Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τα Τουρκικά σήριαλ και η Ευρασία του Όρουελ


Όταν ο Orwell έγραψε το 1984, το 1949, τα άγχη ήταν διαφορετικά, και ο φόβος των Σοβιετικών έφερε την Γερμανία πίσω στο προσκήνιο, μέχρι που το 1990, μας ξαναπροέκυψε... Η γεωγραφία δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Καρλομάγνου μέχρι σήμερα, και οι σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας είναι αυτές που είναι, και θα ήμουν αφελής αν ισχυριζόμουν ότι καταλαβαίνω το Μεγάλο Παιχνίδι.


Αυτό που ξέρω είναι ότι και οι "Ευρωπαίοι" τα ψιλοβρίσκουν ή έχουν λυκοφιλίες με τους Ρώσους, και τα είχαν βρει παραμονές του Β' ΠΠ, και μάλλον διακατέχονται από σχέσεις καχυποψίας ο ένας προς τον άλλο, αλλά πάλι δεν είμαι και σίγουρος, γιατί οι μεν χρειάζονται τους δε για ενε΄ργεια και πρώτες ύλες, και οι δε τους μεν για λεφτά ή τεχνολογία ή δεν ξέρω τι. Αυτό που νομίζω ότι ξέρω, είναι ότι (α) ο Σοβιετικός μπαμπούλας επανέφερε την Γερμανία στο προσκήνιο, (β) οι Γερμανοί είναι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Τούρκων, από το 1900 και μετά, αλλά μπορεί να μην είναι και 100% μονοσήμαντο, (γ) και οι δύο μάς έχουν πηδήξει κατά καιρούς, και (δ) ο άτιμος ο χάρτης του 1984 του Orwell δεν μου εμπνέει καμία αισιοδοξία γιατί θεωρώ εαυτόν αρχαιοπτέρυγα της θάλασσας...  Και όλα αυτά τα τουρκικά σήριαλ, από τα ίδια ελεγχόμενα ΜΜΕ που μου πλασάρουν ΑΠΕ... Και χαζεύουμε, με δάκρυα, turk-γκομενάκια και turk-τύπους την ώρα που η πατρίδα μας περίπου ξεχαρβαλώνεται.


Υπάρχει κάτι που με ενοχλεί, ή που με τρομοκρατεί περισσότερο από τις ...ΑΠΕ.  Το είχα περιγράψει με κάτι χάρτες που μου είχαν δώσει από το πρόσφατο παρελθόν μας:  http://www.antinews.gr/2010/01/06/30114/. Οι ΑΠΕ είναι ένα απλός λοστός στην άσκηση...

Από τον χάρτη του 1949, στο 1984, έχουν αλλάξει τα εξής:  Η Κίνα έχει επεκταθεί οικονομικά, και κάπως εμπλέκεται όχι αναγκαστικά με το ροζ χρώμα. Το μωβ χρώμα είναι μια χαρά και έχει φάει και την μισή Αγγλία. Η Βόρεια Αφρική, μάλλον έχει αρχίζει να μωβίζει, αλλά πάλι δεν ορκίζομαι ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς γίνεται εκεί, αλλά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ ή της Αμερικής, επομένως...

Ααα! και η Calyk Holding που αναφέρει το δελτίο του Itar-Tass, έχει πολλές παρτίδες με το Τουρκμενιστάν και τώρα κουβεντιάζει και με την Μεγάλη Αδερφή Ροσνεφτ.... Το Μεγάλο Παιχνίδι είναι σε εξέλιξη... Και εμείς δεν είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από ότι το 1900.

Το δελτίο του Itar-Tass μου το έστειλε η ThW...

9 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σε αντίπραξη των τούρκικων σήριαλ έρχεται νέο dating show στο οικολογικό κανάλι του Φαλήρου με σκοπό να σπάσει τα μηχανάκια της AGB:

Το "Έλα να νεοφιλελευθεριοποιηθούμε ντάρλιγκ" θα γυρίζεται σε πιάνο μπαρ ρεστοράν του Νέου Ψυχικού. Εκεί σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον ένα ζευγάρι νέων ωραίων αριστερών προς το νεοφιλελέ, θα αναμειγνύουν το αστικό φλέρτ με θέματα που αφορούν τον σύγχρονο Έλληνα όπως η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νεοελληνικό γίγνεσθαι, το δυσανάλογο ύψος της Παπαρήγα ως προς σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και το γιατί η ΧΑ είναι μια παρεξηγημένη ύπαρξη.

Στο πρώτο επεισόδιο ο kαθηγητής του Yale university, δημοσιογράφος και άμισθος συνεργάτης της US Embassy in Greece Mr Aleksis Papachelas (προσοχή στην εκφορά του ονόματος) φλερτάρει ασύστολα και συζητά ερωτικά με την καθηγήτρια, βουλευτή και διανοούμενη Ρένα Ντούρου. Στην εκπομπή θα παίζει πιάνο ο Θάνος Τζήμερος, ενώ θα συμμετέχουν, ο Άρης Πορτοσάλτε ως σερβιτόρος, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ως σομελιέ, ενώ σεφ είναι ο Πάσχος Μανδραβέλης, γνωστός για το πως μαγειρεύει τα άρθρα του στην εφημερίδα της κυρα-Λένης Βλάχου, με τη γνωστή συνταγή της μιας πρέζας Ισλανδίας και δυο κουταλάκια του γλυκού Newsweek και άφθονο copy-paste.

