Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ανακεφαλαίωση (2): Η λεγόμενη «Κλιματική Αλλαγή» έχει ξεφτίσει και υπάρχει μόνο με ...τεχνητή πολιτική υποστήριξη


Πρώτα από όλα, άλλη μία μελέτη, του 2019, από δικούς μας, που καταλήγει ότι βάσει μετρήσεων, δεν προκύπτει κάποιο ανθρωπογενές φαινόμενο θερμοκηπίου. Όχι, δεν θα το δείτε σε ειδήσεις και στο ΥΠΕΝ δεν ασχολούνται με τέτοια...:    Varotsos, Efstathiou: Has global warming already arrived? Journal of Atmospheric ans Solar-Terrestrial Physics, Volume 182 (2019), Pages 31-38.  Εσείς μπορείτε να είστε πεπεισμένοι ότι ζεσταίνεστε, ή κρυώνετε, και ότι φταίει η ...ΔΕΗ για αυτό, αλλά αυτό είναι παραμύθι του Σκάει και αυτών που το συντηρούν (είτε είναι Γερμανικές εταιρείες, είτε Έλληνες χωματουργοί και μεσάζοντες).

Αυτό που θα είδατε σε ειδήσεις είναι ότι οι φετινές βροχές (στην Κρήτη ή οπουδήποτε) είχαν σχέση με Θερμοκήπια ή με "Κλιματικές Αλλαγές"! Μην είστε σίγουροι... Οι βροχοπτώσεις στην Ευρώπη, από το 1900 μέχρι το 2015 έχουν σχέση με την ηλιακή δραστηριότητα και τις ταλαντώσεις στα ρεύματα του Ατλαντικού Ωκεανού:  Laurenz, Lüdecke, Lüning: Influence of solar activity changes on European rainfall Journal of Atmospheric and Solar-Terrestrial Physics Volume 185, April 2019, Pages 29-42. Η αλληλεπίδραση αλλαγών στο μαγνητικό πεδίο του Ηλίου με την κοσμική ακτινοβολία και τα ...σύννεφα, είναι τεκμηριωμένος παράγων για το Κλίμα όπως αυτό αλλάζει σε περιόδους δεκαετιών.

Και επειδή το διαβάζω σε κάθε σχόλιο αιολικού παπαγάλου (είναι σε έξαρση οι παπαγάλοι, χάρη στην αντίδραση των Κυκλάδων που στενοχωρούν τον εθνικό μας μεσάζοντα), ότι δηλαδή "όλοι συμφωνούν περί παγκοσμίου θερμοκηπίου" ή "καταστροφικής κλιματικής αλλαγής", και επικαλούνται αρλούμπες που δεν έχουν καν διαβάσει περί "97% των επιστημόνων που συμφωνούν, κλπ", αλά θυμίζω ότι ότι όπως μαγειρεύτηκε η "καταστροφική ανθρωπογενής θέρμανση", έτσι μαγειρεύτηκε και το "97%". Έφτιαξαν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο δεν απάντησε παρά μόνο μία μικρή μειοψηφία, και αυτή η μειοψηφία είπε άρες μάρες... Οι σχετικοί σύνδεσμοι στο τέλος αυτής της ανάρτησης.   Και 100άδες μελέτες τα τελευταία χρόνια... Η πλάκα είναι ότι μέχρι και ο καταπράσινος Γκάρντιαν έχει δημοσιεύσει ότι δεν υφίσταται κάποια ομοφωνία... Εγώ δεν διαβάζω Γκάρντιαν, αλλά αν εσείς τον προτιμάτε...

Έχω μεταφέρει, εδώ, ό,τι έχω βρει για το θέμα. Δύο εξαιρετικές ωστόσο παρουσιάσεις για το θέμα, είναι από τον Δημήτρη Κουτσογιάννη και πιο πρόσφατα από τον Σταύρο Αλεξανδρή.  Το κάνουν τόσο ξεκάθαρο ότι τα περί "Κλιματικής Αλλαγής" (και ειδικά τα περί Ανρωπογενούς και Καταστροφικής Κλιματικής Αλλαγής είναι κατασκευασμένη τρομολαγνεία και δεν έχει σχέση με τις πραγματικές αλλαγές στο Κλίμα...


