Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κι άλλος τρόπος που ψεύδονται οι αιολικοί! Παραμύθι η καμπύλη απόδοσης που δείχνουν στις Μ.Π.Ε.!


Υποτίθεται, ότι αυτοί που εγκρίνουν τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον των αιολικών. Το παραπάνω γράφημα δείχνει την τυπική καμπύλη ισχύος που έχει σχεδόν κάθε "Μελέτη". Πόση ισχύ (κιλοβάτ) βγάζει ένα αιολικό ανάλογα με τον αέρα. Αυτή η τυπική καμπύλη ισχύος όμως δεν υπάρχει.  Αφορά σε σταθερούς ανέμους που δεν υπάρχουν.  Οι άνεμοι είναι μεταβλητοί, συχνά βίαια μεταβλητοί, και οι πραγματικές και τεκμηριωμένες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες της μεταβλητότητάς τους εντέχνως δεν αναφέρονται στις Μ.Π.Ε.


Αυτές είναι πραγματικές καμπύλες απόδοσης. Ακόμα και αθροιστικά έχουν σαν συνέπεια η ισχύς από αιολικά να μην είναι σταθερή, ακόμα κι όταν φυσάει, περίπου σταθερά. Αυτό αναγκάζει τις συμβατικές μονάδες να είναι σε θερμή εφεδρεία. Όχι μόνο πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για όταν σταματήσει να φυσάει, αλλά πρέπει να είναι σε πιο κρίσιμη ετοιμότητα όταν πρόκειται να φυσήξει. Αυτό καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Γερμανία. Οι περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες αυτού του φαινομένου δεν απεικονίζονται στις Μελέτες.  Και γίνεται χειρότερο.


Γίνεται χειρότερο γιατί ενώ οι αιολικοί υπαινίσσονται ότι στατιστικά οι μεταβλητότητες είναι διαχειρίσιμες όταν υπάρχουν πολλά αιολικά, πρόσφατη μελέτη στην Γερμανία τους διαψεύδει. Η μελέτη λέει ότι και οι βραχυπρόθεσμες μεταβλητότητες λόγω της "τυρβώδους ροής" του ανέμου  επαυξάνουν την μεταβλητότητα, ακόμα και σε αιολικά πάρκα. Το παραπάνω γράφημα δείχνει αυξομείωση ισχύος μέχρι και 100%, δύο φορές, σε 8 λεπτά. Τι αντίκτυπο έχει αυτό εάν υπάρχει σποραδικά σε πολλά αιολικά, στις εκπομπές; Μήπως να διαβάσουμε καμία Μ.Π.Ε. να μάθουμε, χαχαχάααχα! Να δούμε και επιπτώσεις στα δημοσιονομικά ή στο εθνικό συμφέρον; Χαχάαχαχαχα!

Για να δούμε ποιοί αιολικοί θα τροποποιήσουν τις Μ.Π.Ε. τους... Ναι, τις τροποποιούν. Αλλά αυτό θα είναι δύσκολο γιατί οι συνέπειες είναι γνωστές...

6 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

"...hundreds of wind farms had secured planning permission across Scotland based on inaccurate assumptions of their output."

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/renewableenergy/8236254/Wind-turbines-less-efficient-than-claimed.html

Δήλωναν 30% μέση ετήσια απόδοση στην Σκωτία οι αιολικοί, αλλά οι μετρήσεις έδειξαν ότι είναι γύρω στα 22%.

Η Ιρλανδία έχει εγκατεστημένη αιολική ισχύ 2195.41MW

http://www.iwea.com/index.cfm/page/barchart

Εδώ μπορείς να παρακολουθείς πόση ισχύ παράγουν κάθε μέρα

http://www.eirgrid.com/operations/systemperformancedata/windgeneration/

archaeopteryx είπε...

όχι όχι Professeor. Δεν είναι ΑΠΕτεώνες.

spiral architect είπε...

Καλό το τελευταίο λινκ Professor και απορώ γιατί τα βγάζουν στη δημοσιότητα.
Θα μου πεις ότι σε βάθος χρόνου η ψαλίδα πρόβλεψης και πραγματικότητας μπορεί να κλείσει.
(λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα ...)
Πάντως ότι και να κάνουν η (περιβόητη) πίτα δεν μεγαλώνει.
Εγώ δεν κερδίζω τίποτα.
- Ούτε λεφτά βάζω στην τσέπη.
- Ούτε ο λογαριασμός φτηναίνει.
- Αν συμμετάσχω (ως μαρίδα) στο πάρτι είμαι καταδικασμένος.

Λίγη καινοτομία ρε παιδιά

Ανώνυμος είπε...


Ερώτηση για την μείωση του κόστους αγοράς ρύπων από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: «Μείωση του κόστους αγοράς ρύπων από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)»

Απερρίφθη από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περίφημο backloading. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων ρύπων για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει άμεσα να συνυπολογιστεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) προκειμένου να εφαρμοστεί όχι αύξηση αλλά μείωση στα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών που κλήθηκαν να πληρώσουν προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές. Η είδηση για την απόρριψη του backloading οδήγησε σε νέα κατάρρευση την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) όπου κατεγράφη νέο χαμηλό στα 2,93 ευρώ ο τόνος. Υπογραμμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ανά τόνο, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Δηλαδή στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Με δεδομένη την πτώση του κόστους στην αγορά ρύπων και επειδή οι καταναλωτές έχουν ήδη προκαταβάλει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ποσό πολλαπλάσιο για το συγκεκριμένο κόστος, προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποφασίσει την επιστροφή των ως άνω αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στους καταναλωτές;
2) Εάν όχι, θα συμψηφίσει τα καταβληθέντα ποσά με μελλοντικές καταναλώσεις ή τι άλλο προτίθεται να κάνει;

Αθήνα, 23/04/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Μίχος
Βουλευτής Εύβοιας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι τσογλανομαρίδες των φωτοβολταϊκών, προσθέτουν πάνελς και "ανεβάζουν" τον συντελεστή ισχύος,το ίδιο γίνεται και με τα αιολικά (που έχουν επιπλέον και πειραγμένους μετρητές) με τις γνωστές downloads α/γ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟ ΑΠΛΗΣΤΟΣ-ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ-ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ-ΒΡΩΜΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ;

ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΗΑΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

ΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΤΑ ΨΙΛΙΚΟΚΟ Φ/Β ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ;