Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αντώνη Σαμαρά, την απάντηση στην Bild, την έδωσε ο Helmut Kohl, πάλι στην Bild, στις 25/3/2011


http://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/griechen-wollen-300-mio-euro-aus-deutschland-nicht-27982508.bild.html

Βγήκε η Bild και τάχα μου αρνηθήκαμε επένδυση 300 εκατομμυρίων για αιολικά και φωτοβολταϊκά στον Πεταλά Εχινάδων, και το είδα και στην Τι-Βι.

1. 300 εκατομμύρια "επένδυση" για αιολικά και φωτοβολταϊκά, οπουδήποτε στην Ελλάδα, δεν είναι επένδυση, είναι υψηλότοκο δάνειο προς εμάς, για να αγοράσουμε μη ανταποδοτικές σαβούρες και να πληρώνουμε κερατιάτικα σητν ΔΕΗ για να τις αποπληρώσουμε. "Μη ανταποδοτικές" σημαίνει ότι δεν ηλεκτροδοτούν ούτε περίπτερα, ούτε νοσοκομεία, ούτε ασανσέρ. Αλλά πληρώνονται και μάλιστα αδρά.

2. Αν πράγματι απαντήσαμε ότι ήδη πληρούμε τους όρους για το 20-20-20, πάει να πει ότι ίσως, επιτέλους ξυπνήσαμε.

3. Ο Helmut Kohl τον Μάρτιο του 2011 είπε "Wir sollten uns nicht vorschnell und endgültig aus bestimmten Energiequellen verabschieden, wie Gas und Kohle, oder uns auf bestimmte Energien festlegen, wie Wind und Sonne".   Δεν θα έπρεπε βιαστικά και τελειωτικά να απορρίψουμε πηγές ενέργειες όπως το αέριο και το κάρβουνο, ή να βασιζόμαστε σε ενέργειες όπως η αιολική ή η ηλιακή. .

Τα αιολικά ούτε υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ούτε εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα. Τα φωτοβολταϊκά είναι μόνο για ακριβή ισχύ αιχμής 4-5 μήνες τον χρόνο.  Κοινώς, κύριε Phonotherm-Chef Dirk Hauck, εμείς είμαστε με τον Kohl, και άντε και...

Τον Kohl, τον είχα ανεβάσει εδώ.

Αν είναι να γίνω Ευρωπαίος, το λέω από τώρα, είμαι με τον Helmut Kohl, και όχι αυτά τα νεοσοσιαλιστικά πράσινα φρούτα.

Ευχαριστώ την ThW για το ψάξιμο.

1 σχόλιο:

Xebeche είπε...

Νάτα και τα καλόπαιδα της bild!
Πως προτιμάτε την γλαρόσουπα, κονσομέ ή πιο αραιή;