Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τα παρατάνε οι διαπραγματευτές δικαιωμάτων άνθρακα, αλλά...


http://www.thegwpf.org/london-banks-quit-carbon-trading/

Η ιδέα είναι να μπορούν εταιρίες να αγοράζουν και να πουλάνε δικαιώματα άνθρακα, και δήθεν αυτό θα μείωνε εκπομπές και θα μας έσωζε από την υπερθέρμανση. Η υπερθέρμανση έχει πάει διακοπές, και η ύφεση μειώνει τις εκπομπές, και σαφώς και έχει ξεφουσκώσει η Πράσινη Απάτη (μόνο ο Δήμαρχος Άνδρου και οι κατά τόπους γερμανοτσολιάδες Περιφερειάρχες ασχολούνται με το θέμα), αλλά εάν δεν κλείσει αυτή η μηχανή σύγχρονων συγχωροχαρτιών, εγώ δεν πάω ...σπίτι μου.


Όταν ξεκίνησα να γράφω, το 2009, στις ΗΠΑ είχε μηδενιστεί (αφού είχε καταψηφιστεί το cap and trade), και επί Μπιρμπίλη ήταν περί τα €25 (αλλά με μηδενισμένο το CCX, και με το φιάσκο της Κοπεγχάγης, συν το Climategate, και αυτό ήταν θαύμα). Το ότι δεν έχει μηδενισθεί, μετά τόσο καιρό, σημαίνει ότι ο Κεντρικός Σχεδιασμός δεν το επιθυμεί. Τόσο ελεύθερη η αγορά. Τα δικαιώματα άνθρακα, όπως κι αν τα στολίσετε, είναι φόρος.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

... και οι φόροι είναι βολικοί, γιατί μπορείς με τις κατάλληλες νομικές φιοριτούρες να τους βαφτίσεις όπως θέλεις: Θες τέλη, θες εισφορές, θες δικαιώματα, θες χορηγίες, θες γαμισιάτικα ...
Ένα καλό λαδιάρη πολιτικό (κατά προτίμηση νομικό) χρειάζεσαι καθώς και μερικούς επιστήμονες με αντικείμενο συνδεδεμένο με τις αγορές και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Keep calm!

spiral architect είπε...

Τι λέγαμε; Νάτο:
- Είσαι το πουτανάκι μου;
- Αχ καλέ!

Ανώνυμος είπε...

http://vimasaronikou.wordpress.com/2013/11/14/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83/

* το δίκτυο ΔΑΦΝΗ είναι κατά ή υπέρ της εγκατάστασης ΑΠΕ στα νησιά του Αιγαίου;