Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διακήρυξη κατά των Αιολικών


Ο σωστός και πλήρης τίτλος είναι "Διακήρυξη της Πανελλαδικής Επιτροπής κατά των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων".  Μας τα σερβίρουν σαν "πάρκα".  Και τα νταμάρια, και τα νεκροταφεία, με κάποιο τρόπο, "πάρκα" είναι.

Στο blog αυτό, έχω προσπαθήσει να μεταφέρω τα τεχνικά και οικονομικά των Α.Π.Ε., τόσο από απλής "ακαδημαϊκής" πλευράς, όσο και από την εμπειρία γύρω μας.  Αναγκαστικά, ασχολήθηκα και με άλλα θέματα, και όταν συναντώ κάποιον στον δρόμο και μου μιλάει για ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, τον χλευάζω.  Παραδόξως, είμαι πολύ πιο "θυμωμένος" με το κλιματολογικό κομμάτι της Πράσινης Απάτης, παρά με την ενεργειακή πλάνη των Α.Π.Ε., αν και πάνε πακέτο.  Η κλιματολαγνεία είναι η πλύση εγκεφάλου για να πληρώνουμε.

Δεν θέλω τις ανοησίες που μας σερβίρουν σαν Α.Π.Ε. για τρείς λόγους:  (α) δεν μου αρέσει να πληρώνω κερατιάτικα, (β) δεν μου αρέσει να βλέπω και να ακούω τέρατα, και (γ) δεν μου αρέσει να με περνάνε για ηλίθιο.  Τα φωτοβολταϊκά, εμπίπτουν στο (α).  Τα αιολικά εμπίπτουν στο (α) και στο (β).  Ο,τιδήποτε, πλέον, έχει σχέση με Πράσινο, Πράσινη Ανάπτυξη κλπ, εμπίπτει, όπως το παρουσιάζουν, στο (γ).  Και όλα είναι αρπαχτές, μερικά είναι απλό φορομπήξιμο, μερικά θυμίζουν τους χειρότερους εφιάλτους μου περί νεοταξικής ανελευθερίας.

Η Ελλάδα, δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, ούτε ξεκίνησε χτες που ήρθε ο νέος μας Γερμανόφων (αλλά όχι Βαυαρός) αντιβασιλέας. Η Ελλάδα είναι οι περίπατοι σε βουνά και σε νησιά, οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο πρίν βάλουν κάγκελα γύρω από τον Ναό, όλοι όσοι ζούν τα όνειρά τους ή την μοναξιά τους στην ύπαιθρο, οι "λοξές δεφινιών ράχες" και οι προσδοκίες και οι ανησυχίες για τα παιδιά μας  Η χώρα μας έχει ατέλειες και έχει την ικανότητα να μας πληγώνει, αλλά είναι όμορφη, δεν είναι για πέταμα, και πρέπει να την προστατέψουμε.

Δεν τα λέει έτσι η Διακήρυξη, αλλά αυτά λέει, με άλλα λόγια.

Την έβαλα σαν μοναδική ανάρτηση σε ένα ξεχωριστό blog (με σχετικό link και δεξιά), για όποιον την χρειάζεται:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=XT6ZCxzW8K4&feature=related
Αυτο το βιντεο για να δειτε τι σημαινει ατομικη ενεργεια, γιατι σχεδιαζουν και κατι τετοιο για ηλεκτροδοτηση.
Αρχαιοπτερυξ, φτιαξε το συστημα σου, ωστε να παταμε στους συνδεσμους και να παρουσιαζεται αμεσως η ιστοσελιδα ή το βιντεο που στελνουμε,αντι να αντιγραφουμε μακριναρια απο γραμματα και αριθμους.

archaeopteryx είπε...

χμμμ... μην νομίζεις ότι ξέρω πώς να το κάνω αυτό που λες, και ο "ειδικός" δεν είναι πάντα διαθέσιμος, και μέχρι να είναι... ξχνώ. Πες τι θες να κάνω και θα προσπαθήσω, χεχεχε...

katalytikos είπε...

@ανώνυμος
Το επιλέγεις (όπως όταν θες να κάνεις copy) και με δεξί κλικ πάς αμέσως.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτερυξ, επικοινωνησε με το Ολυμπια και ρωτα τους πως το εφτιαξαν αυτοι.

porta porta είπε...

20% αυξηση τιμολογιων ζητησε η ΡΑΕ !...

τα ρεστα που να δωσουμε?

Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας (άνω του 15%) και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ (17% περίπου), το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

καλημερα

ΠΠ
boutsa - γκαπτσα ??
χαχαχααααααααα

βαλτος εισαι κ εσυ ??

archaeopteryx είπε...

εεε... αέριο, Μυτηιληναίος, Κοπελούζος, Περιστέρης, Iberdrola, EDF, Vestas... έχουν υποχρεώσεις τα παιδιά αυτά, δεν βγαίνουν...

archaeopteryx είπε...

Και το πετρέλαιο δεν είναι να πάνω. Ούτε το αέριο. Εσωτερικά κόλπα είναι...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΣΤΙς 3/12/2017 ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΝΥΒΙΔΞ-Ω98 ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΠΥΛΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.....ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ???? ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!!ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥς