Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν! Για προκαταβολές σε πλασιέ Γερμανικών εισαγωγών




 
Ποιό πρόβλημα θα λύσουν αυτές οι προκαταβολές;
 
Ανάπτυξη;  OXI (το ακριβό μη ρεύμα και η εισαγωγή άχρηστης σαβούρας δεν είναι "αναπτυξιακά")
 
Απασχόληση;  OXI (τα χωματουργικά θα τελειώσουν σύντομα και οι φύλακες των πάρκων δεν είναι πια τόοσοι πολλοί. Αν η ΤΕΡΝΑ δεν έχει δουλειές, να κλείσει, τυπικά, είναι επιδοτούμενοι και κρατικοδίαιτοι, ούτως ή άλλως - net gain, αν κλείσει, όπως ΟΛΟΙ περίπου οι ΑΠΕτζήδες).
 
ΑνταγωνιστικότηταΝΑΙ, για τους μη αιολικούς γείτονες και την Γερμανία που κάνει μουαγιέν επιβάλλοντας την λόξα της και το πρόβλημά της σε άλλους.
 

ΤΕΡΝΑ Εύβοια Αιολικά
Αιολικά Κορινθία
Βοιωτία EDF
Αιολικά EDF
Iberdrola Ροκας Αργολίδα
Αιολικά Ηλιοκάστρου Αργολίδα
ΤΕΡΝΑ Αιολικά Φθιώτιδα
ΤΕΡΝΑ Καρπενήσι Αιολικά
Τσούκα Αρκαδίας Αιολικά
Β. Κυνουρίας Αιολικά
Αιολικά Energiekontor Κρήτη  (Ενεργκικοντορ AG άλλο φρούτο)
Άνεμος Αχλαδόκαμπος Αιολικά
Άνεμος Αργολίδα Αιολικά
ΤΕΡΝΑ Μάνδρα Αττικής Αιολικά
ΤΕΡΝΑ Καστρί Κοκκαλιά Ευρυτανία
Αιολικά Λέσβος
ΤΕΡΝΑ Τύμπανο-Τρυπητήρι Ευρυτανία
ΤΕΡΝΑ Τύμπανο-Τρυπητήρι Ευρυτανία
ΤΕΡΝΑ Ναυπακτία Αιολικά
Μάλι Μάδι Αιολικά
ΤΕΡΝΑ Ναυπακτία Αιολικά
Κουβάς Κως Αιολικά
Θράκη Αιολικά
ΤΕΡΝΑ Φθιώτιδα Αιολικά
ΤΕΡΝΑ Καράβι Αλογοβούνι Αιολικά

σταματάω γιατί θα ξεράσω... Ο ΤΕΡΝΑΣ και οι λοιποί ΔΕΝ θα είναι δημοφιλείς, σας το λέω. Και που θα μένετε βρε μαστόρια, ακόμα κι αν πουλήσετε.

12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Zήτω ο καινοτόμος ιδιωτικός τομέας.
(στο TEDx και στο Kickstarter δεν θα πάνε μια βόλτα;0

Το "μουαγιέν" μ' άρεσε! :-D

archaeopteryx είπε...

το μουαγιέν είναι από αλογομόύρηδες και "συμβούλους επενδύσεων"

spiral architect είπε...

Mουαγέν

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά στον άνεμο.. Να που πανε οι φόροι: στις πολυεθνικές και τους μεγαλοκαρχαρίες. Αυτή είναι η ανάπτυξη με κύριο γνώμονα τις θέσεις εργασίας ; Δεν υποσκάπτεται έτσι η ανάπτυξη λόγω αύξησης του κύριου παραγωγικού συντελεστή, της ενέργειας. Τι διάβολο σκ@τ@ έχουν στο κεφάλι τους οι πολιτικοί που δεν τα πιάνουν και δεν έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο ; Ο Τσίπρας τι λέει γι' αυτά ; Η Παπαρήγα ; Ο Καμμένος; Με τις ανεμογεννήτριες που παράγουν ενέργεια στα "κουτουρού" θα βγούμε από την κρίση;Πρόκειται γιά προδοσία των εθνικών συμφερόντων. Σκάνδαλο μέγα.
Θα επιβληθεί και φόρος στον λιγνίτη από αρχές 2013 ως εξαγορά δικαιωμάτων εκπομπών αερίων καύσης άνθρακα (γιά την ενίσχυση της Γερμανικής πολιτικής οικονομίας), την στιγμή που παγκοσμίως αυξάνεται η κατανάλωση άνθρακα.Είναι τόσο παρανοϊκό το κεφάλαιο λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Ανανήψας λόγω κρίσης στην τσέπη του, Μαλούχος, στο "Βήμα"

(Μπα ;και γω νόμιζα ότι ήταν αναταγωνιστικά τα αιολικά, τότε τι χρειάζονται οι στρεβλώσεις των επιδοτήσεων ρε Παπα..-Παπασταματίου ;

Η πράσινη ενέργεια, οι κεραυνοί του Φραγκλίνου και τα μαύρα μας τα χάλια

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=470298&h1=true#commentForm

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2012

Μια ακόμα απίθανη, εξοργιστική, ιδέα για να μαζευτούν τα λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά και που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα δεν έχει να τα δώσει, σκάει – αναδρομικά δε- από την 1η Αυγούστου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ: είναι η… «εθελοντική» προσφορά των πολιτών υπέρ της «πράσινης ενέργειας».

Το ζήτημα είναι ακατανόητο από τη ρίζα του: τι τη θέλουμε αυτή την πράσινη ενέργεια που από την πρώτη ημέρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παράγει ελλείμματα για την κάλυψη των οποίων είναι απαραίτητη μια ακόμα μορφή φόρου, και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς; Τι νόημα έχει; Και πόσο συμβαδίζει όχι μόνον με τα μαύρα χάλια στα οποία έχει περιέλθει πλέον το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και με την πραγματική ανάγκη για μια στροφή της οικονομίας στην ανταγωνιστικότητα;

Είναι δυνατόν οτιδήποτε καινούργιο, σήμερα, να απαιτεί τέτοιου είδους «κοινωνική επιδότηση» για να υπάρξει, όταν η χώρα καταρρέει συνολικά; Πέρα από την ακόμη μεγαλύτερη πίεση που ασκεί στα εισοδήματα, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει αυτή η νέα επιβάρυνση στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας;

Λοιπόν: ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο, η χώρα στην οποία πέρασε ήδη το 23%, στην οποία τα εισοδήματα, όπου υπάρχουν, συρρικνώνονται γεωμετρικά, στην οποία οι φορολογικές επιβαρύνσεις ξεπερνούν κάθε όριο και στην οποία οι λογαριασμοί του ρεύματος χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης για την είσπραξη φόρων που πολύ συχνά δεν έχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν – για να αναφέρει κανείς τα πιο βασικά… -, ε, αυτή η χώρα, δεν χρειάζεται ούτε την αναγκαστικά επιδοτούμενη πράσινη ενέργεια, ούτε οποιαδήποτε άλλη πράσινη ή άλλου χρώματος εξυπνάδα. Όπως επίσης, δεν χρειάζεται και την υποκρισία του να σκαρφίζεται κανείς τρόπους για να κλείσει αυτά ή άλλα ελλείμματα επιβαρύνοντας για μυριοστή φορά οριζόντια τους πολίτες.

Αν με αυτό το ποσό οι εμπνευστές του θέλουν να κλείσουν άλλες τρύπες, ας τις πουν με το όνομά τους. Αν όχι, και η νέα επιβάρυνση έχει να κάνει πράγματι με την πράσινη ενέργεια, τέτοια ενέργεια, σήμερα, ας μας λείπει. Κι αν τη θεωρούν τόσο σημαντική, ας βρουν τον τρόπο να την καταστήσουν βιώσιμη χωρίς μια ακόμη μορφή φόρου. Τέτοια πράσινη ενέργεια, ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε...

