Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Για να μην έχουν ονειρώξεις οι παπαγάλοι με τις ΑΠΕ στις ΗΠΑ

Έχω αυτόν τον "σχολιαστή" τον "Γιάννη" που ξεκινάει "ευγενικά", τρολάρει και καταλήγει στον πραγματικό ΑΠΕτζίδικο εαυτό του και, τσουπ, με ενημερώνει για την τελευταία μούφα. "Από επίσημες πηγές, ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στις ΗΠΑ"

Μούφα, κι ας έχει γραφτεί στο Scientifik Amerikan. Το άλλοτε σοβαρούτσικο περιοδικό ειδικεύεται σε τέτοια.

Για να μην παιδεύεστε και παγιδεύεστε σε μούφες.

α) Οι ΗΠΑ έχουν εξονυχιστικά τεκμηριωμένα στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής και ενέργειας.

β) η ενέργεια στις ΗΠΑ ήταν η δεύτερη ανάρτηση που ανέβασα, τον Απρίλιο του 2010, όταν σκεφτόμουν πώς να χτίσω αυτό το blog (για να μην λέω τα ίδια και τα ίδια σε φίλους σχολιαστές στο φιλόξενο antinews -- με είχε κουρδίσει κάποιος "τιραμόλα" μάλλον Πασόκος,  που αμφισβήτησε τον Β' Νόμο και έτσι ξεκίνησε αυτό το ιστολόγιο

γ) Και στις ΗΠΑ η παραπληροφόρηση είναι στο φουλ. Για την ακρίβεια ο καθένας λέει ό,τι θέλει, θα δώσω μερικά παραδείγματα παρακάτω, αλλά, παρά το αναπόφευκτο πιθανά πολιτικό (ή Αμερικανικό) bias, η ΕΙΑ και το Lawrence Livermore Laboratory είναι ...αξιόπιστα to say the least.

Ας ξεκινήσουμε από το LLNL, δηλαδή με την επικαιροποίηση της δεύτερής μου ανάρτησης. Η παρακάτω εικόνα μεγαλώνει με κλικ, και στο πρωτότυπο, εδώ.


Έχουν αυξήσει την χρήση φυσικού αερίου. Έχουν και ΑΠΕ... Και το γράφημα αυτό (κάπου έχει και για την Ελλάδα) έχει τόση πληροφόρηση που θα ήταν καλό μάθημα για πρωτοετείς (ή διαγώνισμα για πρωτοετείς, πχ, "τι είναι και γιατί είναι τόσο μεγάλη η rejected energy").

Αλλά ίσως ενδιαφέρει περισσότερο οι πηγές ενέργειας στην ηλεκτροδότηση (υποσύνολο της συνολικής ενέργειας).  Και αυτή η εικόνα μεγαλώνει με κλικ, ή δείτε το πρωτότυπο:


Παρατήρηση Νο 1: Pumped storage hydroelectricity generation is negative because most pumped storage electricity generation facilities use more electricity than they produce on an annual basis. Σας έχω πει, δεν σας συμφέρει να με κουρδίζετε με αρλούμπες. Αυτή την μικρή πρόταση θα την τρίβω στην μούρη κάθε ΑΠΕτεωνίσκου που προωθεί αντλησιοταμίευση στα νησιά ή στην Κρήτη (ή οπουδήποτε):  Η ηλεκτροπαραγωγή από αντλησιοταμίευση είναι αρνητική επειδή οι περισσότερες τέτοιες εγκαταστάσεις καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ότι παράγουν σε ετήσια βάση.

Παρατήρηση Νο.2:  5,6% τα αιολικά, 0,9% τα φωτοβολταϊκά.  Χουμ χουμ χουμ, κοινώς eat shit παπαγάλοι.

Παρατήρηση Νο. 3:  Θέμα χρόνου να βγει καμιά υποσημείωση από την ΕΙΑ για το πόσο καύσιμο εξοικονομείται από το 5,6% των αιολικών και τι κοστίζει αυτό το εξοικονομούμενο καύσιμο. Εάν η GE παρατούσε τα αιολικά και εστιαζόταν σε τίποτα πιο χρήσιμο, θα την είχαμε την υποσημείωση. Oh yes έχει και εκεί ...διαπλοκή.  Αλλά μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά στην μελέτη της Bentek...:  Η συνύπαρξη αιολικών στα δίκτυα Τέξας και Κολοράντο, αύξησε τις εκπομπές CO2, SO2 και NOx.  Οι πτυχιούχοι ΑΠΕ δεν θα ξέρουν ότι το CO2 προέρχεται από το C και ότι αύξηση CO2 σημαίνει αύξηση στην χρήση καυσίμων εξ αιτίας των αιολικών. Όπως και στην Κρήτη.  Αυτός ο Φάμελος και οι σύμβουλοί του βρε παιδί μου, να μην νοιάζονται για τέτοια χαζά...

