Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τα παλικάργια μας, όλα πεινούν, δόστε των Μάρκων των κε προσκηνούν (ή «η Ευρώπη και εμείς»)


Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Αρχαίε πριν από κάτι μέρες είχες σε μια ανάρτηση ένα γράφημα προερχόμενο από το blog της Ζάχαρης. Το γράφημα απεικόνιζε το άνοιγμα του ελλείμματος μεταξύ βορρά και νότου μετά την εισαγωγή του Ευρώ.
Πιστεύεις εσύ ότι αυτό θα το ανεχτούν οι νότιοι για πολύ καιρό;
Πιστεύεις εσύ ότι οι νότιοι θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να τους εκβιάζουν με τη ρευστότητα;
Τι θα ήταν σήμερα η Γερμανία χωρίς ΕΕ κι Ευρώ δηλ. χωρίς εξαγωγές; Θα ήταν μια χώρα που δε θα ήξερε τι να κάνει τη βιομηχανική σαβούρα που παράγει διότι με τους δασμούς δε θα ήταν καν ανταγωνιστική.
Όσο πιο πολύ τσιτώνουν τα πράγματα οι Γερμανοί τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός ΕΕ. Δηλ. θα έχουμε μια ένωση με όλους τους άλλους και τους Γερμανούς απέξω. Αυτό θα σημάνει ύφεση για πολλά χρόνια και 50% ανεργία. Βέβαια άνεργοι θα μείνουν κυρίως οι μετανάστες πολιτογραφημένοι και μη αλλά και ο απλός Γερμανός δε θα τη βγάλει καθαρή. Κι ενώ ο μετανάστης θα γυρίσει πίσω στη χώρα του και θα καλλιεργήσει τον κήπο του ή το χωράφι του και θα έχει τα στοιχειώδη τρόφιμα, ο Γερμανός δε θα έχει ούτε αυτά.

28 Οκτωβρίου 2011 11:49 μ.μ

Ο/Η archaeopteryx είπε...
ελέγχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους πολιτικούς μας (και εκβιάζουν με την ρευστότητα -- και εμάς και τον Μπερλουσκόνι) (και, προσθέτω, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, έχει "κάπως χρηματοδοτηθεί" και η διακοπή στην αναχρηματοδότηση είναι η σημερινή κρίση)
29 Οκτωβρίου 2011 12:01 π.μ.

Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Είδες σήμερα ότι ο έλεγχος των πολιτικών είναι μικρής αξίας. (Συμφωνώ με το σχόλιό σου στο antinews με το οποίο λες ότι δεν συμφωνείς)
Ακόμη όμως κι αν οι δικοί μας πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι κάπου θα σπάσει το σκοινί. Ή στη Γαλλία ή στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Έτσι θα πάρει η μπάλα κι εμάς. Όταν οι Γάλλοι θα κάψουν το Παρίσι να δω τι θα κάνουν οι Γερμανοί.
Δεν έχει μέλλον το πράγμα. Απλά θα υποφέρουμε λίγο αλλά στο τέλος θα καθαρίσουμε.
29 Οκτωβρίου 2011 12:38 π.μ.

Ο/Η archaeopteryx είπε...
Εξάκτινε, εξ ορισμού θα "καθαρίσουμε", κάποτε όλα καθαρίσουν, το θέμα είναι τι έλεγχο έχουμε εμείς επ αυτού τώρα ή στα επόμενα 5 χρόνια, και τι αφαίμαξη ή ζημιά θα έχει γίνει μέχρι τότε.
Η ζημιά από απομύζηση, ή εκμαυλισμό,(ή από ...αιολικά σε όλα τα βουνά) μπορεί να μην είναι τόσο δραματική όπως η ζημιά στα Καλάβρυτα ή την Κάντανο, ή την πείνα της Κατοχής, αλλά παρ όλα αυτά, ζημιά θα είναι.
29 Οκτωβρίου 2011 8:58 π.μ.

Ο/Η Εξάκτινος είπε...
Αν δε μπορείς να το δεις όλο τότε τα πρώτα πέντε λεπτά είναι ενδιαφέροντα
29 Οκτωβρίου 2011 9:02 μ.μ.

Ο/Η archaeopteryx είπε...
το άκουσα, και έχω ένα θέμα: εάν είναι οικονομική ή πολιτική η κρίση, και ο άνθρωπος λέει ότι είναι "πολιτική", και συμφωνώ, αλλά η (οικονομική) λεηλασία που έκαναν ή επέφεραν οι πολιτικοί μας, δεν προέκυψε από παρθενογένεση,αλλά από μηχανισμό "φυσικής επιλογής" που επέλεγε χρηματοδοτούμενα κόμματα , που έγιναν χρηματιζόμενα κόμματα, και μπόρεσε να αναδείξει κυρίως λαδωνόμενους πολιτικούς.
Πάντα στο μοτίβο της undercapitalized Ελλάδας η "ευτυχία" της οποίας ήταν ρευστότητα μέσω κάποιου δανείου.
Πάντως, από το 85 (νομίζω) και μετά, η ντόπια "λεηλασία" ήταν ή καθοδηγούμενη, ή συμπορευόμενη με ξένη λεληλασία (πχ στο τρίγωνο Πασόκ-Ιντρακόμ-Α.Γερμανία, που έγινε Πασόκ-Διαπλοκή-Γερμανία).
Το κατά πόσον το πολιτικό σύστημα που προέκυψε μεταξύ 81 και 85 ήταν αυθόρμητο, ή καθοδηγούμενο, ή συγκυρία ανοιχτών πορτών, είναι, νομίζω η λύση στις ...απορίες μου που προσπάθησα να "λύσω" με τις Πέντε ερωτήσεις με τα Χρόνια Πολλά στις 31/12/2010, στο αντινιουζ. Οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες...
30 Οκτωβρίου 2011 4:14 π.μ.

Η undercapitalized Ελλάς (κλικ για μεγέθυνση) από τον Μποστ (μέσω Σαραντάκου), ή μην υποτιμάμε ποτέ την δύναμη του όλπου που λέγεται "ρευστότητα":


Ο (πιθανός;) (πρόσκαιρος;) (αμφιλεγόμενος;  -- δείτε και τα σχόλια)  θρίαμβος της Μέρκελ:


Οι τρύπες στο "πακέτο διάσωσης" στον Άλκιμο από τον Economist:


Πάντως, εάν δεν γίνουμε Δανία του Νότου, μπορούμε να φέρουμε Δανέζες στον Νότο (βρε μπας και αυτό ήταν το πλάνο;):

4 σχόλια:

Εξάκτινος είπε...

Θέτεις σοβαρά θέματα τα οποία για να κατανοηθούν πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι όλη τη μετεπαναστατική ιστορία της χώρας. Θα απαντήσω με αφορισμούς.
1) Η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο της Αγγλίας για να εξασφαλίσει την οδό προς τις Ινδίες. Υπάρχουν πηγές γι αυτό. Το αρχικό σχέδιο ήταν η Πελοπόννησος και μερικά νησιά.
2) Η κατάσταση αυτή είναι υπεύθυνη για τη μικρασιατική καταστροφή, τον εμφύλιο και τη σημερινή κατάρρευση.
3) Μεταπολεμικά μας εκχώρησαν οικονομικά στους Γερμανούς για να έχουν κι αυτοί μια αγορά για τη σαβούρα τους. Άλλωστε οι Αγγλοαμερικανοί δεν ασχολούνται με σαβούρες. Μόνο γεωπολιτικό έλεγχο της νοτιοανατολικής Μεσογείου θέλουν.
4) Αν οι Γερμανοί ξεπεράσουν τα όρια θα τους φάνε. Η Κίνα είναι σοφότερη της Γερμανίας.
5) Η οικονομία είναι αμείλικτη. Τα σχέδια με τα εναλλακτικά οικονομικά δε βγαίνουν και θα ματαιωθούν. Αν δε ματαιωθούν θα είναι ο τάφος της Γερμανίας διότι θα της φορτώσουν τεράστια ανοίγματα.

Εξάκτινος είπε...

To πρόγραμμα 'ΗΛΙΟΣ' ,το χρέος της Ελλάδας και τα...3 εμπόδια...

Ανώνυμος είπε...

Ακτινογραφία της Ελληνικής Αγοράς Ενέργειας από τον ΙΕΑ
(Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου -
27 Οκτωβρίου 2011)

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=51300

archaeopteryx είπε...

αυτά που λέει ο Παπακ και οι συνομιλητές του δεν έχουν σχέση με "ενέργεια". Το Project Heliοs είναι ένας νέος φόρος. Μας πουλάνε φ/β τώρα, και τους πληρώνουμε για 15-25 χρόνια. Τιτλοποιώντας έσοδα , εισπράτουμε τώρα, μελλοντικούς φόρους (προεξοφλημένους με κάποιο άγνωστο ακόμα επιτόκιο) Δεν είναι απάτη, είναι απάτη^2.

Οι χιλιάδες θέσεις εργασίας με τα αιολικά είναι επίσης μπαρούφα. Μετα βίας θα αντεξουν οι Δανοι και οι Γερμανοί. (Αλλά εάν γεμίζουμε την Ελλάδα, θα έχουν μερικούς μήνες δουλειά.

Ωστόσε σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο. Η Ταγάρω ήταν έυκολη για καζούρα. Ο κομπλεξικός κοντός και άσχετος φαίνεται ότι προσφέρεται και αυτός. Ασε που ακούω και κακίες για αυτόν.