Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Κλιματική Αλλαγή: Το κίβδηλο άλλοθι της Πράσινης Ανάπτυξης


Ο Σταύρος Αλεξανδρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Υδάτινων Πόρων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν ανακούφιση όταν τον "ανακάλυψα", τυχαία σε ένα άρθρο του 2011 με τίτλο "Κλιματική Αλλαγή -- η πιο καλοστημένη απάτη του αιώνα μας". Δεν ήξερα, το 2011, ότι τολμούσαν άνθρωποι σε αυτήν την χώρα να πάνε κόντρα στην παραθρησκεία του Σκάει, περίεργων "ειδικών" σε δικαιώματα άνθρακα και τέως σοβαρών επιστημόνων που είδαν φως (στα λεφτά) και προσκύνησαν.

Ο Σταύρος Αλεξανδρής μίλησε στην Ημερίδα της 1ης Δεκεμβρίου, για τους μύθους γύρω από τις ΑΠΕ.  Και ο πρώτος και πιο μεγάλος μύθος είναι τα περί Διαφορετικής, Ανθρωπογενούς και Καταστροφικής Παγκόσμιας Θέρμανσης Κλιματικής Αλλαγής.

 Η παρουσίασή του είναι εδώ.
Το βίντεο με όλες τις παρουσιάσεις τις 1ης Δεκεμβρίου, εδώ

Στην παρουσίαση ανέφερε τα εξής:
  1. Ο όρος "Κλιματική Αλλαγή" είναι "περιττολογία" αφού κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια
  2. Και το CO2 αλλάζει (και είναι μάλιστα χαμηλότερο από σχεδόν οποτεδήποτε σε γεωλογικό χρόνο)
  3. Το κλίμα αλλάζει από α) γεγονότα μεγάλης κλίμακας (βασικά την τροχιά και περιστροφή της Γης) και β) από γεγονότα μικρής κλίμακας (ηλιακές κηλίδες, και οι ταλαντώσεις στα ωκεάνια ρεύματα)
  4. Οι ηλιακές κηλίδες είναι έκφραση αλλαγών στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο που επηρεάζουν την αλληλεπίδραση κοσμικών ακτίνων με τους υδρατμούς στην Γη
  5. Το πιο διαφημισμένο φαινόμενο Κλιματικής Αλλαγής δεν είναι παρά το El Niño του Ειρηνικού
  6. Η επίδραση των ηλιακών κηλίδων είναι ιστορικά τεκμηριωμένη
  7. Οι κλιματικές αλλαγές σε ιστορικές περιόδους είναι επίσης γνωστές (από το 1900 στην Εστία"!)
  8. Οι δήθεν ακραίες θερμοκρασίες είναι απόλυτα συμβατές με αυτές του γνωστού παρελθόντος
  9. Τα μοντέλα του IPCC προβλέπουν θέρμανση και μονίμως διαψεύδονται από την πραγματικότητα
  10. Οι πάγοι είναι στην θέση τους
  11. Το CO2 παραμένει απειροελάχιστο ιχνοστοιχείο η άνοδος του οποίου μετριέται ...δίπλα σε ενεργό ηφαίστειο και το μόνο πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της ανόδου είναι περισσότερα πράσινα φυτά στην Γη. Οι υδρατμοί είναι πολύ πιο δραστικό αέριο του θερμοκηπίου (και αγνοούνται από τα μοντέλα)
  12. Η "Κλιματική Αλλαγή" χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για κάθε πρόβλημα, όπως πχ για στην λειτουργία της γέφυρας στην Χαλκίδα (λες και η Κλιματική Αλλαγή αλλάζει την τροχιά του φεγγαριού).
Συνοψίζοντας:


Το ότι κανένα μοντέλο δεν μπορεί να αποτυπώσει ή να προβλέψει το κλίμα, το έχει πεις και το IPCC που μετά το ρεζίλι του Climategate (το παρασκηνιακά μεθοδευμένο μαγείρεμα δεδομένων) που και που προσέχει πως λέει τους χρησμούς του.

Η αποδοχή του Σταύρου Αλεξανδρή από τον κόσμο ήταν θετικότατη, και είχε κόσμο:


Μην περιμένετε από τα ΜΜΕ να πουν κιχ.   Αυτή η εκδήλωση, με οποιαδήποτε κάλυψη από ΜΜΕ, άνετα τινάζει όλο το παραμύθι στον αέρα. Το ξέρουν και για αυτό υπάρχει ...εμπάργκο.  Τα ΜΜΕ προτιμούν να δείχνουν άδειες αίθουσες με ομιλητές κατά προτίμηση ...γραφικούς.