Τώρα, είπα ότι έχει ένα σωρό ενεργειακές ειδήσεις που μετράνε... Πχ: U.S. natural gas prices tumble as power producers switch back to coal .  Ή U.S. shale booms and depresses oil prices again .

Στο "Γιάννη" που είχε ονείρωξη με σεσημασμένη ιστοσελίδα που παριστάνει τον ...μηχανικό, και επειδή μου έκανε αναδρομή στο πώς φτάσαμε ως εδώ, του θύμισα την πιο καλή σχετική περίπτωση όπου μερικές εικόνες είναι σαν χιλιάδες λέξεις:




Η εικόνα μεγαλώνει με κλικ, είναι η Ιστορία της Ελλάδας από το 1981 μέχρι σήμερα και είναι από  εδώ.  Όλη μα όλη η λαμογιά στην Ελλάδα είναι προϊόν μετάστασης Πασοκισμού. Η παιδεία μας, οι αντιγραφές στα σχολεία, τα πτυχία μαϊμούδες, οι τίτλοι μαϊμούδες,η ηθική του παραμυθιάσματος, η επιχειρηματικότητα της επιδοτούμενης αρπαχτής... Όλα Πασοκισμός. Και είναι σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα. Όλα.  Βέβαια, πρόλαβα και ένα λεξικό Larousse που στο λήμμα Grecque είχε σαν μία από τις ερμηνείες voleur aux jeus. Μπορεί και να το έχω κάπου καταχωνιασμένο. Τα σύγχρονα λεξικά δεν το έχουν, βέβαια.

3 σχόλια:

nikos είπε...

EURACOAL: ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ .... 1.000 ΧΡΟΝΙΑ!
ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ...https://euracoal.eu/coal/coal-use-worldwide/

Ανώνυμος είπε...

http://insider.foxnews.com/2017/06/10/new-coal-mine-donald-trump-pennsylvania-fossil-fuels-regulations

First New Coal Mine of Trump Era Opens in Pennsylvania

Ανοίγει Ορυχείο για κάρβουνο ο Τραμπ


https://euracoal.eu/coal/coal-use-worldwide/

New renewables, such as wind, solar and geothermal, have also grown quickly, by 200% or 0.2 Gtce. However, in absolute terms, their contribution remains rather limited, amounting to just 1.3% of worldwide primary energy consumption in 2014.

Στο 1.3% παγκόσμια για το 2014 Αιολικά/Φωτοβολταϊκά.

http://www.world-nuclear.org/information-library/country-profiles/countries-g-n/germany.aspx

Πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία


Nuclear Power in Germany

(Updated 30 May 2017)

Germany until March 2011 obtained one-quarter of its electricity from nuclear energy, using 17 reactors. The figure is now about 14% from eight reactors, while 43% of electricity comes from coal, the majority of that from lignite.
A coalition government formed after the 1998 federal elections had the phasing out of nuclear energy as a feature of its policy. With a new government in 2009, the phase-out was cancelled, but then reintroduced in 2011, with eight reactors shut down immediately.
Public opinion in Germany remains broadly opposed to nuclear power with virtually no support for building new nuclear plants.
Almost half of Germany’s electricity is generated from coal, and there are no plans to phase this out.
Germany has some of the lowest wholesale electricity prices in Europe and some of the highest retail prices, due to its energy policies. Taxes and surcharges account for more than half the domestic electricity price.

Nuclear Power Plants in Germany Map

http://www.world-nuclear.org/getmedia/cbd51d73-0f2d-4f5f-bab6-16b73e873ea0/nuclear-power-plants-in-germany.png.aspx

https://postimg.org/image/rb1025u4b/










https://www.entsoe.eu/map/Pages/index.html#details
Το Ηλεκτρικό Δίκτυο στην Ευρώπη

Ιωσήφ είπε...


Αρχαιοπτέρυξ, ανάρτηση με πολλούς συνδέσμους εντός

http://legalinsurrection.com/2017/06/americas-first-victory-in-battle-against-climate-alarmism/