Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Financial Times: Το φιάσκο στην Ανταρκτική αντίστοιχo του Climategate για τους κλιματολάγνους ακτιβιστές


http://www.thegwpf.org/ft-antarctic-debacle-biggest-setback-campaigners-climategate/

Η παρ' ολίγον τραγωδία στο παγιδευμένο σκάφος δεν αποτελεί ένδειξη για το εάν υφίσταται ή όχι κάτι διαφορετικό, και ανθρωπογενές, με το κλίμα. Αλλά επειδή ο πολύς κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει τα επιστημονικά και παρασύρεται μάλλον από δημόσιες σχέσεις και την εικόνα που δίνουν τα ΜΜΕ, η εικόνα αποκλεισμένων οικοτουριστών, αποκλεισμένων παγοθραυστικών, παγωμένων ελικοπτέρων κλπ, θα έχει αντίκτυπο αντίστοιχο αυτού του Climategate στα μάτι πολύ κόσμου... Με το Climategate ξεκίνησε το ξήλωμα του Ανθρωπογενούς Θερμοκηπίου, όταν έγιναν τσακωτοί ένα σωρό επιστήμονες να συνωμοτούν για συγκάλυψη στοιχείων και παραποίηση συμπερασμάτων, προκειμένου να αποδείξουν αυτό που τους είχε ζητηθεί, και όχι την πραγματικότητα. Το ότι έγιναν τσακωτοί να μαγειρεύουν, δεν αποδεικνύει κάτι, είτε προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση... Το ότι παγιδεύτηκαν σε πάγους μαθητευόμενοι θερμοτουρίστες, επίσης δεν αποδεικνύει κάτι... Αλλά, ...λέμε τώρα...

Δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν το κλίμα αλλάζει ή όχι (αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια).  Ούτε χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν και κατά πόσον είναι ανθρωπογενής η όποια κλιματική αλλαγή (υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που επηρεάζουν περισσότερο το κλίμα). Μου αρκεί το ότι οι ΑΠΕ που μάς επιβάλλουν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την "κλιματική αλλαγή" ούτε θα κάνουν κάτι για αυτήν (για δύο πολύ απλούς λόγους: (α) οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες σαν παγκόσμια (χαμηλά μονοψήφια) ποσοστά της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και (β) και στα ασήμαντα αυτά ποσοστά τους η εξοικονόμηση συμβατικών καυσίμων είναι από μηδενική έως αμφιλεγόμενη (και ποτέ δεν έχει καταμετρηθεί και πιστοποιηθεί, πραγματικά -- με εξαίρεση ίσως την Ιρλανδία).

Ασχολούμαι ωστόσο με το κλίμα, επειδή οι ίδιες ομάδες, πάντα με ψευτοεπιστημονικά στοιχεία και παραθρησκευτικό μένος προωθούν τόσο τα περί καταστροφικών ανθρωπογενών θερμοκηπίων (η ψυχροκηπίων), όσο και για την επιτακτική ανάγκη σωτηρίας από ΑΠΕ (ή πυρηνικά).

Η σωτηρία από ανθρωπογενείς καταστροφές είναι περίπου όσο παλιά όσο το ...προπατορικό αμάρτημα... Που δεν ξέρω τελικά τι ήταν... Το ότι χούφτωσε ο Αδάμ την Εύα; Το ότι του έδωσε αυτή το ...μήλο;  Το ότι τους μπήκε η ιδέα περί καλού και κακού; Δεν έχει σημασία...  Τώρα είναι η κλιματική αλλαγή.

12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αυτό γιατί δεν έκανε καμιά βόλτα προς τα εκεί;

spiral architect είπε...

Θεϊκό:

...A beset ship is like a skint bank, and we can draw certain parallels to the financial crisis of 2008. The voyage of the Akademik Shokalskiy mixed public and private purposes, and all such enterprises nowadays invite scepticism. Those who stood to reap the benefits of the voyage were able, when things went sour, to pass on many of the costs.

archaeopteryx είπε...

αυτό είναι για σοβαρές δουλειές στην Αρκτική χαχαάαχα!

spiral architect είπε...

Πολλά ψέμματα και μπόλικη προπαγάνδα έχουν ειπωθεί και συνεχίζουν να λέγονται για να επιτευχθούν κάποιοι σκοποί. Τελευταίο εξωφρενικό ψέμα είναι αυτό με τον μπούλη, το θείο του και τα 120 -πεινασμένα επί τρεις ημέρες- σκυλιά που κατασπάραξαν τον τελευταίο μέσα σε ένα κλουβί.

Κατά τα άλλα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στην περίκλειστη και μυστικοπαθή Β. Κορέα, αλλά όλοι ξεραν ότι τα σκυλιά ήταν ανήφαγα για 3 μέρες! Άλλωστε το' πε χθες και το Μέγκα. Γι' αυτό όμως δεν είπαν κουβέντα:
... με αυτή την τροπολογία, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαρίσει αναδρομικά οφειλές και πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένους εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους, αλλά και άλλες εισαγωγικές εταιρείες. ...

spiral architect είπε...

enikos.gr - Κοινωνία: Το πάρτι των αποφοίτων εις υγείαν των κορόιδων, με μπόνους το Λάκη Γαβαλά!

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, είσαι πάλι εκτός θέματος, και ασχολείσαι με άσχετα. Αν έχεις να πεις κάτι στο θέμα πες το. Ειδεμή spam.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι εντός θέματος που αποδείχνει το φαινόμενο του θερμοκπίου από CO2?

http://arxiv.org/pdf/0802.4324v1.pdf

Είναι ή δεν είναι επιστημονικό άρθρο;

archaeopteryx είπε...

έχω πολύ καλύτερα αρθρα ύπέρ του θεμοκηπίου από αυτό. Που είναι του 2008. Αν θυμάσαι, το 2009, τους έκαναν τσακωτούς να μαγειρεύουν τα στοιχεία (να διάβαζες την΄ανάρτηση, θα το π΄ροσεχες) και το 2010 δημοσιεύτηκαν δορυφορικές μετρήσεις που ΔΕΝ βρήκαν θερμοκήπιο (και άρχισαν οι εικασίες ότι κρύβεται στην θάλασσα -- ή στα κρύα ρεκορ χαχαχα).

Κοιτα, ΔΕΝ προκειται να σε παραπέμπω σε προηγούμενες αναρτήσεις, δεν αξίζεις τον μπελά.

Και ΔΕΝ θα ξαναδιορθώσω τα γραφόμενα από σενα. Λίνκς, βάζε, όσα θες (αν έχουν σχέση με το θέμα). Αν βρω κάτι άξιο λόγου, να είσαι σίγουρος θα το ανεβάσω. Παπάρες του 2008 δεν χρειάζομαι... Εχω διαβάσει αρκετές.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε. αντί να σκούζεις, γιατί δεν στέλνεις παράπονο στους Financial Times??

Professor Moriarty είπε...

Ούτε καν “περσινά ξινά σταφύλια”. Αυτός πίνει ξίδι και το νομίζει beaujolais nouveau. H γνωστή ιστορία με την απόκλιση των 32.7 βαθμών C από την θερμοκρασία μέλανος σώματος. Λάθος μοντέλο, λάθος υποθέσεις. Σήμερα μιλάνε ακόμα και για cooling effect από συσσώρευση CO2 και υδρατμών στην ατμόσφαιρα....

Και αφού είστε ρε παιδιά “πράσινοι” τι σας πειράζει το CO2; Βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών και πρασινίζει τον πλανήτη....

nikos είπε...

ανωνημε -Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσεις δεν είναι η άγνοια ,είναι η ψευδαίσθηση της γνώσεις ,έτσι είναι και με σένα

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχηγός και εμπνευστής αυτή της ανοησίας, ονόματι Turney, έχει παράλληλη οικονομική δραστηριότητα στην "climate industry" όπως αποκαλούν την οικοκονόμα τώρα στα αγγλικά. Η εταιρεία του Carbonsnap Ltd, ανήκει μετοχικά σε διάφορα μέλη της οικογένειας Turney και θα προάγει την τεχνολογία της παγίδευσης διοξειδίου από την ατμόσφαιρα, λέει το καταστατικό της.

Δηλαδή ο τύπος θα εφεύρει δέντρα.

Σας το ξαναλέω, οικολόγος και τίμιος δεν γίνεται. Η ύπαρξη τους βασίζεται στο ψέμα και στην ανειλικρίνεια που απορρέει από την αρχή ότι ο σκοπός αγιάζει όλα τα μέσα.

Kaymakchalan