Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Χώρα διέλευσης αγωγών αερίου (εεε... όλο και θα μας δίνουν κάτι, αν περισσεύει). Η Σωτηρία του Κλίματος



https://www.i24news.tv/en/news/international/europe/189474-181125-israel-reportedly-closes-8b-gas-pipeline-deal-with-greece-cyprus-and-italy

http://euanmearns.com/blowout-week-257/#more-22797

(και σε πολλά άλλα ειδησεογραφικά)

Καθ' εαυτά, δεν με ενοχλούν ούτε το αέριο, ούτε ο αγωγός, ούτε η διέλευση, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος (και αυτή θέλει να στέλνει αέριο). Ούτε η "ενεργειακή ασφάλεια" της Ευρώπης (αυτή θέλει το αέριο). Δεν με ενοχλεί, πολύ, ούτε η υποτέλειά μας σε όλο το σκηνικό.  Όύτε είναι "είδηση" όλα αυτά: Από το 2010, όταν άρχισα να γράφω, τα μετέφερα εδώ.

Όλη η δαιμονοποίηση του άνθρακα είναι για να αναγκαστούμε να έχουμε και αέριο, κατά προτίμηση όχι Ρώσικο -- και αυτό το καταλαβαίνω, φιλοΔυτικός είμαι (και δεν χρειάζεται να παριστάνω τον αριστερό).

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μέρος της χρηματοδότησης όλου αυτού του εγχειρήματος γίνεται με ...αιολικά:
  • Η "Ευρώπη" που φαίνεται να χρηματοδοτεί τον αγωγό δεν τα γεννάει τα λεφτά, τα παίρνει βασικά από κάποιους (και βάζει κάτι και στην "μπάντα". Δεν είναι μυστικό ότι οι Γερμανοί ...μαζεύουν.
  • Οι Έλληνες χωματουργοί που έγιναν ηλεκτροπαραγωγοί, και αυτοί μόνιμα ψάχνουν για λεφτά για να κάνουν "επενδύσεις" . Και αυτοί τα παίρνουν από κάποιους.
  • Τα αιολικά είναι ενεργειακά άχρηστα (ή αρνητικά) αλλά προϋποθέτουν και απαιτούν αέριο. Ο λιγνίτης είναι ασύμβατος και πολύ πιο φθηνός από οποιοδήποτε αέριο, άρα ...να απαγορευθεί! Οι αεριάδες μας είναι και οι αιολικοί μας! Το λένε ωμά: Οι ΑΠΕ θα μπουν και απαιτούν αέριο. Και φυσικά δεν είναι ανταγωνιστικά όλα αυτά, αλλά τα κάνουμε ανταγωνιστικά, με το ζόρι.
  • Και με την ευκαιρία ένα σωρό τρωκτικά τρέχουν για τα ποσοστά τους (με αντάλλαγμα την εκχώρηση των Ελληνικών βουνών).
Όλοι οι οικολόγοι, οικολογίζοντες, οικωλόγοι, κλπ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία (είτε το ξέρουν είτε όχι) να κάνουν τρία πράγματα: 1) Να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας για να φτάνει για τους Ευρωπαίους. 2) Να υποκαταστήσουμε λιγνίτη με αέριο για να έχουν οι Ευρωπαίοι (άντε θα μας δώσουν και σε εμάς, αν ψωνίσουμε αιολικά). 3) Να πληρώνουμε παραπάνω για να σώσουμε το Κλίμα χρηματοδοτούμε το εγχείρημα. Θυμάστε τους δήθεν "πολίτες κατά του λιθάνθρακα"; Πολίτες υπέρ του αερίου ήταν (και το 99,9% από δαύτους ούτε που το πήραν χαμπάρι)!

Όσοι δηλώνουν ότι "δεν είναι κατά των ΑΠΕ αλλά θέλουν σωστή χωροθέτηση" είναι. λυπάμαι, ή αφελείς ή βαλτοί, ή νομίζουν ότι θα έχουν ξεχωριστή μεταχείριση.

Όσοι ασχολούνται με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ΑΠΕ είναι επίσης είτε αφελείς ή βαλτοί. Και, άθελά τους ή σκοπίμως, εξυπηρετούν το κόλπο:  Το πρόβλημα δεν είναι οι "περιβαλλοντικές επιπτώσεις", αλλά η μη ανταποδοτική φορολογία. Πληρώνουμε κεφαλικό φόρο και παραμυθιαζόμαστε ότι έχει σχέση με το περιβάλλον! Εξαιρετικό κόλπο, σχεδιασμένο από μάστορες[*]. Και οι μάστορες έχουν βρει και τρόπο να βγάζουν λεφτά από την άσκηση.

Όσοι αντιδρούν δεν παίρνουν χαμπάρι τα ψιλά γράμματα: Νόμος για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Δεν θα διαβάσετε τι προβλέπει η διαβούλευση, και να συμμετάσχετε στην διαβούλευση δεν θα σας λάβουν υπ' όψη. Αλλά να διαβάσετε τι λέει... Δεν είναι καλά μαντάτα...

_____________________
[*] Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικολογία χρησιμοποιείται για ...συγκέντρωση κεφαλαίου και Κεφαλαίου -- και δεν είμαι ούτε κατά του κεφαλαίου ή του Κεφαλαίου. Αλλά κάπως και εγώ παραμυθιάστηκα με την ελευθερία. Ή την ελευθερία των αγορών.

1 σχόλιο:

SKY είπε...

1' Τι σχέση έχει η Ρωσία με αριστερούς; 2. Τι τα λες αυτά στους Έλληνες; Αυτοί είναι τώρα έτοιμοι να ψηφίσουν αυτούς που ήταν ο λόγος που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ! Θα έγραφα τώρα....Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς...αλλά είναι πλέον...ρατσιστικό!