Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

O δρόμος για την Πράσινη Κόλαση


Ο/Η porta porta είπε...

Ξεκίνησε αγνά και χαζά απο την κ. Μπιρμπίλη.. έχει πλήρη άγνοια για τις ΑΠΕ. Το μυρίστηκαν τα λαμόγια οι ΠΑΣΟΚΟΙ του "ενεργειακού κύκλου" και έκαναν πελάτες χιλιάδες αγρότες παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες με αμοιβές 5-15.000 € το φάκελο !!! μιλάμε εκατομμύρια στα χέρια των ΠΑΣΟΚΩΝ.. φυσικά όλοι υπόσχονταν άδειες, η κ. Μπιρμπίλη έδινε πράσινο φως το καλοκαίρι.. και φώναζα απ' την πρώτη μέρα ότι θα βγουν στους δρόμους.. Σήμερα δε μιλάει κανείς...Το κόστος πέρυσι ήταν 350-400.000 για κάθε 100κβ και σήμερα είναι 260.000. Πολλοί φυσικά έκαναν και παραγγελίες για να σιγουρέψουν τα πάνελ... οι σύμβουλοι συμβούλευσαν!!! άλλα €€ μαύρα. Αυτά είναι τα κατορθώματα της κ. Μπιρμπίλη. Αγρότης μόνος. Ψάχνει για Φ/Β.

Π-Π 15 Ιανουαρίου 2011 10:35 π.μ.

Τα φωτοβολταϊκά πλασαρίστηκαν σαν φιλί της ζωής για ληξιπρόθεσμους αγρότες. Τάζουν €7.500 το χρόνο αφορολόγητο, με απλήρωτους λογαριασμούς και δημοσιευμένα τα περί Ισπανίας. Να 'ναι καλά, πουλάνε και μελέτες και ασφάλιση. Να δείτε παρουσιάσεις "μελετητών" στην επαρχία... αυτά που δείχνω εδώ δεν είναι τίποτα...


Όταν ξεκινάς από ψεύτικη επιστήμη, επιδοτούμενα οικονομικά, και συμμαχία "Κράτους", ΜΚΟ του κ_λου, εισαγωγέων, Ζήμενς, και Τραπεζών, αυτά εισπράττεις. Και καλά η Εθνική και η ΑΤΕ, πες ότι είναι ελεγχόμενες από το Κράτος, πρέπει να δείξουν πράσινη καλή συμπεριφορά... Οι άλλες δύο; Αφελείς; Άπληστοι; Ή κάτι χειρότερο;


Καλοπροαίρετη η Υπουργός; Μπορεί. Αλλά όποτε μου περνάει αυτό από το μυαλό, σκέφτομαι τον Νόμο για τις ΑΠΕ, και το όνομα του Υπουργείου, και μού φεύγει.


Και η πράσινη φούσκα όλο και μεγαλώνει, και όταν σκάσει, το δηλώνω από τώρα: Θα πάω μάρτυρας, και έχω τεκμηριώσει ότι ήταν εκ προμελέτης και κατα συρροή. Είναι καιρός οι πονηριές να αποκτούν ονοματεπώνυμο.

Τα φωτοβολταϊκά είναι το φιλί της ζωής για τους ληξιπρόθεσμους αγρότες, στο antinews.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο το αθρο αλλα να μην θεωρουμε τους αγροτες και θυματα...
μεχρι τωρα αλλοι ειναι τα κοροιδα και εξηγω.
στην λαικη (μπροστα μου) παραγωγος ξεφορτωνει 11,5 τονους ζαρζαβατικα καθε φορα που γινεται λαικη...εχει παρει και επιδοτηση...και το ωραιο μα πολυ ωραιο ειναι οτι εκλεινε "βιβλια" με 184 ευρω τον χρονο.
γινετε υπερτιμολογιση στα φωτοβολταικα, και αργοτερα θα δουν...αρκεινα παρει ο καθενας το ποσοστο του.αγροτης ηλικιας 58 χρονων περνει 25 ετες δανειο;;; δηλαδη ποτε σκοπευει να το ξεπληρωσει;;;;
ειναι κοινο μυστικο οτι καλιεργουν , δαση,δρομους,πλαγιες,βουνα,επερναν τρελες επιδοτησεις και στην εφορια 184 ευρα και τελειωσαμε.
εκτος ολιγων πραγματικων αγροτων,οι περισσοτεροι δεν ειναι θυματα....και παλι εμεις δια νομου θα πληρωσουμε την κιλοβατωρα για να πληρωθουν αυτοι.κανεις δεν μιλησε για κοστος μπαταριων,κοστος συντηρισης(αλλαγη μπαταριων ανα 2 ετη,αλλαγη πανελ απο θραυση απο χαλαζι,)και την υποχρεωση της ΔΕΗ να το διαθετει σε καταναλωτες σε υψηλη τιμη, και μαλιστα σε βιομηχανικες μοναδες, που ηδη υπολειτουργουν και δεν νομιζω οτι θα δουλευουν σε ενα χρονο.
και αν το ρευμα δεν μπορει να διατεθει...τοτε θα κλεισουν και καμμια εθνικη οδο και τα κοροιδα (καταναλωτες)θα πληρωσουν καποια αλλη τυπου ΑΠΕ ,για να σωθουν οι αγροτες.ρευμα χρειαζεται η γερμανια λογω βαριας βιομηχανιας, εμεις το θελουμε μονο για φωτισμο.
τα χρηματα που θα εκταμιευτουν τα περισσοτερα θα πανε "αλλου" και μετα θα τους παρουν, οσα πηραν και απο τους υπερχρεωμενους συνεταιρισμους.παιζονται πολλα...και θα παιχθουν αλλα τοσα, το θεμα ομως νομιζω ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο....και δεν θα ειναι οι αγροτες.θα ξαναγινει κρατικοποιηση των φωτοβολταικων..και παει λεγοντας.
ο λιγνιτης οταν παραγεται απο την ΔΕΗ ειναι ρυπογονος,ενω αν δωθει σε ιδιωτες,δεν ρυπαινει.ειχε πει καποτε καποιος διευθηνων της Δεη,(δεν θυμαμαι ποιος) να σταματησουν και να μην καταγγελουν στην ΕΕ την δεη για ρυπους γιατι θα το πληρωσουμε ακριβα. ουδεις ακουσε.ΗΠΑ ,ΚΙΝΑ,αυξανουν συνεχως την παραγωγη τους,και τους ρυπους και εμεις δεν παραγουμε τιποτα.
σκορδα κινας και λεμονια αργεντινης.
johntecn.

takis perreas είπε...

Όχι μόνο θύματα δεν είναι οι αγρότες αλλά, σαν τα έξυπνα πουλιά πιάστηκαν από την μύτη!
Καλομάθανε στο τσάμπα και στην επιδότηση τόσα χρόνια και τώρα είναι pay back time!!!
Όταν θα καταλάβουν την Πράσινη εξαπάτηση, οι Πρασινοληστές θα τα χαίρονται στα Kayman isl.

"μολόγατα-μολόγατα
τα φράγκα μοιρολόγατα!
που γίνανε μολόγατα
Φ/Β για τ' αλόγατα!"

Ανώνυμος είπε...

Οι αγρότες και οι επίδοξοι ενεργοπαραγωγοί καλά να πάθουν. Αλλά ΠΟΙΟΣ τους έφτιαξε? Ποιός έμαθε τον αγρότη να ροκανίζει επιδοτήσεις και να συνεταιρίζεται για να παρασιτολογεί? ΠΑΣΟΚ ΑΕ