Στο pin-up χορευτικό θα συμμετέχουν νέοι και νέες της ΕΚΟΝ Ρ.Φ. Σαν εναλλακτικό πρόγραμμα προτείνεται ο πολλά υποσχόμενος ταχυδακτυλουργός Aleksis, ο οποίος θα εκτελέσει το δύσκολο σόου ανάματος των γραμμάτων "Κ Κ Ε" στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, τη βοηθεία της αριστερής συνιστώσας του τάσης 20000 volt.
(καθότι η γρια η κότα έχει το ζουμί)

Θα σερβιριστεί επώνυμο γαλλικό κρασί από τους αμπελώνες της Βουργουνδίας παραγωγής Φρανσουά Ολάντ, (προσοχή στην εκφορά του ονόματος) σπληνάντερο Βάρης και στουμπιχτό βατικιώτικο κρεμμύδι

To πρόγραμμα θα κλείσει ο "σ." Χριστόφιας ο οποίος θα ανατινάξει το μαγαζίν με τον γνωστόν Τζυμπριακόν τρόπον που πρωτοδοκιμάστηκε πέρσι το καλοκαίρι στη στρατιωτικήν βάσην του Μαρί στην Τζύμπρον. Η νύχτα κατόπιν της διακοπής του ρεύματος θα γίνει μέρα από την έκρηξιν του Τζυμπριακού μνημονίου.

Κέφι-κέφι-κέφι!

spiral architect είπε...

Ανακοίνωση προς το υπηρετικόν προσωπικόν:

Τα συνεργεία που θα απασχοληθούν στο γύρισμα της εκπομπής και μετά το πέρας αυτής θα συμφάγουν στο οινομαγειρείον "Ο μπαρμπα-Φώτης" στην Παλιά Κοκκινιά.

Μενού:
- Πατάτες μπλουμ
- Δεινόσαυρος κοκκινιστός
- Πούστης με Κινέζο
- Φακές νέας εσοδείας που χοροπηδούν (κλασσική συνταγή)

Για οντέβρ θα σερβιριστεί ζαμπονάκι σβαν, ή λακέρδα.

Άφθονο δωρεάν κρασί Μεσογείων από τους αμπελώνες της Χόκτιφ

Ανώνυμος είπε...

αρχαιοπτέρυγα κάτι άσχετο με το ποστ.
ποια η γνώμη σου γι' αυτό το άρθρο?
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9887.html

archaeopteryx είπε...

δεν έχω γνώμη. Εάν υπήρχε ενεργειακή εφεύρεση ή μετεξέλιξη, καπου κάπως θα το ήξεραν οι αγορές. Ενώ δέχομαι ότι υπάρχουν "συμφέροντα" που τους συμφέρει έτσι ή αλλιώς, οι τεχνολογικές επαναστάσεις δεν κρατιούνται μυστικές. Ωστόσο η απάντηση είναι "δεν έχω άποψη", "δεν ξέρω"

spiral architect είπε...

Πάνω απ' όλα αναφερόμαστε σε έγκυρες επιστημονικές πηγές. Το Φορμπς είναι έγκυρο με τη δημοσιογραφική έννοια, αλλά όχι επιστημονικό.

Είναι δυνατόν να αφεθεί μια τεχνολογία σύντηξης αναξιοποίητη και μάλιστα να θέλουν να πουλιέται στη λιανική; Έμπλεξαν η NSA, οι Καναδοι, οι Τούρκοι και οι καταγγελίες μέσω Ξανθούλη για παράνομες γεννήτριες. Από πότε μια γεννήτρια είναι παράνομη;

Γενικά στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλές μούφες και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Σε περιπτώσεις δικής μας άγνοιας και ερωτηματικών ρωτάμε τους ειδικούς.
Οι Καναδοί π.χ. τι λένε;

Professor Moriarty είπε...

Αυτό δεν είναι και τόσο καινούργια ιστορία. Ο Δευακαλίων συνεργαζόταν με τον Rossi που έκανε το λεγόμενο Ε-cat (energy catalyzer) για ψυχρή σύντηξη Νi-H. Ο Δευκαλίων ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε διαφορετικούς καταλύτες από εκείνους του Rossi.

Ο,τιδήποτε και να είναι αυτό, είναι σε πρώϊμο ερευνητικό στάδιο, δεν είναι μία ώριμη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας. Και αμφισβητείται από πολλούς αν η ενέργεια προέρχεται από σύντηξη. Ενώ γύρω από όλα αυτά δημιουργείται κάτι σαν ατμόσφαιρα αλχημείας που συμπληρώνεται από μυθιστορηματικές πλοκές συνωμοσιών. (Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι καταλύτες προμηθεύουν τα GeV που απαιτούνται για την σύντηξη ή τι ακριβώς κάνουν - ελπίζω να βρω χρόνο να ψάξω καλύτερα το θέμα).

George Mantjoros είπε...

Spiral 8,54 εισαι εξαιρετικος!!!!

spiral architect είπε...

Βρήκα το σάιτ ενός παλιού Γενικού διευθυντή Μεταφοράς της ΔΕΗ του Ραφαήλ Μαϊόπουλου:

ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ

Δεν είναι καλά στημένο αλλά έχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, θέσεις που είχε εκφράσει σε δημόσιες διαβουλεύσεις κλπ γιατί ήταν και ενδιαφέρων τύπος.
(κάνε κλικ στο "Ενέργεια)

Δυστυχώς λείπουν τέτοιοι επιστήμονες πλέον. Όλοι έχουν καταντήσει χαρτογιακάδες. :-(

Ανώνυμος είπε...

http://www.dailymotion.com/video/x8znei_george-carlin-saving-the-planet_news#from=embediframe