Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η αύξηση του CO2 είναι συνέπεια (και όχι αιτία) της θέρμανσης και με πολλές ΑΠΕ οι Γερμανοί ...ανέβασαν τις εκπομπές CO2

Θυμάστε το παραμύθι που σερβίρεται από ΑΠΕτζήδες και τους παπαγάλους τους ότι ο κόσμος θερμαίνεται λόγω CO2 και ότι πρέπει να βάλουμε ΑΠΕ για να μειώσουμε το CO2;  Διπλό το παραμύθι:  Το αυξημένο CO2 είναι συνέπεια της αυξημένης θερμοκρασίας (που προκαλείται από άλλους λόγους) και οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές CO2.  Και τα δύο αυτά, σας τα λέω από το ...2010!  Τώρα γράφονται σε ξένες εφημερίδες... Συνέχεια... και δεν είναι ούτε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ούτε του ...Trump αυτές οι εφημερίδες.

1) Οι αυξήσεις στο ατμοσφαιρικό CO2 είναι συνέπεια της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης και δεν προκαλούν την όποια αύξηση της θερμοκρασίας. (με αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά εδώ).

Και το "ανθρωπογενές θερμοκήπιο" προφανώς δεν φταίει για την θέρμανση στον Άρη ή στον Πλούτωνα...



2) Οι εκπομπές CO2 (δηλαδή η κατανάλωση καυσίμων) ανεβαίνει στην Γερμανία εξ αιτίας των ΑΠΕ (και δεν είναι το μόνο που ανεβαίνει εξ αιτίας των ΑΠΕ)
https://green-watch.net/revealed-german-emissions-increases-due-to-renewables-9b3ac336d393
 https://www.ft.com/content/7f2f199a-0a5f-11e7-97d1-5e720a26771b 

Από έρευνα του Γερμανικού Πράσινου Κόμματος που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, παρά την εξωφρενικά ακριβή μετάβαση σε ΑΠΕ (τίγκα η Γερμανία σε ΑΠΕ) οι εκπομπές CO2 αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν κατά 0,7% το 2016. Βέβαια, αν με παρακολουθείτε, αυτό θα το ξέρετε αφού το έχω μεταφέρει εδώ είτε σαν μελέτη του 2013 , είτε από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές, επειδή δεν εξοικονομούν καύσιμα. Και δεν εξοικονομούν καύσιμα επειδή ό,τι κερδίζεται από την έγχυση μεταβλητού ρεύματος, χάνεται από την αύξηση σε μεταβλητότητα των συμβατικών μονάδων με συνεπαγόμενη μείωση της αποδοτικότητας.   Και όσο αυξάνει η διείσδυση των ΑΠΕ, αυξάνεται και η αστάθεια στο δίκτυο. Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λένε οι Γερμανοί Πράσινοι.

Παπαγάλοι, "μηχανικοί", επαγγελματίες παραπληροφορητές, λαδωμένοι ή αφελείς "αξιωματούχοι", τρολς, και πάσης φύσεως σύμβουλοι και ανώμαλοι που δουλεύετε για τον Φούχτελ ή για τους Έλληνες μαφιόζους που πάνε για αρπαχτές: 

Είστε ψεύτες. Ληγμένα λαμόγια. Κυνηγοί επιδοτήσεων από πτωχευμένη χώρα με ρεκόρ ύφεσης.

Για αρχειακούς λόγους βάζω και αυτή την συλλογή άρθρων από διάφορες πηγές που λένε ότι τα αιολικά δεν εξοικονομούν ρύπους ή καύσιμα, ή εξοικονομούν λιγότερα από ότι αντιστοιχούν σε αυτά που λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: