρος (υπέρ ιδιωτών)
4. Οι ΑΠΕ καταστρέφουν την βιομηχανία και την εθνική οικονομία
5. Οι ΑΠΕ προωθούνται από απατεώνες. Και εάν είναι η Κομισιόν, πείτε της ότι το ξέρει. Απατεώνας είναι αυτός που πληρώνουμε με το ζόρι, και δεν μπορεί να παραδώσει αυτό που πληρώσαμε. Δεν πάνε φυλακή μόνο χάρη στον Νόμο Μπιρμπίλη (που δεν είχε ψηφίσει ο Σύριζα, τότε)

Και, όχι, οι ΑΠΕ δεν μειώνουν καρκίνους, δεν κάνουν κάτι για το περιβάλλον, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (αν αυτό σας νοιάζει). Το LNG μειώνει εκπομπές CO2, αλλά ούτε έχουμε, ούτε έχουμε λεφτά να αγοράζουμε,  κύριε Σταθάκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.vannasfakianaki.gr/energiakos-schediasmos-paragogiki-anasigkrotisi/