Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δεν αφήνουν τα Πράσινα Άλογα να ψοφήσουν όταν γεράσουν (μόνο τα βάφουν ...ροζ)

Όχι, δεν πάω εγώ σε τέτοια, και αν το βλέπετε τώρα, μάλλον ούτε εσείς θα πήγατε. Αλλά σε εσάς που πήγατε, ή που σας αρέσουν τέτοια μεταφυσικά,  και μόνο από τον τίτλο, μου ακούγεται σαν τις ίδιες πρασινοκατουρλήδικες αρλούμπες που μας σερβίρει το νεοταξικό, αιολικό, ευρωγύφτικο λόμπυ τόσα χρόνια. Η "εναλλακτική προσέγγιση". Ο Πλανήτης έχει όρια, εσείς φταίτε, μετανοείτε, κάν'τε δίαιτα, τεμενάδες στην Μέκκα, πληρώστε.

Τα πάντα έχουν όρια. Το σύμπαν. Η διάρκεια του ηλιακού συστήματος. Αυτό που δεν έχει όρια είναι η ανθρώπινη βλακεία. "Ο Ουρανός γκρεμίζεται". Η μέθοδος καταπίεσης των αφελών, και καλοπροαίρετων ηλιθίων.

Στον μικρόκοσμο που ζούμε έχουμε ένα σωρό προβλήματα, και δεν έχουν καμία σχέση με τα όρια του πλανήτη. Έχουν σχέση με φούσκες, με αντιστροφή πολιτικών Κεντρικών Τραπεζών, με παροχές σε ανθρώπους που έγιναν στόχος δουλοπαροικίας, στην προσδοκία φτωχών Κινέζων να ζήσουν καλύτερα, σε μαλθακότητα, νωθρότητα, απληστία, ψεύτικες προσδοκίες.

Δεν θα εκραγεί ο πληθυσμός εάν μειωθεί ο ρυθμός των γεννήσεων (μειώνεται). Δεν θα τελειώσει το πετρέλαιο, όχι τώρα, όχι σε αυτή την ζωή. Δεν υπάρχει πρόβλημα ενέργειας. Δεν υπερθερμαίνεται ο πλανήτης, όχι από κάτι που κάναμε εμείς, και καμία μετάνοια, κανένα συγχωροχάρτι δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν φύσηξε αέρας επειδή θυσιάστηκε η Ιφιγένεια... Μην αυτομαστιγώνεστε... δεν λύνει προβλήματα...

http://www.science20.com/news_articles/looming_population_implosion-108334
http://www.thegwpf.org/peak-oil-cult-proved-spectacularly-wrong/
http://www.thegwpf.org/vaclav-smil-remember-peak-oil-cult/

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Ο πλανήτης σίγουρα είναι στα όρια του, αλλά είναι για άλλους λόγους. Είναι λόγω της έλλειψης αέρα που μας κάνει να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε. Μας τον ρουφάνε όλα αυτά τα καθάρματα που μας διαφεντεύουν.
Πάντα θα υπάρχουν διάφοροι καθηγητές, αναπληρωτές, επίκουροι, ή δοκτοροπαπαγαλοτέτοιοι που πάντα θα επισημαίνουν τις ευθύνες μας και πάντα θα μας φορτώνουν ενοχές επειδή ζούμε στον μάταιο τούτο κόσμο, όπου ο αέρας, το νερό και τα καύσιμα δεν φτάνουν για όλους, ωθώντας μας να υιοθετήσουμε νεομαλθουσιανές αντιλήψεις.

Ο πλανήτης μπορεί να μην είναι στα όρια του, αλλά επίσης άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι, δεν υπάρχει θεός.
Γιατί αν υπήρχε δεν θα άφηνε χθες τη Θάτσερ να πεθάνει ήσυχα στο κρεβάτι της ...