Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ExxonMobil 2013 - 2040




Η περίληψη είναι:



Η αποτελεσματικότητα θα εξακολουθήσει να είναι σημαντική. Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας όπως υβριδικά οχήματα και υψηλής αποτελεσματικότητας μονάδες αερίου θα βοηθήσουν τις χώρες του ΟΟΣΑ να κρατήσουν σταθερή την κατανάλωση παρά την προσδοκώμενη αύξηση των οικονομικών μεγεθών κατά 80%.

 
Η ζήτηση για ενέργεια εκτός ΟΟΣΑ θα αυξηθεί κατά 65% μέχρι το 2040 σε σχέση με το 2010. Η παγκόσμια συνολική ζήτηση θα αυξηθεί κατά 35% με τον συνολικό πληθυσμό στα 9 δις από τα 7 δις.


Θα αυξηθεί η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα. Η ζήτηση για ρεύμα είναι καθοριστική για την ζήτηση για ενέργεια.



Θα αυξηθεί η ζήτηση ενέργειας για μεταφορές λόγω αύξησης εμπορικών δραστηριοτήτων. Θα κορυφωθεί η κατανάλωση σε ιδιωτικά οχήματα και θα αρχίσει να μειώνεται όσο τα αυτοκίνητα γίνονται πιο αποτελεσματικά.  (Αυτό το άκουγα και το 1973-79, και μετά ...ξεχάστηκε. Η πρόβλεψη τώρα είναι για μικρότερα και περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά το 2030-40)


Η τεχνολογία θα βοηθήσει την εκμετάλλευση πηγών ενέργειες που ήταν δύσκολες (φράκινγκ και υποθαλάσσιες γεωτρήσεις).  Το πετρέλαιο θα παραμείνει η Νο.1 πηγή ενέργειας (έχει και μεταφορές και βιομηχανική και οικιακή χρήση), το αέριο θα γίνει Νο.2, η πυρηνική θα συνεχίσει να αυξάνεται, το κάρβουνο θα κορυφωθεί και θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά.

Η προσφορά και η ζήτηση ενέργειας θα προωθήσει το διεθνές εμπόριο. Περί το 2030, οι χώρες της Βορείου Αμερικής θα γίνουν εξαγωγείς πετρελαίου και πετρελαιοειδών.

Σχόλια και αμπελοφιλοσοφίες στο επόμενο.  Το πρώτο σχόλιο θα είναι ότι "πιστεύω τις ενεργειακές προφητείες της ExxonMobil πολύ περισσότερο από αυτές της WWF, της Siemens, ή εταιριών λογιστών".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: