Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ὅς τ᾽ ἐν αἰνᾷ Ταρτάρῳ κεῖται, θεῶν πολέμιος,Τυφὼς ἑκατοντακάρανος·

Με μερικές δεκάδες νεκρούς, μερικές δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και, άγνωστο ακόμα, πόσες δεκάδες δις ζημιές το θέμα κακώς χρησιμοποιείται από κλιματολάγνους και παπαγάλους, αλλά αφού χρησιμοποιήθηκε, ορίστε:


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Hurr-uslandfalling-1950-2007.jpg . Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ,  είναι από εδώ και δείχνει τυφώνες (hurricanes) που έπιασαν ξηρά από το 1950 έως το 2007.  Οι "κατηγορία 4 (μαύροι κύκλοι) είναι σαν τον Harvey, βλέπω 7. Έχει και κατηγορία 5.

Στον ίδιο σύνδεσμο, έχει ένα σωρό ιστορικές στατιστικές για θύελλες στις ΗΠΑ, και μια ενδιαφέρουσα είναι αυτή:


Κι αν δεν βλέπετε το μήνυμα στην παραπάνω εικόνα, η παρακάτω είναι ίσως πιο εύκολη:


Αν δηλαδή κάποια κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τους τυφώνες στις ΗΠΑ, αυτή μετά το 1800, τους έχει μειώσει.

Βγήκαν 2-3 ιεραπόστολοι της Νέας "Θρησκείας" και είπαν ότι φταίει η Κλιματική Αλλαγή, ή ο Τραμπ, ή η Exxon για τον Harvey, αλλά από όσα καταλαβαίνω, γκουχ-γκουχ, μάλλον όχι:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2560310/No-global-warming-did-NOT-cause-storms-says-one-Met-Offices-senior-experts.html#ixzz4rFPyYzS6

https://wattsupwiththat.com/2017/08/31/michael-manns-claims-that-harvey-was-caused-by-global-warming-are-destroyed-by-an-operational-meteorologist/

Και όπως με τις περισσότερες πλημμύρες, πέρα από τον καιρό, φταίει η ...χωροταξία.

Ο στίχος του τίτλου είναι από τον Πίνδαρο.

Ο Τυφῶν ή Τυφάων ή Τυφωεύς είναι τέρας που γέννησε η Γη με τον Ουρανό, ή με τον Τάρταρο, για να εκδικηθεί για την εξόντωση των Γιγάντων.

Έκανε και παιδιά:  Το λιοντάρι της Νεμέας, τον Κέρβερο, την Χίμαιρα, την Πανδώρα, τον Εωσφόρο, την Αστάρτη (την Αστάρτη?!) και άλλα και περισσότερα.


Και τίγκα στα αιολικά το Τέξας... Μήηηπωως?

Δεν υπάρχουν σχόλια: