Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Κάντε μια προσπάθεια να καταλάβετε "τι λέει αυτή η εικόνα"


Την παραπάνω εικόνα και περίπου το ίδιο κείμενο τα πήρα από τον Raw Verse.

Είναι από τις καλύτερες και συνοπτικότερες τοποθετήσεις και παραινέσεις και βάζει το πρόβλημα και την αντίδραση σε αυτό, σε σωστό πλαίσιο:

Τα αιολικά θα καταστρέψουν τα βουνά μας χωρίς λόγο. Δεν θα υποκαταστήσουν λιγνίτη (ή άλλο καύσιμο).  Οι πάντες ηλεκτροδοτούνται από κάρβουνο, λιγνίτη, αέριο και πυρηνικά και υδροηλεκτρικά. Τα αιολικά "ενσωματώνονται" χωρίς να υποκαθιστούν.  Δεν μειώνουν ρύπους.  Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να παράγουν χρήσιμο ρεύμα. Θα ακριβύνουν κι άλλο το ρεύμα όπως έκαναν και κάνουν παντού.  Προς όφελος των Enercon, Vestas, Siemens, EDF, GDF(Engie), ENEL  και των ντόπιων χωματουργών και μεσαζόντων που θέλουν να γίνουν ηλεκτροπαραγωγοί.

Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει τα αιολικά (πλην των αιολικών "επιχειρηματιών"). Κανείς. Υπάρχουν πολλοί που δεν ασχολούνται, γενικά.  Πολλοί που αποδέχονται ότι "αφού παράγουν καθαρή ενέργεια ας βάλουμε και εμείς". Ή "αφού βάζουν οι ξένοι, ας βάλουμε και εμείς". 'Η "αφού το λέει ο Σκάϊ, ας βάλουμε και εμείς". Και τα τρία αυτά επιχειρήματα, είναι λανθασμένα (για να μην πω "βλακώδη")

Αλλά επειδή όλοι κατάγονται από κάποιο χωριό κάπου παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται και αντιδρούν. Κυρίως για το αισθητικό. Και επειδή ντρέπονται να πούνε "δεν μ' αρέσουν", ή δεν αρκεί να πούνε "δεν μ' αρέσουν" ψάχνουν για τρόπο αντίδρασης.

Δύσκολος ο τρόπος αντίδρασης, όταν η Κυβέρνηση και κάθε Κυβέρνηση μετά το 1996 (και μάλλον και η επόμενη Κυβέρνηση), άσχετα του τι πιστεύουν τα πρόσωπα, προωθεί αιολικά. Σίγουρα πιο έντονα, μετά το 2010 που φαλιρίσαμε, επισήμως (ανεπίσημα είμαστε φαλιρισμένοι από το 2000).

Ακόμα πιο δύσκολος ο τρόπος αντίδρασης λόγω α) πολυπλοκότητας του θέματος, β) βασικά ανύπαρκτης παιδείας (oh yes, η παιδεία Πασόκ 1981 έχει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο κάτω των 40 ετών, βασικά αγράμματο και επομένως επιρρεπή σε προπαγάνδα) και γ) ατέλειωτη προπαγάνδα από Σκάϊ, WWF, Greenpiss, ΕΛΕΤΑΕΝ κλπ.

Το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν όσοι έχουν καταλάβει τι γίνεται είναι να το λένε στους υπόλοιπους. Όπου οι υπόλοιποι έχουν ανάμεσά τους ορδές ιδεοληπτικών, πονηρών, οικωλόγων κλπ. Αλλά αυτοί που έχουν καταλάβει, ευτυχώς επιμένουν.

Όπως προανέφερα, την εικόνα την πήρα από τον Raw Verse, που μάλλον έχει καταλάβει.

Παρακαλώ να θυμάστε:
  1. ΟΛΗ η Ελλάδα είναι να γεμίσει αιολικά. Το "όχι εδώ, αλλά κάπου αλλού" λυπάμαι, δεν πιάνει.
  2. Το ΣτΕ, στην απόφαση για την Νότια Εύβοια, αποδυνάμωσε τρομακτικά τις περιβαλλοντικές αντιρρήσεις: "Δεν πειράζει που κάνει ζημιές, επειδή σώζει το Κλίμα".
  3. Το ΣτΕ, επίσης στην απόφαση για την Εύβοια είπε "ααα... δεν το είπατε στην διαβούλευση σε φόρμα Δ11, άρα δεν λαμβάνεται υπ' όψιν"
Θυμηθείτε τα αυτά τα τρία πραγματάκια και αποφασίστε πώς θα αντιδράσετε. Το "περιβάλλον" δεν αρκεί και δυστυχώς δεν μετράει (όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το είπε το ίδιο το ΣτΕ).  Το περιβάλλον καταστρέφεται για να καταστρέψει τις τσέπες μας -- με παραμύθια. Αποδομείστε τα παραμύθια και αναδείξτε την συνολική καταστροφή στο ΣτΕ.  Σύνθετο, αλλά έτσι είναι, πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: