Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος.

"...Ήδη σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.

Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας; Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα. Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος.

Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό. Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα μαστε πια εδώ. Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας και της εποχής μας."

*Από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1979 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευση του Έλληνα ποιητή με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
http://harryklynn.blogspot.gr/2013/01/blog-post_20.html

10 σχόλια:

spiral architect είπε...

Χτες κάναμε ένα reunion παλιών φίλων. Βρεθήκαμε νωρίς και είδαμε την ταινία του Ταραντίνο "Django Unchained" και έπειτα πήγαμε για κρασί και κουβέντα.
Ένα από τα θέματά μας ήταν η έλλειψη σοβαρών ανακαλύψεων ειδικά μετά το'90. Η απάντηση από δυο γνώστες απ' την παρέα μας ήρθε ομόφωνα: Νέες ανακαλύψεις υπάρχουν και συνεχίζουν να βγαίνουν αλλά, είναι κατοχυρωμένες με πατέντες εταιρειών, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να βγουν στην αγορά.
(με το αζημίωτο βέβαια)
Ακόμα μια μικρή παράμετρος της βαρβαρότητας που διάγουμε.
Ο Ελύτης (και όχι μόνον αυτός) ήταν ποιητής, ευαίσθητος, άρα είχε διεισδυτική σκέψη.

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;
Κάποιοι διάλεξαν.
Εμείς τι φταίμε όμως;

spiral architect είπε...

Ένας «πρακτικός άνθρωπος» της εποχής μας και το σχόλιο:

Ο Μπάμπης ο φτου

Professor Moriarty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Professor Moriarty είπε...

Η ατίμωση και η υποδούλωση αρχίζει με την αποβλάκωση και την αχρήστευση της νοημοσύνης. Η ελευθερία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι σύμφυτη με τη ικανότητα να προβλέπεις, το “φύσει άρχον” το προορισμένο για την ελευθερία είναι “το δυνάμενον τη διανοία προοράν”. Οι άλλοι, που δεν διαθέτουν την ικανότητα αυτή, είναι εκείνοι που απλώς θα εκτελούν εντολές, θα είναι υπόδουλοι (Πολιτικά Ι).

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τις ΑΠΕ; Άμεση.

Αυτοί που φύτευαν αιολικά στερούμενοι την ικανότητα πρόβλεψης (κάποιοι τους προειδοποιούσαν), τώρα παραδέχονται το αδιέξοδο και προσπαθούν να το διορθώσουν εκ των υστέρων. Πώς; Μα βιάζοντας ακόμη περισσότερο την φύση, την οποία υποτίθεται ότι σώζουν. Διαβάζω σήμερα για τεχνητά νησιά-ντόνατς αντλησιοταμίευσης στο Βέλγιο. Διότι σύμφωνα με την ομολογία Βέλγου υπουργού «Παράγουμε πολλή ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να πηγαίνει χαμένη επειδή δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση». Και γιατί αυτό; Διότι “στον απόηχο του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, το Μάρτιο του 2011, το Βέλγιο ήταν μία από τις χώρες που δεσμεύτηκε για σταδιακή απεξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια, από την οποία καλύπτει πάνω από το ήμισυ των ενεργειακών της αναγκών.” Και γιατί το έκαναν αυτό; Διότι ακολούθησαν τυφλά την Γερμανική γραμμή. Χωρίς να βασισθούν για την λήψη αποφάσεων στο “τη διανοία προοράν”. Βλακεία και δουλοπρέπεια συμβαδίζουν.

http://www.naftemporiki.gr/story/517320

spiral architect είπε...

Μοριάρτι, αν καταφέρουν να αποθηκεύουν την ΗΕ και να τη διανέμουν κατ' ανάγκη, ολα αυτά τα φαραωνικά θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Αλλιώς θα παραμείνουν άχρηστοι φορείς με φτερωτές μεσοπέλαγα ...

archaeopteryx είπε...

