Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σας φοβίζει το CO2; Να δούμε τι εκπέμπουν οι Ευρωπαίοι;

Αυτή την ανάρτηση την έχω εν μέρει για τον σχολιαστή Α.Π., στο energypress, που πιστεύει, όπως πολλοί, ότι κάτι τρέχει με το CO2, που θα το θεραπεύει με τα φ/β των 200 και 300 €/MWhr... Να πληρώνουμε εμείς κερατιάτικα για να λένε οι Αλαμανοί ότι η ΕΕ μειώνει εκπομπές, δηλαδή μην τρελαθούμε! Να πληρώνουν αυτοί 200-300 νοίκι, για κάθε MWhr που παράγεται με δικά ΤΟΥΣ (πληρωμένα από αυτούς)φ/β, τοποθετημένα σε ελληνικό έδαφος.


Αν δείτε τα παραπάνω γραφήματα (τα έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση), θα βγάλετε ό,τι συμπεράσματα θέλετε. Εγώ βλέπω ότι οι Κινέζοι βγάζουν το πιο πολύ CO2, οι Αμερικάνοι ακολουθούν και είναι πτωτικοί, και οι Ευρωπαίοι, φτωχούληδες του θεού, τρίτοι. Βέβαια, στις κατά κεφαλή εκπομπές, φαίνεται η μείωση στις ΗΠΑ, οι Ρώσοι που για κάποιο λόγο είναι με τους Ιάπωνες και τους Καναδούς ακολουθούν, πάλι φτωχούληδες και οικονομικοί οι "Ευρωπαίοι", και οι Κινέζοι, ενώ εκπέμπουν το πιο πολύ, κατά κεφαλή, μάλλον είναι πιο οικονομικοί, απλά λόγω σχετικής φτώχειας.

Να το ξέρετε, τα στατιστικά και οι μέσοι όροι συνήθως κρύβουν την αλήθεια, και αυτό το "Ευρωπαίοι" είναι άκρως παραπλανητικό. Σας το έχω ξαναπεί, η "Ευρώπη" είναι ένας μέσος όρος όπου μερικοί Ευρωπαίοι είναι υποκριτές και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δείτε τα επόμενα δύο γραφήματα (μεγαλώνουν με κλικ):


Τα στοιχεία είναι λίγο παλιά, του 2007 (τα είχα ξαναδείξει εδώ) και έχουν το εξής πολύ ενδιαφέρον. Οι πολλές εκπομπές είναι των Γερμανών και των Άγγλων. Μην δίνετε σημασία στα κατά κεφαλήν του Λουξεμβούργου, ή της ...Μάλτας γιατί είναι πληθυσμιακά ασήμαντα. Οι μεγάλοι πληθυσμοί είναι στην Γερμανία (φαίνεται τι έκαιγε το 2007, κάρβουνο!), στην Γαλλία (πυρηνική. χαμηλές εκπομπές), την Αγγλία  (έχει απ΄όλα) και την Ιταλία (αέριο). Αν κάνετε "μουαγιέν" τις δύο μεγαλύτερες, Γερμανία και Γαλλία, θα καταλάβετε ότι ενώ η "Ευρώπη" έχει δήθεν χαμηλές εκπομπές, η "Ευρώπη" δηλαδή η Γερμανία, ξεσκίζεται, αφού καίει σκασμό κάρβουνο, αλλά στο κατά κεφαλή κάνει μέσο όρο με την επίσης πολυπληθή Γαλλία που είναι πυρηνική.

Ποιος "Ευρωπαίος" λοιπόν έχει το θράσος να μιλάει για μείωση εκπομπών;  Και πόσο ψάρακλες είναι οι Έλληνες που αυτοπαραμυθιάζονται με την ανάγκη μείωσης εκπομπών; Τίνος; Για τίνος τις εκπομπές πληρώνω εγώ τέλη υπέρ ΑΠΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: