Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

磕头 από τους G20 στον Πρόεδρο. Σύμφωνο Παρισιού; IPCC; Τι είναι αυτά;

 
Kowtow ή  磕头 είναι στα Κινέζικα ο τεμενάς, το βαθύ προσκύνημα που υποδηλώνει σεβασμό. Αν και το άρθρο αυτό, που σίγουρα δεν χωνεύει τον Πρόεδρο το λέει χλευαστικά για τους G20. Τεμενάδες λοιπόν οι G20 στον Trump.


"the 13th meeting of Group of Twenty to be held in Buenos Aires, Argentina, starting Friday, fails to back the 2015 Paris Climate Agreement and makes no mention of the publication of the Intergovernmental Panel on Climate Change’s (IPCC) Special Report on Global Warming of 1.5°C which warned that “Limiting global warming to 1.5°C would require rapid, far-reaching and unprecedented changes in all aspects of Society".

Οι 20 πιο ισχυρές Κυβερνήσεις του κόσμου (θα έχουν και τον Μακρόν εκειά, χωρίς την δασκάλα του) δεν στηρίζουν το Σύμφωνο του Παρισιού του 2015 και δεν αναφέρουν τις αρλούμπες του IPCC περί καταστροφής και του 1,5 °C.  Σας είχα πει ότι τα περί  1,5 °C ήταν αρλούμπα.





Οι πάγοι της Αρκτικής είναι στην θέση τους (στον μέσο όρο της 11ετίας, λίγο πιο πάνω, αλλά σιγά κιόλας). Κι αν θέλετε εξηγήσεις πώς και γιατί, εδώ. Η Βόρεια Ελλάδα και η Πάρνηθα έχουν χιόνια. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει τους κάτι τι φόρους τους. Θερμοκήπιο.

Και, σε αντίθεση με τους θερμοκλιματολάγνους που σκούζουν ότι έχουμε ρεκόρ ζέστης την τελευταία τετραετία, οι δορυφόροι λένε "πέφτει η θερμοκρασία τα τελευταία 4 χρόνια μετά το peak κάποιου El Niño". Προσωπικά προτιμώ την ζέστη:


Θα μού πείτε, τι μού ήρθε νυχτιάτικα να γράφω τέτοια πράγματα.  Με ενέπνευσε ο βλαμμένος με τα τεχνοκρατικά του σχόλια. Όποτε δει τον spiral ή τον Prof. Moriarty, βουρλίζεται.

Βλαμμένε, πίνουμε μια μπύρα στην υγεία του Προέδρου και αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Σταθάκης είναι οπαδός του Συμφώνου του Παρισιού. Θα μείνει μόνος του, με τον Μακρόν και την EDF που έχει ανάγκη από κάτι τέτοια decarbonizations.


Κι άφησα το πιο καλό για το τέλος. Ψάχνουν την DB. Αυτή που έσπρωχνε τον σιδηρόδρομο Βερολίνου-Βαγδάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: