Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο δρόμος του Παπασταματίου της ΕΛΕΤΑΕΝ για έξοδο από την κρίση, έχει καταρρεύσει από το 2008


Μου άφησε ο Aldebaran αυτόν τον σύνδεσμο... Άλλο ένα συνέδριο, και με τις φτώχειες που έχουν τα παιδιά, είμαι σίγουρος ότι θα έχει περισσότερους πρόθυμους από ότι συνήθως. Κι αν όχι αυτή την φορά, την επόμενη... ΟΛΑ τα θέματα του συνεδρίου τα έχω δει εδώ και καιρό σε μπροσούρες της Ζήμενς. Και δεν είναι κακά πράγματα, είναι "ευ ζειν". Κάνει καλό. Το πληρώνουμε εμείς, και αγοράζουμε πολλά Γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, και δεν εξάγουμε τίποτε από όλα αυτά, κοινώς αυξάνουμε το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, και μπράβο τους. Θα κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τουρίστες; Αν δεν είχε τα αιολικά και τα φ/β, θα έλεγα ναι, αλλά θα είμαστε ακατάλληλοι για γκαρσόνια λόγω εξαθλίωσης, αλλά και για αυτό έχουν φροντίσει, θα έχουμε Τούρκους! Εμείς θα σκουπίζουμε και θα ανακυκλώνουμε σκουπίδια, wait and see.

Δεν λέω ότι είναι άχρηστα τα θέματα, ούτε είναι άχρηστοι οι διάφοροι (που μερικούς ξέρω ότι είναι άχρηστοι). Αυτό που λέω είναι "πού είναι τα λεφτά". Όλα είναι θαυμάσιες "ευκαιρίες" για κοζερί, αλλά πού είναι τα έσοδα στα ταμεία (πλην φόρων, τελών και ...υποχρεωτικής εθελοντικής εργασίας). Που είναι τα δικά μας θετικά ισοζύγια συναλλαγών;  Σχεδόν πουθενά, και σίγουρα πουθενά στις "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".... Για να αξιοποιήσουμε αυτό το περιβόητο δυναμικό, θα πληρώνουμε, δεν θα πληρωνόμαστε. Θα χάνουμε, δεν θα κερδίζουμε.

Και λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή, ή ο μαϊντανός από τον μπαξέ;


Ο δρόμος του Παπασταματίου της ΕΛΕΤΑΕΝ για την έξοδο από την κρίση, έχει καταρρεύσει από το 2008, και όλη η προπαγάνδα, και όλα τα παραμύθια του κόσμου δεν το αλλάζουν αυτό. Αν βάλουμε πολλές ΑΠΕ, οι Γερμανοί, Δανοί, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί προϊστάμενοι του Παπασταματίου θα έχουν λίγη δουλίτσα, και για αυτό, κάτι θα πάει και ο καλός αυτός άνθρωπος. ΑΥΤΟΙ ίσως αντέξουν την κρίση. ΕΜΕΙΣ, απλά θα τους πληρώνουμε 2 και 3 φορές για κάτι πιο φτηνό, που δεν υποκαθιστούν.

Και έχει και ενότητα για νερά... Λες και δεν το περίμενα...

6 σχόλια:

katalytikos είπε...

Τα ορφανά της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ και της Μπιρμπίλη ανασυντάσσονται!!!
Είναι πολλά τα λεφτά φίλε Αρχαίε!!!

archaeopteryx είπε...

Παίζουν τα εξής 2:

1. Κατουράνε ενάντια στον αέρα, δεν υπάρχουν λεφτά (εκτός εάν πουλήσουν σκατά και πληρωνονται με αέριο, που ήταν η φόρμουλα στο Ντέσρτεκ νομίζω)

2. Κατουράμε εμείς ενάντια σε Δυνάμεις Κατοχής.

Για να δούμε εάν οι δυνάμεις Κατοχης είναι πιο δυνατές από την αψιλία...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα είσαι μέγας!
Respect!
Συνεχισε να μας ανοιγεις τα μάτια!
Και μην πτοείσαι από τους γυφτους φωτοβολταικούς ψωφοεπενδυτές του energypress, που σε αποκαλούν λόμπυ του κάρβουνου και των πυρηνικών.
Απελπισμένοι είναι, που πίστεψαν οτι με πράσινο τοκογλυφικό δάνειο θα γίνουν πλούσιοι.

archaeopteryx είπε...

λομπυ του φτηνού ρεύματος είμαι, (και λιγάκι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΗ ή "Ι"ΕΗ -- δεν κολλάω στο ιδοκτησιακό εάν υπάρχει αντιπροσωπευτική ΡΑΕ, αλλά ίσως ζητώ πολλά.

Το πιο ωραίο που έχω ακούσει στο energypress είναι ότι είμαι εγκάθετος του Παπαγεωργίου. Λες να είναι υπέρ του φτηνού ρεύματος και ο Παπαγεωργίου? Να τον στηρίξουμε...

Professor Moriarty είπε...

Εσύ Αρχαίε, σύμφωνα με τον Τσιπουρίδη είσαι “παπαγαλάκι της αδράνειας”! Να εδώ το λέει:

http://www.eletaen.gr/drupal/sites/default/files/anemologia/Anemologia_74.pdf

Τι περίμενες δηλαδή να πει ο ελεταέν; Αυτοί εκδίδουν κάτι ηλεκτρονικές φυλλάδες με κάτι ανατριχιαστικές φωτογραφίες με κακοποιημένα από ανεμογεννήτριες δάση, όπως εδώ

http://www.eletaen.gr/drupal/anemologia/772

και μέσα μιλάνε με πάθος για την αγάπη τους προς την φύση και στα δάση που καίγονται, με φωτο συντελιακών συνειρμών, και περιέχουν και άρθρα σαν του Γ. Τσιπουρίδη όπου συναγωνίζεται σε προφητείες τον Νοστράδαμο και διατυπώνει και τελεσίγραφα....

archaeopteryx είπε...

Τσιπουρίδης, Κουβέλης, Παπασταματίου, πουλάνε αιολικά. Αιολικό λόμπυ. Και η Colgate πουλάει οδοντόπαστα. Η Colgate έχει τις διαφημιστικές εταιρίες, ατυτοί την σωτηρία του Πλανήτη. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τους πάρω σοβαρά, εάν

(α) οι όποιες αλλαγές είναι ήταν ανθρωπογενείς ΚΑΙ

(β) βάζοντας αιολικά λύναμε κάποιο πρόβλημα

ΑΝ υπάρχουν ανθρωπογενείς αλλαγές (που προφανώς κάτι κάνουμε 7 δις κοσμος, αν μη τι άλλο σφαζόμαστε που και που), μάλλον είναι σχετικά ασήμαντες μπροστά στις μη ανθρωπογενεις. Πχ, η Μεσόγειος έχει ξεραθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, άρα δεν είναι σαφές ότι "φταίμε".

Ακόμα κι αν είναι ανθρωπογενές το θέμα, ούτε από μικρο-ανάλυση, ούτε από -μάκρο ανάλυση προκύπτει ότι τα αιολικά κάνουν ο,τιδήποτε εκτός από να ταϊζουν αυτούς που χρηματοδοτούν τους Τσιπουροκουβεληδες.

Και επειδή το όλο θέμα είναι λίγο κατναγκαστικό, έχεω τις εξης επιλογές:

1. Να το βουλώσω και να το υφίσταμαι (not as long as I live)

2.Να κάψω τα πάντα (δεν είναι το στυλ μου)

3. Να χρησιμοποιώ τα δεδομένα ή την λογική για να δείξω ότι είναι παραμυθάδες

Βέβαια, η ιστορία δεν δικαιώνει πάντα εμενα (υπάρχουν άλλες δυνάμεις) αλλά η έλλειψη χρημάτων μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.