Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Eppur si muove (και όμως κινείται...)


Αν και τον ανάγκασαν να αποκηρύξει δημόσια τις πεποιθήσεις του, ο Γαλιλαίος μυστικά εξακολουθούσε να πιστεύει στην ηλιοκεντρική θεωρία του και ποτέ δεν άλλαξε γνώμη. Από την ιστορία του Γαλιλαίου έμεινε παροιμιώδης η φράση: "Και όμως κινείται". Κατά την παράδοση, ο Γαλιλαίος τελειώνοντας την απαγγελία της "απαρνήσεως" των πεποιθήσεών του, που έκανε γονατιστός μπροστά στην Ιερά Εξέταση και καθώς σηκωνόταν, χτύπησε το πόδι του στο έδαφος και πρόσθεσε: "Και όμως κινείται" (εννοώντας τη Γη). Στην πραγματικότητα, τη φράση αυτή ή δεν την είπε ποτέ ή κι αν την είπε δεν την άκουσαν οι δικαστές του. Γιατί τότε δεν θα ξέφευγε την καταδίκη του σε θάνατο "επί της πυράς". Πάντως η φράση αυτή απέμεινε σαν σύμβολο της δύναμης της επιστήμης έναντι σε κάθε προσπάθεια να σκεπαστεί το φως της αληθινής γνώσης.

Δεν θα ξαναπιάσω όλα τα επιχειρήματα που έχουν γραφτεί υπέρ ή κατά... Κάθε μέρα και καινούργια. Όσα έχω προλάβει, όταν δεν βαριέμαι το θέμα, τα έχω μαζέψει εδώ.  Ούτε το προφανές, ότι δηλαδή πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή κάποιου κέντρου εξουσίας, μία έκφραση του οποίου κέντρου είναι και οι ...Βρυξέλλες.

Μόνο 3,75% του ατμοσφαιρικού CO2 είναι ανθρωπογενέςΩφέλιμο το CO2, εάν είναι αυξημένο, σε μέρη με ξηρασία. Μεθοδολογικά λανθασμένα τα μοντέλα του IPCC. Στοχοποιούνται από την Κλιματική Μαφία οι διαφωνούντες.  Παγκόσμια και όχι μόνο Ευρωπαϊκή η Μεσαιωνική Θερμή ΠερίοδοςΗ ηλιακή δραστηριότητα και οι ταλαντώσεις των ωκεανών καθορίζουν το κλίμα και όχι το CO2 κλπ κλπ κλπ.


Πώς είπατε;  Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι υπάρχει Ανθρωπογενές και Καταστροφικό Φαινόμενο Θερμοκηπίου;  Έτσι λέει ο σχολιαστής εδώ... Σε 2-3 δευτερόλεπτα που έκανα να το ψάξω, βρήκα 32.000 Αμερικάνους επιστήμονες, οι 9.000 με διδακτορικά, που διαφωνούν, Και υπέγραψαν έκκληση στον Ομπάμα να κόψει τις τρίχες, λέγοντας (και υπογράφοντας) μεταξύ άλλων ότι "δεν υπάρχουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία για το ότι το ανθρωπογενές CO2 και άλλα σχετικά αέρια προκαλούν, ή θα προκαλέσουν στο ορατό μέλλον καταστροφική θέρμανση της ατμόσφαιρας ή διαταραχή στο Κλίμα. Περαιτέρω, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι αύξηση στο ανθρωπογενές CO2 θα είναι ωφέλιμη στα φυτά και το ζωικό περιβάλλον στην Γη".

Δείτε και τα παρακάτω, στην Καθημερινή, του Πάσχου Μανδραβέλη:

Το φαινόμενο του «φοβοκηπίου» http://www.kathimerini.gr/703984
Βρέξει, χιονίσει φταίει το θερμοκήπιο http://www.kathimerini.gr/708248
Η οικολογική θεολογία http://www.kathimerini.gr/704122
Ο Σαβοναρόλα του καιρού μας http://www.kathimerini.gr/706147
Παγκοσμιο Χωριο http://www.kathimerini.gr/308397
Ο παλιός καιρός είναι αλλιώς; http://www.kathimerini.gr/707847
Μας συγχωρείτε που υπάρχουμε... http://www.kathimerini.gr/707577
και παλιότερα http://medium.gr/2008-09-09-08-07-22/669-2009-09-03-09-27-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: