Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κι όσο οι αιολικοί παπαγάλοι μάς σερβίρουν σανό και fake news, τα Γερμανικά ΜΜΕ...:



http://hd.welt.de/Sonderseiten-edition/article166916155/Kurzschluss-bei-der-Energiewende.html με αυτόματη μετάφραση εδώ.

Δισεκατομμύρια άλλαξαν χέρια και υποσχέσεις δόθηκαν για σωτηρία από την Κλιματική Αλλαγή. Αλλά οι υποσχέσεις για Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση δεν τηρήθηκαν και η πολιτική έχει αποτύχει. Τα κόστη ανεβαίνουν και οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, κι ας λέει το Bloomberg New Energy Finance ότι οι ΑΠΕ είναι πλέον φθηνές.

Οι επικεφαλής οικονομικών ερευνητικών ινστιτούτων αναφέρονται στην "Ενεργειακή Μετάβαση σε ΑΠΕ" σαν "Μετάβαση στο Τίποτα" και υποστηρίζουν την άποψή τους με δεδομένα. Και αυξάνονται τα αιτήματα για την κατάργηση του νόμου EEG για την προώθηση των ΑΠΕ. Αυτός ο νόμος αναγκάζει τα δίκτυα να αγοράζουν σε εγγυημένες τιμές και κατά προτεραιότητα, το ρεύμα από ΑΠΕ, είτε το χρειάζονται είτε όχι. Και το κόστος πέρασε στους καταναλωτές. Πάνω από 150 δις που προβλέπονται να ξεπεράσουν τα 500 δις μέχρι το 2025.

Οι εκπομπές CO2 δεν μειώθηκαν, με εξαίρεση το 1990 με την επανένωση των Γερμανιών. Και το 2008, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. 27.000 αιολικά και πληρωμές μισού τρις δεν έκαναν τίποτα για το κλίμα. Και μπορεί το συνολικό ρεύμα από ΑΠΕ να έχει ξεπεράσει το ρεύμα από πυρηνικά, αλλά το ρεύμα από ΑΠΕ εξαρτάται από τον καιρό και τον περασμένο χειμώνα φάνηκε το πρόβλημα. Τα πυρηνικά που έκλεισαν δεν υποκαταστάθηκαν από ΑΠΕ, αλλά από κάρβουνο και αέριο.

Και ενώ οι αιολικοί λένε ότι με πολλά αιολικά πανευρωπαϊκά θα είναι καλύτερα επειδή όλο και κάπου θα φυσάει, πανευρωπαϊκή μελέτη μιλάει για ...4% της ονομαστικής αιολικής ισχύος, αδυναμία εξασφάλισης επάρκειας ισχύος και εξάρτηση 100 % από εφεδρείες. Πολλά αιολικά συνεπάγονται πολλές μονάδες φυσικού αερίου.

Και επειδή οι αιολικοί επικαλούνται αποθήκευση με αντλησιοταμίευση, για να έχει κάποιο αντίκτυπο, απαιτούνται 20.517 τέτοιες μονάδες, ή 491 φορές περισσότερες από όσες υπάρχουν, χωρίς πρακτικά δυνατότητα νέων. Ή για όσους φαντάζονται ότι οι μπαταρίες αυτοκινήτων θα κάνουν διαφορά, 125 εκατομμύρια Tesla, ή 600 εκατομμύρια BMW i3 ίσως να βοηθούσαν. Απλά, το μεταβλητό διαλείπον ρεύμα είναι πολύ.

Οι ΑΠΕ άντιπροσωπεύουν το 12,6% της συνολικές ενέργειας στηνΓερμανία, και το μισό από αυτό είναι ...καυσόξυλα. Τα αιολικά είναι το 2,1% και τα φ/β το 1%.  Δεν υπάρχει αρκετή γη στην Γερμανία για να είναι πιο σημαντικά αυτά τα ποσοστά.

Και όλο και μειώνεται η δημόσια αποδοχή.

Η Γερμανία ζει σε μία Πράσινη Αυταπάτη ακριβού ρεύματος χωρίς μείωση εκπομπών CO2, χωρίς περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια ή επάρκεια. ή απεξάρτηση από εισαγωγές.

Αυτά λέει η Die Welt

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε, αλλά αυτά ακριβώς προκύπτουν από τα δεδομένα, από επίσημες και αναγερόμενες πηγές που ανέφερα εδώ. Πιστεύω στα δεδομένα. Το ότι τα αναφέρει και μια εφημερίδα, σημαίνει ότι και άλλοι βλέπουν τα δεδομένα.

Η ίδια η Agora Energiewende παραδέχεται ότι καταφέρνουν και ενσωματώνουν πολλές διαλείπουσες ή κουτουρού μεταβλητές ΑΠΕ με μεταβλητή λειτουργία όλων των συμβατικών μονάδων (και, προσθέτω εγώ, με κουτουρού εξαγωγές - απορρίψεις).  Και προσθέτει ότι τουλάχιστον έτσι υπάρχει κάποια ενεργειακή απόδοση στις ΑΠΕ  που όμως χάνεται και γίνονται μη βιώσιμες αν πάνε να βάλουν αντλησιταμιέυσεις και τέτοια κόλπα.  Λίγο πιο ζοφερά τα λέει  στέλεχος της ίδιας της IRENA (κάτι σαν σούπερ λόμπυ για ΑΠΕ):  Το κόστος των ΑΠΕ είναι στην πραγματικότητα διπλάσιο από όσο φαίνεται και θα ανεβαίνει εκθετικά όσο μπαίνουν κι άλλες.

Το δια τάυτα? Markt für Windenergie steht vor massivem EinbruchΗ αγορά αιολικής ενέργειας αντιμετωπίζει τεράστια πτώση.  Από έρευνα της αγοράς που έκαναν οι ίδιοι οι αιολικοί.


Δόκτορα Τσιπουρίδη, κυρία "δημοσιογράφε" Τράτσααλλού γι αλλού Greenpiss, δήθεν Ενικονομία,
τώρα, τί τὰ θέλετε, οἱ καιροὶ δια τα αιολικά εἶναι δύσκολοι, μεγάλα κεσάτια, πουλάτε χαλασμένες φόλες.  Μπας και προλάβει κανένας φίλος καμιά επιδοτησούλα και να πουλήσει και η Enercon λίγες ανεμογεννήτριες ακόμα. Λεφτά για πέταμα υπάρχουν.

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

https://www.welt.de/regionales/hamburg/article168108413/Betriebsraete-sorgen-sich-um-Zukunft-der-Windenergie.html

Xebeche είπε...

Ας μου δώσουν τζάμπα ένα Tesla και θα βάλω και εγώ φ/β στην ταράτσα μου!