Υ.Γ.: Φυσικά, επειδή στα βαθιά σοσιαλιστικά καθεστώτα όπως η Ελλάδα οι πολίτες είναι παντελώς αδύναμοι απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις του κράτους, τελικά, θα επιβληθεί και αυτό – ούτε δυστυχώς μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν σαν τον Φραγκλίνο και να προσπαθούν να κατεβάσουν κεραυνούς για ηλεκτρικό ρεύμα – εκεί να δεις πράσινη που είναι η ενέργεια.. Όμως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα έρθει μια μέρα που μια τέτοια πράσινη μικρή σταγόνα στον ωκεανό των βαρών θα είναι εκείνη που θα μπορούσε να κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει – και, τότε, θα δούμε άλλους κεραυνούς…

Αντκαν είπε...

Ανταγωνιστικά

archaeopteryx είπε...

Ενω είμαι προφανώς προκατειλημμένος, οι λέξεις "προδοσία" και "παράνοια" είναι επιεικείς. Πριν 2 χρόνια που έλγαν "politically correct". Τώρα νομίζω κάνουν ότι τους πουν οι Περιστεροκοπελούζοι (αλήθεια, στην λίστα δεν έχει Κοπελούζο, θα μου πεις νησιά και Κρήρη και χρειάζεται ΄καλώδιο...)και τους "επενδυτές" Iberdrola, EDF, Enel, Energiekontor (τι σκατά είναι πάλι αυτοί???) και τις πρεσβείες τους.

Ξέρω ένα. ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά, πολλά λεφτά, και πεταμένα βουνά. Και σε 20 χρόνια θα σαπίζουν. Και ασήμαντη έως προβληματική ενέργεια.

Για τους πολτικούς έχω και εγώ την απορία, με μόνο ελεφρυντικό πόσο γρήγορα τους τρώνε όταν δεν πάνε με τις "εντολές"

Ανώνυμος είπε...

Οι "απετεώνες" εν δράσει..
δείτε κάτω το "εδώ ο παπάς.. εκεί ο παπάς"

" Η ΕΛΕΤΑΕΝ απέστειλε σήμερα στην Κυβέρνηση αναλυτικό και ολοκληρωμένο σχολιασμό όλων των ιδεών για τις Α.Π.Ε. που έχει δημοσιοποιήσει το ΥΠΕΚΑ, προσπαθώντας με απλά παραδείγματα και κοινή λογική να εξηγήσει το αυτονόητο: ότι η υιοθέτηση αυτών των ιδεών θα αναστείλει την ανάπτυξη της πιο φτηνής καθαρής μορφής ενέργειας στη χώρα, της Αιολικής Ενέργειας...

Αυτό που απαιτείται είναι ένα πραγματικό Αναπτυξιακό Πακέτο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Αιολική Ενέργεια.

Απαιτείται κοινή λογική, λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Να αφήσουμε τις εύπεπτες λύσεις, τη μιζέρια, την υποκρισία και τον λαϊκισμό. Μόνο έτσι η πατρίδα – η κοινωνία και η οικονομία- θα εξέλθει από τη σημερινή τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει”.

http://www.econews.gr/2012/12/13/eletaen-aioliki-energeia-epistoli-93501/ "
_______________________________

Έτινγκερ: Η "πράσινη" ενέργεια κοστίζει πολύ
http://www.capital.gr/news.asp?id=1623815

Η Γερμανία οφείλει να χαλιναγωγήσει τα αυξανόμενα κόστη στην επιδότηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ειδάλλως κινδυνεύει να υπερχρεώσει τους καταναλωτές, προειδοποίησε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ.

«Χρειαζόμαστε ένα όριο ταχύτητας», δήλωσε εμφατικά ο Έτινγκερ, αναφερόμενος στα αυξανόμενα κόστη για τη χρηματοδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγεται από εναλλακτικές πηγές--όπως η αιολική και η ηλιακή--καθώς η Γερμανία επέλεξε να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια, τον άνθρακα και το εισαγόμενο πετρέλαιο.