Να η βλακεία. Το τσουνάμι, μεγαλύτερο από προβλεπόμενο, έκανε ζημίς σε παλιό αντιδραστήρα. Η απόφαση να κόψουν τα πυρηνικά δεν έχει να κάνει με αυτό. Μάλλον έχει με το ότυι δεν δίνουν στους Γερμανούς και τους Γερμανόφωνες περί την Γερμανία δυνατότητα ελέγχου του καυσίμου, αυτού του καυσίμου. ΠΟΙΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ Δ' Π.Π. (θεωρώντας τον Ψυχρό Γ')? Το ΙΡΑΝ ή την ΓΕΡΜΑΝΙΑ? Η τελευταία φορά που το Ιραν νεπλάκη σε παγκόσμιο πόλεμο ήταν το 400 πΧ ή το 300 μΧ. Ενώ η Γερμανία?

archaeopteryx είπε...

όσο για την αποθήκευση ΗΕ, δεν είμαι μελλοντολόγος, αλλά εάν δεν συνδύάζεται με υπάρχοντα, πλεονάζοντα Η/Υ, το βλέπω πολύ χλωμό. Μπαταρίες δεν το συζητάω. Υδρογόνο επίσης. Όταν φτάσουμε σε ανάγκη υδρογόνου και τενητού μεθανίου θα είμαστε τόσο εξαθλιωμένοι που δεν θέλουμε ρεύμα. ΟΛΑ θέατρο για τα σχέδια των Κεντρικοευρωπαίων που έχουν μάθει και πατάνε κουμπία του κάθε ανόητου.

Αν π.χ δεν υπήρχαν Νορβηγοί στην Νορβηγία, τα Υ/Η της Νορβηγίας θα ήταν χάρμα για τους Γερμανούς (αν και μια φορά στο τόσο έχουν και εκεί λειψυδρίες νομίζω). Αλλά υπάρχουν Νορβηγοί.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, διάβασε και το παρακάτω να γελάσεις με την βλακεία που ευδοκιμεί σε κάτι πράσινους ανθρωπόμορφους μαϊντανούς

http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_3363.html

Απλά αναρωτιέμαι, αν κλείναμε τα ορυχεία, πως θα παράγαμε ηλεκτρικό ρεύμα; Με ακριβά και μη αποδοτικά φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες; Θα μπαίναμε στο μοντέλο της Αλβανίας με εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος; Και πως αυτό το μοντέλο θα φέρει καινούργιες θέσεις εργασίας όταν θα χρειαζόμαστε να κάνουμε εισαγωγές ρεύματος (που πάλι θα προέρχονται από ρυπογόνες πηγές ενέργειας), όταν στην πραγματικότητα θα μειώσει τις ήδη υπάρχουσες αφού ο πολιτισμός μας και οι εργασίες μας βασίζονται κυρίως στην ηλεκτρική ενέργεια; Ποιος εν ολίγοις προσπαθεί να φέρει έναν καινούργιο Μεσαίωνα (όχι μόνο τεχνολογικό αλλά και γενικότερο) με πρόσχημα το περιβάλλον; Μήπως αυτοί που θέλουν όλη την παραγωγή ενέργειας και τον έλεγχο του πλανήτη για την πάρτη τους; Ελπίζω να υπάρξει κάποιο άλμα στις τεχνολογίες LENR/CANR ώστε να το βουλώσουν όλοι πράσινοι παπαγάλοι και για να έχει επιτέλους όλος ο κόσμος την δυνατότητα ενεργειακής αυτονομίας. Αυτό βέβαια θα είναι και το τέλος για υπερδυνάμεις του τύπου ΗΠΑ, Γερμανία κτλ κτλ

Γιώργος Μ.

archaeopteryx είπε...

Οι ίδιοι πρόθυμοι ηλίθιοι που καθοδηγούνται από 2-3 ντόπιους απατεώνες, και ξένους πράκτορες. Αφού δεν το καταλαβαίνουμε... Τι να πώ...

Αντκαν είπε...

Spiral architect o Μπογιόπουλος και οι σταλινικοί να μιλάνε
για "καρφιά" δεν είναι κάπως ;
Ο Μπογιόπουλος δεν ήταν ο συκοφάντης με τις φωτό από την κατάληψη του Χημείου όπου είχε κατονομάσει κάποιους νεαρούς "Punk" της εποχής ως ασφαλίτες ;

http://politikokafeneio-com.anatolikos.net/Forum/viewtopic.php?p=129489&sid=2de841bc3576385d27b8d839cbbb1837