Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Όταν η Μπιρμπίλη προωθούσε απάτες, το 2010, αυτή η απάτη είχε ήδη σκάσει. Όσοι επενδυτές αισθάνονται ριγμένοι, "Μπιρμπίλη is the name, ΓΑΠ is the game"


Χάρης Φλουδόπουλος, Capital.gr:  Πως έσκασε η φούσκα των αγροτικών φωτοβολταϊκών (παραθέτω σχόλια... Η άποψή μου στην εικόνα... Από το 2010 έσκασε η φωτοβολταϊκή φούσκα στην Ισπανία... Από το 2009 στην Κοπεγχάγη... "Επενδυτές":  Οι δικαστικοί σας αγώνες εναντίον των ελεεινών κάφρων της πολιτικής "ηγεσίας" που σας την έφερε. Η αιολική φούσκα έχει σκάσει περί τα τέλη του 2011. Επιδοτούμενες δραστηριότητες βασισμένες σε παραμύθια.

Μέχρι να μειωθεί η τιμή που πληρώνουμε για τα ΦΒ όλοι μας ...(κι όχι η ΔΕΗ όπως νομίζουν μερικοί, ...γιατί σε μας μεταβιβάζεται απευθείας το τρελό κόστος της κιλοβατώρας από ΦΒ - μέσω του τέλους ΑΠΕ ...που το ξαναβάπτισαν με ακατανόητα αρχικά για να το κρύψουν) ...καμιά φούσκα δεν έχει σκάσει ... Ο θόρυβος από το σκάσιμο θα ακουστεί οταν η τιμή της ΚΒΩ στα υπάρχοντα ΦΒ πάρκα κοπεί στο 20% της σημερινής ...μια και η σημερινή είναι μέχρι και 1000% [600-800%)] πάνω από την τιμή που βρίσκει ρεύμα η ΔΕΗ από άλλες πηγές ...

Και στην σημερινή φτώχεια, το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη χώρα είναι άλλη μία νομότυπη εκμετάλλευση aπό οποιονδήποτε ψευτο-επενδυτή που έτρεξε κι έκανε αρπαχτή στα ΑΠΕ..... με την βοήθεια των φωστήρων χατζηδο-μπιρμπιλο-υπουργών ...


Φ/Β δεν χρειάζονται στην Ελλάδα και να τελειώσει επιτέλους το παραμύθι των νέων μαντράδων και εισαγωγέων και κάθε είδους αεριτζή -επενδυτή.  Φθηνή συνεχόμενη ενέργεια χρειαζόμαστε και τπτ άλλο. Χρεωκοπημένοι είμαστε και δεν μολύνουμε εμείς τον πλανήτη...έλεος...

Αν μπορούν να φτιάξουν Φ/Β για να πουλάνε το ρεύμα στην Γερμανία ας το κάνουν και μπράβο τους. Σε εμένα να μην το φορτώσουν με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. ΒΙΖ του κ..λου για άλλη μια φορά στην Ελλάδα με "γάτους" εισαγωγείς,συνέχεια των προηγούμενων που αρχίζουν τις διακοπές στον Κορυδαλλό.

Όσον αφορά τα αγροτικά ΦΒ άλλη μια πελατειακή πατάτα του ΓΑΠ ήταν για τους κολλητούς και πελάτες.  Κανένας νοικοκυρης αγρότης δεν έμπλεξε με αυτά γιατί απλά ξέρει καλύτερα απο τον καθένα ότι δεν υπάρχει τζάμπα γεύμα σε αυτό τον πλανητη.

 

Ούτε έξυπνος είμαι, ούτε σοφός, ούτε χαίρομαι όταν κόσμος χάνει λεφτά. Όταν οι σκοταδιστές του Σκάϊ, οι πράσινοι παπαγάλοι, και η πολιτική ηγεσία, προωθούν κάτι  που βασίζεται σε παραμύθια, επιδοτήσεις, ή κανόνες μαϊμούδες της Γερμανίας Ευρωπαϊκής Ένωση, να προσέχετε. Το παρόν και το μέλλον μας, τουλάχιστον σε τέτοια, είναι σε χώρες όπως η Ισπανία. Εγώ απλά κρατάω ημερολόγιο πότε σας τα είπα.  Caveat emptor.

6 σχόλια:

Xebeche είπε...

Η κ. Μπιρμπίλω εξαργύρωσε την εξυπηρέτηση, κάνει dolce vita στο παρίσι με τα λεφτά των φορολογούμενων...όσο για τα καθεστωτικά ΜΜΕ αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι με καχυποψία αλλά με άρνηση (π.χ. μαύρο λέει ο ΣΚΑΙς, άσπρο θα είναι)

Ανώνυμος είπε...

Ποσα χρονια πρέπει να περάσουν για να καταλάβει ο κατα τα αλλα
πανεξυπνος ελληνας ότι το "ΚΟΥΤΙ" δεν αποτελεί την μοναδική πηγή
ενημέρωσης-ψυχαγωγίας του.

spiral architect είπε...

Αλλη μια δίμηνη παράταση για δήλωση ετοιμότητας αγροτικών Φ/Β:

Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι σημαντικός αριθμός αγροτών, που έχει υλοποιήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης και είναι διατεθειμένος να καταβάλει την ίδια συμμετοχή, βρίσκεται εγκλωβισμένος εξαιτίας του ουσιαστικού παγώματος των χρηματοδοτήσεων. Για τη μερίδα λοιπόν των αγροτών που θέλουν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση των φ/β και καθυστέρησαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, δόθηκε η λύση της παράτασης.

... και οι ανακυκλωτές περιμένουν, πότε θα τελειώσει η εγκατάσταση για τα περαιτέρω ...
Α(σ)κοπα λεφτά πεταμένα στα χωράφια ...
Έρχεται και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα φορολογήσει και το χωράφι του φ/β ...
Τέλεια!

archaeopteryx είπε...

μην χαθείς, θα ανεβάσω άλλα ένα για τα φ/β της Παγκρήτιας, με κάτι στοιχεία που παρέθεσε σχολιαστής στο energypress

spiral architect είπε...

Γιατί να χαθώ; Ατυχώς τα ΑΠΕ με στοιχειώνουν.

spiral architect είπε...

Ασε δε, που οσονούπω έρχεται το άλλο πανηγύρι.
(όχι τίποτ' άλλο αλλά θα βρωμάει ακόμα περισσότερο ο τόπος ...)