Οι επιχορηγήσεις αυτές επιτάχυναν, πέρα από κάθε πρόβλεψη, τις εγκαταστάσεις σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στην ΕΕ στην ακριβότερη ενέργεια.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, ο Έτινγκερ δήλωσε πως η προβλέψεις των ειδικών για το κόστος των χρεώσεων για την πράσινη παράμετρο στο ρεύμα, στα πλαίσια του Νόμου για την Πράσινη Ενέργεια (EEG), αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τα πέντε λεπτά/κιλοβατώρα το 2013, δηλ. 40% μέσα σε ένα χρόνο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μέσα στα επόμενα έτη η τιμή ενδέχεται να ανέβει στα 6 ή 7 λεπτά και εάν προστεθεί επίσης και ο ΦΠΑ να φθάσει και τα 9 λεπτά.

Μία αύξηση πάνω από τα 5 λεπτά μεταφράζεται σε 70 ευρώ επιπλέον στα 900 ευρώ που κατά μέσον όρο καλείται να πληρώσει μέσα στο 2012 ένα νοικοκυριό στη Γερμανία, εκ των οποίων τα 150 ευρώ διατίθενται για την πράσινη ενέργεια.

Για το τρέχον έτος το συνολικό κόστος του EEG θα φθάσει τα 16 δισεκ. ευρώ, ενώ το ερχόμενο έτος προϋπολογίζεται ότι θα φθάσει τουλάχιστον τα 20 δισεκ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κοινωφελούς εταιρείας ενέργειας RWE Πέτερ Τέριουμ δήλωσε από την πλευρά του πως οι χρεώσεις για την πράσινη ενέργεια ενδέχεται να φθάσουν τα 5,3, ή 5,4 λεπτά.

«Αυτό είναι πολύ», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η κοινή γνώμη να στραφεί ενάντια στη στρατηγική υπέρ των ανανεώσιμων πηγών.

Οι Έτινγκερ και Τέριουμ τόνισαν στην ίδια συνεδρία πως η επιδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας--οι οποίες χρειάζονται κάποια ώθηση στα αρχικά τους στάδια για να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά ενέργειας--θα πρέπει να οργανωθούν καλλίτερα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιπροσωπεύουν τις τάσεις εναρμονισμού του συνολικού τομέα.

Η Γερμανία υιοθέτησε την πολιτική αυτή δίχως να διαβουλευτεί με τους γείτονές της και στις επερχόμενες εκλογές του 2013 αναμένεται το θέμα του κόστους της ενέργειας να αποτελέσει ένα από τα κυριότερα στην προεκλογική ατζέντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναπαραγωγή:www.capital.gr
________________________________

Αντκαν είπε...

15 Οκτωβρίου 2012

http://www.econews.gr/2012/10/15/ape-germania-epivarynsi/

Οι ΑΠΕ κοστίζουν ακριβά στους Γερμανούς καταναλωτές – Αύξηση 47% στην επιβάρυνση
Δύσκολη και ακριβή η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕΑμφιταλάντευση ανάμεσα στις ΑΠΕ και τον άνθρακα ή το ενεργειακό δίλημμα της ΓερμανίαςΑΠΕ: 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία – “Έκρηξη” στα φωτοβολταϊκάΦωτοβολταϊκά-Ηλιοθερμικά: έρχονται Γερμανοί για συνεργασία και επενδύσειςΓερμανία: οι εταιρείες πυρηνικών παγώνουν τις «πράσινες» πληρωμές Κατά 47% αυξάνεται η επιβάρυνση που θα μετακυληθεί στους Γερμανούς καταναλωτές εξαιτίας των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Έτσι, το “τέλος ΑΠΕ” στη Γερμανία θα αυξηθεί στα 5,3 σεντς ανά Κιλοβατώρα το 2013 έναντι 3,6 σεντς το 2012.
Η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία εξελίσσεται και σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ να αναζητά τρόπους ελάφρυνσης των καταναλωτών ενόψει και των επικείμενων εκλογών.
______________________________

Αντκαν είπε...