 Όλες οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι:
  1. Σταύρος Αλεξανδρής: Κλιματική Αλλαγή: Το Κίβδηλο Άλλοθι της Πράσινης Ανάπτυξης 
  2. Απόστολος Ευθυμιάδης: Μεταβλητές ΑΠΕ Συστήματος (μΑΠΕΣ): μία άβολη αλήθεια και το σχετικό άρθρο του ΑΕ.
  3. Δημήτρης Παυλάκης: Ενεργειακά ατελέσφορες, οικονομική απάτη, περιβαλλοντικό θέατρο και η περίληψη του ΔΠ.
  4. Τρύφων Κόλλιας: Σημεία από την ομιλία κατά την ημερίδα για τις ΑΠΕ
Μού λένε ότι κάποιος(α) ρώτησε:

"μα γιατί ασχολείστε με την μη μείωση εκπομπών CO2 από τις ΑΠΕ; Αφού είναι παραμύθι τα περί CO2".

H απάντηση βέβαια είναι ότι το CO2 είναι ευφημισμός της χρήσης καυσίμων. Εκτιμώ ότι τα παραμύθια και οι ευφημισμοί κάνουν ζημιά στο πραγματικό, υπαρκτό πρόβλημα που είναι η ανεπάρκεια καυσίμων σε προσιτές τιμές για έναν αυξανόμενο πληθυσμό με προσδοκίες βελτίωσης του τρόπου ζωής του. Βέβαια, από τα γεγονότα στην Γαλλία ίσως προκύπτει ότι καλύτερα να αποκοιμίζεις τον κόσμο με παραμύθια παρά να του λες την αλήθεια. Τι προτιμούν οι Γάλλοι; Φόρο στα καύσιμα; Ή αιολικά που δεν είναι παρά φόρος στα καύσιμα που όμως τον εισπράττουν οι Γερμανοί; Ή μήπως εξοικονομούν καύσιμα τα αιολικά; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο...

Και άντε πες στον Θεοδόσιο τον Μέγα, ότι ο Χριστιανισμός δεν ήταν σοβαρότερη θρησκεία από τις προηγούμενες... Μπρρρ...

3 σχόλια:

Σταύρος Αλεξανδρής είπε...

Αρχαίε, σε ευχαριστώ για το αφιέρωμα! Είναι τιμή να σε εκτιμούν ευφυείς άνθρωποι και όχι οσφυοκάμπτες. Πολλά εύσημα σε όλους τους εισηγητές της ημερίδας με τις αξιόλογες τοποθετήσεις τους. Εύσημα και σε όλους τους συμμετέχοντες.
Συγχαρητήρια και στον απλό κόσμο που μπορεί και δαμάζει τις προκαταλήψεις του, ενάντια στην χειραγώγηση και στην αμάθεια!

archaeopteryx είπε...

δεν είμαι ευφυής. Απλά διαβάζω, ψάχνω για λογική και παραλογισμούς, διασταυρώνω και αντιγράφω. Απλός ...γραφιάς

Η αμάθεια και ο σκοταδισμός κυριαρχούν

Professor Moriarty είπε...

Δεν υπάρχει πιο αστείο σύνθημα από το "σώστε τον πλανήτη". Ο πλανήτης Γη έχει εξασφαλισμένα 5 δισ έτη ζωής μέχρι να τον καταπιεί ο Ήλιος ο οποίος θα εξελιχθεί σε ερυθρό γίγαντα. Για την ανθρωπότητα δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλή πρόγνωση, πάντως μεγαλύτεροι εχθροί της είναι οι μικροοργανισμοί και η ανθρώπινη βλακεία. Αν οι υστερικοί της υπερθέρμανσης κοιτούσαν λίγο πίσω, στα τελευταία 500 χιλ. χρόνια θα έβλεπαν ότι ο κανόνας είναι οι παγετώδεις περίοδοι, ενώ οι θερμές (κάποιες θερμότερες από την σημερινή) είναι οι εξαιρέσεις. Οι A. Berger, M. F. Loutre έχουν προβλέψει ότι η Γη θα βρεθεί σε ψυχρή περίοδο σε 25χιλ. χρόνια η οποία θα εξελιχθεί σε παγετώδη και θα διαρκέσει πολύ, λόγω μείωσης της εκκεντρότητας της γήινης τροχιάς.