Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κάποιος (Γερμανικός) φούρνος θα γκρεμίσει


http://www.dw.de/assessing-germanys-shift-to-renewables/a-16466299

Στην αρχή το έλεγαν μόνο κάτι περιθωριακοί δεξιοί, κάτι περιθωριακοί αριστεροί, κάτι αναρχικοί. Μετά (εδώ και δύο χρόνια!) το έλεγε το Spiegel:  Οι ΑΠΕ είναι κάτι μεταξύ ουτοπίας και μάπας. Τώρα αρχίζει και το λέει και η ναυαρχίδα της προπαγάνδας, και οσονούπω θα το ακούσουμε και στον Σκάϊ:  "Οι ΑΠΕ, και για λόγους διασύνδεσης, είναι ακριβές, ασύμφορες, ασταθείς, μήπως να αναθεωρήσουμε λιγάκι";

Σας εκπλήσσει που η Δανία έχει το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ;  Εμένα όχι. Έχει περισσότερα αιολικά από όσο αντέχει το ανώτατο όριο του 6-7% της ηλεκτροδότησης (4-6% είχε πει η Ε.ΟΝ) και αναγκάζεται να "απορρίπτει" πλεονάζουσα ισχύ στην Υ/Η Νορβηγία και στην πολύ μεγαλύτερη Γερμανία (όπου ...χάνεται), αλλά επανεισάγει, με ζημιά ρεύμα που δεν έχει όταν δεν φυσάει.

Θερμά παρακαλώ όποιον ξέρει την ΡΑΕ (ή τους Κοπελούζο/Περιστέρη/Μυτιληναίο και άλλους εκπροσώπους της Enel, EDF, Vestas, Enercon, Gamesa, κλπ,), να τους ενημερώσει. Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε 6% ούτε 0,6% και τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ που έχουμε μπήξει είναι ακριβές και ενοχλητικές παρεμβάσεις. Όταν λένε οι Γερμανοί Επίτροποι "basta με τις ΑΠΕ", έεε... μην γινόμαστε Γερμανικότεροι των Γερμανών... Εμείς ούτε τις εξάγουμε, ούτε έχουμε λεφτά για πέταμα, ούτε έχουμε τόσο βολικούς γείτονες να απορρίπτουμε ή να εισάγουμε ρεύμα. Και από ανταγωνιστικότητα σχίζουμε.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Απάντηση:
Δεν ακούς, δεν ακούς κι όλο κάνεις παρέα μ' αυτούς ...
Δίσκος: Χρέωσε το σε μένα
Α, ρε Βασίλη Καρρά, κουλτούρα που εισήγαγες ...