Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γερμανικός σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα (2)


Πριν από λίγο καιρό, σε μια σειρά αναρτήσεων με τον γενικό τίτλο "το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο" μάζεψα ό,τι στοιχεία είχα βρει, και διατύπωσα αυτό που νόμισα εξωφρενική υπόθεση εργασίας ότι όλο το σκηνικό της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Καταστροφολογίας, και η Πράσινη Απάτη, αν και είχε πολλούς φαινομενικά άσχετους παίκτες, ήταν Made in Germany.  Αρκετοί από τους ξένους συνομιλητές μου δεν δέχτηκαν αυτό το συμπέρασμα, με βασικό επιχείρημα την τόσο εμφανή παρουσία Αμερικάνων π.χ. πολιτικών προσώπων στην Πράσινη Άσκηση ( π.χ. ο Al Gore και ο Πρόεδρος Obama, άσε τον Jim Hansen ή το BBC).  Και  με την τόσο εμφανή αντίδραση Γερμανών κατά της Κλιματολαγνείας και της  Πράσινης Απάτης. Τα πιο αμείλικτα άρθρα κατά της Πρασινάδας είναι επίσης made in Germany, από την EON του 2005 και τον μέχρι τον Kohl:  Uns muss klar sein, dass, solange es keine glaubwürdige, wettbewerbsfähige und umweltschonende Alternative zur Kernenergie gibt, es auch keinen weltweiten Ausstieg aus der Kernenergie geben wird σε μετάφραση εδώ.


http://www.irena.org/Menu/index.aspx?PriMenuID=13&mnu=Pri

Το 2012, 27 χρόνια μετά την ανακάλυψη του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου από τον Bert Bolin,  22 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση των Γερμανιών, με άλλα τόσα χρόνια βαρεμάρας στο άλλο θέατρο που λέγεται «Ευρωπαϊκή Ένωση», ο θεματοφύλακας της Κλιματικής Αλλαγής, η Γερμανία (αυτή είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών που κόπτεται στα διεθνή fora), έγινε και θεματοφύλακας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δηλαδή, τώρα το πήραμε χαμπάρι. Οι άνθρωποι το έστησαν από πριν το 1990, και το δημοσιοποίησαν το 2009.
 
Και μάλλον, τώρα, έχει στοχοποιήσει θύματα στον Τρίτο Κόσμο, αλλά αυτό θέλει ψάξιμο. Η περίληψη της κατάστασης με τις ΑΠΕ είναι ότι δεν πάνε όπου τους έχουν πάρει χαμπάρι, ή όπου έχουν πλαφονάρει το 6-7% που μπορούν να πιάσουν με τα αιολικά χωρίς να ψήνουν τα δίκτυα. Αλλά εάν βάλουν το 6-7% της ηλεκτροδότησης στην Αφρική και την Ασία, ή στην Αμερική, θα καεί το πελεκούδι, με μόνο ενδοιασμό ότι στον Τρίτο Κόσμο οι άνθρωποι είναι φτωχοί, και στην Αμερική, ή άνθρωποι,  αν και εύπιστοι, αντιπαθούν τους φόρους.
 
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι φόρος.  Δεν είναι ούτε Ανανεώσιμες, ούτε Πηγές Ενέργειας. Δεν μπορούν να κατασκευαστούν από ΑΠΕ (πλην μεγάλων Υ/Η) και δεν υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα ή συμβατικές μονάδες. Ούτε σε μεμονωμένες χώρες, ούτε στατιστικά από μακροοικονομικά στοιχεία. Το είπε ο μελετητής, "πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι καταστολής χρήσης καυσίμων".  Είναι ένας μύθος, με πολλούς αποδέκτες, και διαφορετικές σκοπιμότητες, αλλά έναν μαέστρο. Είναι (α) ψευδαίσθηση εξοικονόμησης συμβατικών καυσίμων και κάρβουνου, για όλους όσους κρίνει το Βερολίνο, ώστε (β) είτε αυτό να έχει την προνομιακή χρήση τους, ή (γ) μάλλον να επιβάλει σε άλλους το ίδιο συγκριτικό μειονέκτημα που έχει το ίδιο, (δ) εξαγωγές μηχανημάτων από την Γερμανία προς τα άτυχα θύματα  αυτού του ενεργειακού μερκαντιλισμού, ώστε να έχουν την ψευδαίσθηση ότι και αυτά έχουν «ενέργεια» και δη «ανανεώσιμη»
 
Προφανώς το Γερμανικό Πράσινο λόμπυ δεν το βάζει κάτω. Είναι η τρίτη τους προσπάθεια, και αυτή την φορά δεν την έχουν με blitzkrieg, αλλά με σωτηρία, doing good, χαμόγελα, οικολογία, ευγενικά,  θα σώσουν τον πλανήτη.

Ο (Γερμανικός) σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα
Οι Γερμανοί Πράσινοι, κίνδυνος για την Δημοκρατία (και όχι μόνο στην Γερμανία)

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Την έχουν δέσει ωραία την κολλεγιά.
Μωρέ μπράβο ...

Ανώνυμος είπε...

Η IRENA από αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε; Το ίδιο πράγμα είναι;
http://www.ameinfo.com/201799.html