Δέκα χρόνια μετά το Climategate, και με όποια προκατάληψη μπορεί να κουβαλώ, και μετά από δέκα χρόνια που χαζεύω ό,τι βρίσκω για το θέμα, για μεν την "διαπλοκή" περί "Κλιματικής Αλλαγής" είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι αφορά την στοχευμένη καταστολή της ενεργειακής ζήτησης, για την δε εξαιρετικά βαρετή "Κλιματική Αλλαγή", έχω να πω τα εξής:

Αλλάζει το Κλίμα; Ναί. Εδώ και 4,5 δις χρόνια, όσο υπάρχει ηλιακό σύστημα και με λίγη τύχη, για άλλο τόσο.

Έχει ζεσταθεί η Γη μετά το 1800; Ναι, χωρίς καμμία αμφιβολία, περίπου 0,6 βαθμούς και ευτυχώς, η περίοδος 1600-1800 ήταν τραγικά κρύα.

'Εχει ανέβει το ατμοσφαιρικό CO2 μετά το 1800; Ναι, χωρίς αμφιβολία. Αλλά μην ορκίζεστε "γιατί", ούτε ότι είναι ανθρωπογενές...

Είναι αέριο του θερμοκηπίου το CO2; Ναι, αλλά ασήμαντο σε σχέση με τους ...υδρατμούς. Και, όπως λέει το πρώτο άρθρο που ανέφερα σήμερα, δεν παρατηρείται κάποια αύξηση της θερμοκρασίας σαν αυτή που θα προκαλούσε το CO2 στην ατμόσφαιρα...

Επηρεάζουν οι άνθρωποι το Κλίμα; Ναι! Τα αστικά κέντρα είναι πάντα πιο ζεστά και πιο επιρρεπή σε πλημμύρες από την ύπαιθρο.

Υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα; Ναι! Αλλά δεν είναι ούτε πιο ακραία, ούτε πιο συχνά από ότι στο παρελθόν, ή στο γεωλογικό παρελθόν. Μην μπερδέυετε τα δελτία του Σκάει με κάτι που είναι διαφορετικό, ή ανθρωπογενές...

Κάνει καλό ή κακό το όποιο αυξημένο CO2;  Το μόνο μετρημένο αποτέλεσμα του αυξημένου ατμοσφαρικού CO2 είναι το πρασίνισμα περιοχών, και ειδικά αυτών που έχουν λειψυδρία. Τo CO2 δεν είναι ρύπος. Οι ρύποι είναι το SO2, τα NOx, το CO, οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες (η όμορφη μυρουδιά του τζακιού), τα σωματίδια, τα βαρειά μέταλλα και τέτοια. Όχι το CO2.

Γιατί όλη η ταραχή; Επειδή πρόκεται για θεωρία που 1) εύκολα εντυπωσιάζει τους αφελείς, 2) ταϊζει κάτι ερευνητές και "ακαδημαϊκούς", 3) βολεύει μια χαρά στην στοχευμένη καταστολή της ζήτησης και ειδικά της ζήτησης για ενέργεια, 4) δίνει την ευκαιρία για νέους φόρους, 5) βοηθάει τις Γερμανικές εξαγωγές, 6) επιδοτεί το φυσικό αέριο με τις πανάκριβες υποδομές, 7) μαζεύει λεφτά για κάτι μισοφαλιρισμένα πυρηνικά μονοπώλια που πρέπει να αντικαταστήσουν τις μονάδες τους και 8) είναι καλή δικαιολογία για τους χωματουργούς μας να συνεχίσουν να είναι "επιχειρηματίες". Και συγγνώμη για την τυχαία σειρά, ή εάν ξεχνώ κάτι.

ΥΓ. Είδα τυχαία ένα πρόγραμμα αυτού του "αθώου" National Geographic. Μαντέψτε τι έλεγε: Δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια για να ζούνε όλοι το ίδιο καλά.... Το έχουν πει και άλλοι... Και μην πέσετε στην παγίδα να θεωρήσετε ότι οι ΑΠΕ είναι λύση... Οι ΑΠΕ απλά μαζεύουν λεφτά για τα 3, 4, 5, 6, 7 και 8, παραπάνω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.science-skeptical.de/klimawandel/vor-7-000-jahren-war-es-global-und-lokal-weitaus-waermer-als-heute/0017704/