Περί "Αιολικής Ζάρακα Λακωνίας ΑΕΒΕ" και "Αιολικής Ζάρακα Σπαρτίλα Α.Ε.", που χρηματοδοτήθηκαν από τον αναπτυξιακό με κάμποσα εκατομμύρια των πενόμενων Ελλήνων: Πρόκειται για θυγατρικές της JASPER WIND που είναι μεταξύ αυτών που απειλούν να φύγουν από την Ελλάδα αν περάσουν οι νέες διατάξεις στο σχέδιο νόμου γιά τις ΑΠΕ περί εγγυοδοσίας και φορολόγησης.
Θυγατρικές της Jasper πρώην YORK RESEARCH CORPORATION είναι.
Περί του μυστηριώδους γίγαντα της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα, δηλαδή την Jasper βλέπε : http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/11/brooklyn-caymans-zug.htmlhttp://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=82107151
Κάτω η μετατροπή της μετοχικής σύνθεσης.
03.07.2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
H εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΖΑΡΑΚΑ ΣΠΑΡΤΙΛΑ Α.Ε., η οποία κατέχει την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ6/Φ17.224/3141/27.12.2001 άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 6,6 MW στη θέση «Σπαρτίλα/Κάρκανο» του Δήμου Ζάρακα του Νομού Λακωνίας, αιτείται την τροποποίηση της ανωτέρω άδειας παραγωγής ως προς την μετοχική της σύνθεση ως εξής:

Προηγούμενη μετοχική σύνθεση: YORK RESEARCH CORPORATION: 99,5%
Σπυρίδων Λ. Παπαδημητρίου: 0,5%
Νέα μετοχική σύνθεση:
ΤΖΑΣΠΕΡ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 100%
Στη «Τζάσπερ Αιολική Ελλάδος» μεταβιβάστηκε και η άδεια παραγωγής της EURUS ΗΕΛΛΑΣ B.V. για τα αιολικά στο Γαϊδουροβούνι. Οι ορεινές θέσεις Γαϊδουροβούνι και Κοντοράχη-Σπαρτίλα Κάρκανο, στις οποίες αδειοδοτήθηκαν τα αιολικά της JASPER WIND, META την ένταξη τους στον αναπτυξιακό νόμο, είναι εντός του καταφυγίου άγριας ζωής “Γαϊδουροβούνι”. Η περιοχή που αποτελεί το εν λόγω καταφύγιο, λαγών ως επί τω πλείστον, είναι η κύρια περιοχή τροφοληψίας για τους Σπιζαετούς και Φιδαετούς του Ζάρακα Λακωνίας, δηλαδή της Ζώνης Ειδικής Προστασίας “Όρη Ανατολικής Λακωνίας”, εκεί που την πέφτουν το βράδυ οι λαθροκυνηγοί. Σε αυτόν τον τόπο επιδιώκουν να βάλουν τα άχρηστα παλούκια τους με τα περιστρεφόμενα φτερά και τα φωτάκια οι πολύ καλοί τύποι της JASPER WIND
Κατά τ’ άλλα προσάγονται οι λαθρο-κυνηγοί των λαγών όχι αυτοί των αδειών και εγκρίσεων.. Συλλήψεις για λαθροθηρία αλλά αδειοδοτήσεις για αιολικά στο Γαιδουροβούνι
http://www.flynews.gr/ Συλλήψεις για λαθροθηρία στο Γαϊδουροβούνι!
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012
Περί Eurus Energy HELLAS που αναγκάστηκε να φύγει ηττημένη πουλώντας και το project της στην Λακωνία βλ. http://news.pathfinder.gr/finance/news/160676.html
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_10/02/2005_133301
http://www.iospress.gr/mikro2006/mikro20060211.htm
Δεν είναι γνωστό ότι η Eurus Energy που πούλησε στην Jasper είναι θυγατρική της TOKYO ELEKTRIC POWER COMPANY και της TOYOTA. Η πρώτη εταιρεία ευθύνεται για το ατύχημα πυρηνικής ενέργειας στη Φουκοσίμα.
Για το σκάνδαλο Πούλος βλέπε : http://archaeopteryxgr.wordpress.com/2011/01/27/

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να επεμβει εισαγγελέας.
Ειναι παρανομο - υπαρχει πλαφόν στο όριο επιδοτησεων στον ίδιο φορέα.
Με συσταση εταιρειών έργου-μαιμού παραβιαζει το νομο η Τερνα!

Ανώνυμος είπε...

http://newpost.gr/var/files/blog/newpost/2012-12-14_-_.PDF

About DEH's scandal with Terna in Rodos. More will follow....