Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποῦ είναι τα 1.800 αιολικά μεγαβάτ; Ποῦ είναι τα άπειρα φωτοβολταϊκά; (Εκεί που ήταν και με τον πορτοκαλί συναγερμό...)


"Στο φουλ όλες οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής

Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα για το ηλεκτρικό σύστημα. Λογικά θα δουλέψουν στο φουλ όλες οι μονάδες, λιγνιτικές και φυσικού αερίου, ιδιωτικές και της ΔΕΗ. Ο λόγος είναι η απεργία των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ που οδήγησε στο να μην κατανεμηθούν καθόλου εισαγωγές. Με δεδομένο ότι τα φωτοβολταϊκά, λόγω καιρού, δεν θα δώσουν σχεδόν τίποτα και τα σπίτια θα ζητήσουν πολύ ρεύμα λόγω κρύου, εκτιμάται ότι θα «πάρουν φωτιά» οι τουρμπίνες των ηλεκτρικών σταθμών. Αυτό βέβαια λέει κάτι για το πόσο απαραίτητες είναι όλες οι μονάδες που είναι εγκατεστημένες, αλλά θα το… συζητήσουμε άλλη φορά".

Με συγχωρείτε... Κύριοι της ΡΑΕ, κύριε Μανιάτη... Τι δεν καταλαβαίνετε;  Ή θα πάτε και εσείς να ατενίζετε το όζον με την Μπιρμπίλη όταν έρθει η ώρα;  Για τον πορτοκαλί συναγερμό, εδώ. Οι ΑΠΕ, και δωρεάν να είναι, είναι, βασικά, άχρηστες για ηλεκτροδότηση.

Βέβαια, ο φόβος ήταν χτες το βράδυ... Που δεν ήξεραν ότι θα έχει ήλιο σήμερα. Σήμερα είχε ήλιο, άρα δούλεψαν τα φ/β... Δηλαδή μεταξύ 10 και 3? Γλύτωσαν κανένα γραμμάριο CO2...

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σήμερα είναι επίσης μια περίεργη μέρα για το ηλεκτρικό σύστημα, γιατί ...Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιo για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
Οι ευχές όλων μας προς τους 151 υπερψηφίσαντες είναι οι πλέον εγκάρδιες.

archaeopteryx είπε...

Τον ΑΔΜΗΕ τον είχαν στο μάτι από την αρχή οι ιδιοκτήτες μας..

Ανώνυμος είπε...

href="http://deinews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8689.html">Σοφία Σακοράφα για ΑΔΜΗΕ: «Αποικιοκράτες, τους οποίους η κυβέρνηση αποκαλεί επενδυτές»

spiral architect είπε...

Άλλη μια €ντολή Σα(χλα)μαρά

nikos είπε...

βλέπω και η λίμνη Πλαστηρα σε ιδιώτες http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5226.html

nikos είπε...

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5226.html