Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Παραμύθια και αειφορία με λεφτά φτωχών. Το Desertec είναι εδώ. Τώρα έχει και IRENA.


Ίδια παρέα. Ίδιοι πλασιέ. Ίδια μεθοδολογία:  Βασιλιάδες και πρίγκηπες και ξυπόλυτοι ευγενείς, με πριγήπισες, εμίρηδες σεϊχουλισλάμηδες, βασιβουζούκους.  Oι πειναλέοι Σταυροφόροι πήραν ξανά τον δρόμο της Αραπιάς να πουλήσουν αειφορία, χάντρες και καθρεφτάκια, έναντι πετρελαίου, αερίου και lebensraum.


Abu Dhabi Sustainability Week. Dr Sultan Al Jaber, CEO of Masdar, said that the WFES will be under the patronage of General Shaikh Mohammad Bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi and Deputy Supreme Commander of UAE Armed Forces, and will focus on advancements in future energy, energy efficiency and clean technologies

http://www.indepthnews.info/index.php/global-issues/1378-abu-dhabi-conference-focuses-on-energy-for-all "Galan cites the example of the Monte Trigo solar village in Cape Verde as a successful step in overcoming the obstacles posed by energy poverty. In February 2012, the Monte Trigo solar energy plant provided 60 of the 80 households in the village uninterrupted electricity supply for the very first time". To σμαρτ γκριντ της προηγούμενης ανάρτησης, όταν έχει ήλιο, έχεις ρεύμα, όταν πέσουν οι μπαταρίες δεν έχεις, έχεις και γεννήτρια, και δεν θα είμαστε εκεί να δούμε τι έγινε, μετά 2-3 χρόνια.

http://www.ecoseed.org/politics/funding-incentives/15981-r-e-e-e-p-grants-5-28-million-to-28-clean-energy-projects-in-asia-and-africa "solar-powered cold storage for fishing communities in Indonesia, solar-powered pumps for irrigation in Kenya and Burkina Faso and improvements in energy efficiency in Chinese agriculture". Η Burkina-Faso είναι #83 στην λίστα διαφθοράς. Η Ελλάδα είναι στο #94!  Για την REEEP εδώ.


http://www.businessweek.com/news/2013-01-14/irena-urges-faster-use-of-renewable-energy-to-meet-un-target Η IRENA προωθεί την Πράσινη Απάτη.  Θα διπλασιάσουν το ασήμαντο, σε δύο φορές ασήμαντο. Την IRENA την προωθεί και ο "ευρωβουλευτής" Τσουκαλάς. Μυαλά Κρίτωνα Αρσένη, σε σοβαροφανέστερη εκδοχή.  Μελετήστε παρακαλώ τα παραπάνω γραφήματα... από εδώ...  Στην μεν συνολική ενέργεια (περιέχει μεταφορές θέρμανση κλπ) οι ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών και καυσοξύλων ήταν, το 2006, λιγότερο από 1%.  Στην ηλεκτροπαραγωγή (2009), οι ΑΠΕ είναι τα υδροηλεκτρικά. τα αιολικά ίσα που φαίνονται! Τα φωτοβολταϊκά, πού να φανούν!...  Πολλαπλασιασμός των αιολικών και των φ/β είναι μικρότερος από την μείωση της ζήτησης λόγω ύφεσης!... Τι πουλάει η IRENA και τα ευρωλαμόγια;  Ασημαντότητα!  Οι ΑΠΕ, αυτές οι ΑΠΕ, είναι τα πάντα, ο,τιδήποτε, εκτός από "ενέργεια".

http://inhabitat.com/abu-dhabis-irena-launches-worlds-first-global-renewable-energy-atlas/ Κάτι σαν Derertec σε μεγαλύτερη εκδοχή, και πάλι βάζουμε άλλους μπροστά για να μην φαινόμαστε...


Βέβαια, το πιο ωραίο είναι το http://www.bloomberg.com/news/2013-01-14/clean-energy-investment-fell-11-as-governments-cut-subsidies.html. Οι ΑΠΕ δεν έχουν να κάνουν με ενέργεια. Είναι μία δουλειά μαϊμού, για να δουλεύουν μερικοί "Ευρωπαίοι". Μόνο με επιδοτήσεις άλλων, και μόνο για τις επιδοτούμενες από άλλους πωλήσεις. Η "Ευρώπη" είναι ταπί, και ψάχνει για θύματα στον Τρίτο Κόσμο.

Μπορεί ένα απομονωμένο ψαροχώρι σε ένα ερημονήσι του Ατλαντικού να βολεύεται με λίγο φωτοβολταϊκό ρεύμα 5, 6, 10 ώρες την ημέρα.  Μία φτωχή χώρα δεν χρειάζεται τέτοια. Χρειάζεται φτηνή και απρόσκοπτη ενέργεια. Αλλά... Τι θα γίνουν οι Σταυροφόροι;  Κλέφτες;

4 σχόλια:

katalytikos είπε...

Συμμετέχει και ο δικός μας ΥΠΕΚΑ!

archaeopteryx είπε...

ίσως μεσολαβήσει να πάει ο Κοπελούζος και ο Περιστέρης για αιολικά στην Αφρική

spiral architect είπε...

Κάποτε ο Κλίντον είχε πετάξει τη παπάντζα ότι "η φτώχεια στην Αφρική θα εξαλειφθεί αν ο καθένας Αφρικανός έχει το λάπτοπ του φτωχού και μια σύνδεση ίντερνετ".
Το είδαμε κι αυτό ...

spiral architect είπε...

Μάλλον πριν την εκσπερμάτωση στο φουστάνι. Ο τύπος πάντως ήταν καλός σταρ, σαν τον Γιωργάκη ένα πράμα.
Προχθές έκανε και την εμφάνισή του στην απονομή της Χρυσής Σφαίρας.