Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μία λίστα πιο μακάβρια από αυτήν της Λαγκάρντ

Δεν είμαι γιατρός, και κανένας από τους συνεργαζόμενους αρχαιοπτέρυγες δεν είναι γιατρός, ή επιδημιολόγος. Αλλά επειδή ένα από τα χυδαιότερα επιχειρήματα υπέρ των ΑΠΕ είναι οι ...καρκίνοι από τον λιγνίτη ή τα ορυκτά καύσιμα, παραθέτω έναν σύνδεσμο να σας χαλάσει το κέφι. Άσχετα τι θα σας τρομοκρατήσει από την ...λίστα των καρκινογόνων, οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν σημαντικές ποσότητες καυσίμων, άρα άσχετες με καρκίνους που σχετίζονται με ηλεκτροπαραγωγή.

http://www.agsavvas-hosp.gr/cancer-info/cancer

Παραθέτω μόνο λέξεις. Διαβάστε τον σύνδεσμο.

Κάπνισμα, λανθασμένο διαιτολόγιο, ορισμένες ιογενείς λοιμώξεις, υπεριώδης ακτινοβολία, ιονίζουσα ακτινοβολία (ραδιενέργεια), ακτίνες Χ, περιβαλλοντική ρύπανση, αρωματικοί υδρογονάνθρακες, βενζοπυρένιο, αρσενικό, πίσσα, φορμαλδεΰδη, μόλυβδος, κάδμιο, νιτρικά, φυτοφάρμακα, χλωροφαινόλες, παράγωγα χλωρίωσης, πλαστικά (όπως αυτά των εμφιαλωμένων νερών), αφλατοξίνες, νιτροσαμίνες,  αμίαντος (εάν εισπνευστεί -- στις πόλεις από φρεναρίσματα αυτοκινήτων), βενζίνη, διοξίνες...

Δεν προσπαθώ να σας τρελάνω, (θα τρελαθείτε, εάν ψάξετε στοιχειωδώς κάθε μία λέξη) αλλά οι ΑΠΕ δεν θεραπεύουν ούτε αυτά στην λίστα... Οι ΑΠΕ είναι μόνο για τις επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: