Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

John Christy, καθηγ. Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο University of Alabama, Hunstville


http://www.nytimes.com/2014/07/16/us/skeptic-of-climate-change-john-christy-finds-himself-a-target-of-suspicion.html

Ο καθηγ. John Christy δεν είναι στο κατεστημένο της Κλιματολαγνείας και θεωρείται "μειοψηφία".  Δεν αμφισβητεί ότι η Γη έχει ζεσταθεί και δέχεται ότι εν μέρει φταίει η ηλεκτροπαραγωγή και τα αυτοκίνητα. Αλλά θεωρεί ότι το επιστημονικό θέμα είναι κάθε άλλο παρά οριστικοποιημένο, ότι οι προβλέψεις για μελλοντική θέρμανση είναι υπερβολικές και ότι στο παρελθόν η ανθρωπότητα πέρασε περιόδους με μεγαλύτερη ζέστη χωρίς να καταστραφεί.


Δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του "αντιφρονούντα" ή "αρνητή". Δηλώνει επιστήμονας που οδηγείται από τα δεδομένα. Δείχνει το [παραπάνω] διάγραμμα που συγκρίνει τις προβλέψεις των μοντέλων με τις μετρήσεις δεδομένων. Τα μοντέλα προβλέπουν την έντονη θέρμανση, αλλά αυτό δεν φαίνεται στα δεδομένα.  Οι συνάδελφοί του διαφωνούν με την άποψή του ότι τα μοντέλα είναι άχρηστα, λέγοντας ότι η θέρμανση έχει πάει ...αλλού, πχ στους ωκεανούς. [Το τελευταίο με τους ωκεανούς το είδατε; The deep layers contain twice as much heat as the upper 100 meters, and overall exhibit a clear cooling trend for the past 2 decades ].

Ο Christy θεωρεί ότι η προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών CO2 είναι μάταιη και όχι απαραίτητη και ότι υπάρχουν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι να ξοδευτούν τα αντίστοιχα λεφτά.

Ο Chisty και ο Dr. Roy Spencer έχουν βραβευθεί από την ΝASA για τα δεδομένα που έχουν συλλέξει για την παγκόσμια θερμοκρασία.  [Δεν δηλώνω κλιματολόγος, αλλά τον 22ετή ηλιακό κύκλο νομίζω ότι βλέπω παραπάνω].  Ο Christy αναφέρεται με αρνητικά σχόλια στα emails του Climategate. Και δέχεται επιθέσεις από το "Κλιματολογικό Κατεστημένο" (όπως ο ίδιος το ονομάζει) γιατί η έρευνά του επισημαίνει τις διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα και την πραγματικότητα.  Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη:


 

Το καταλαβαίνω, οι περισσότεροι από εσάς έχετε χάσει ενδιαφέρον για την Κλιματολαγνεία, και λογικό είναι, αφού και σοβαρότερα θέματα υπάρχουν και τελικά ατονεί το θέμα στας Ευρώπας. Κλιματολαγνεία και ρεκόρ (πραγματικής) ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο και λιγνίτη στην Γερμανία δεν πάνε καλά μαζί. Βέβαια, αν το ζητούμενο ήταν ο διπλασιασμός του ρεύματος και οι Πράσινες εξαγωγές, μια χαρά τα πήγε η Γερμανία έως τώρα.  Ωστόσο, χάρη στις εμμονές του Ομπάμα (και στο ότι οι κακοί Αμερικάνοι έχουν - ακόμα - φτηνό ρεύμα) η Κλιματολαγνεία ζει και βασιλεύει.

Εμείς εδώ, εξακολουθούμε να έχουμε Υπουργείο "Κλιματικής Αλλαγής". Θα ήταν πιο σωστό να το πούμε Υπουργείο Καταστολής Ζήτησης. Ή Υπουργείο Αποβιομηχάνισης. Ή Υπουργείο Επαναφοράς στην Φτώχεια μέσω Ενεργειακής Φτώχειας". Θα ήταν επίσης σωστό να μας πει ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, σε ποια Κλιματική Αλλαγή αναφέρεται, αφού τα δεδομένα λένε ότι μάλλον ήρεμη και δροσερή είναι η κατάσταση τα τελευταία 15-20 χρόνια. Προσέξτε παρακαλώ, τα "δεδομένα". Όχι τα "μοντέλα". Βέβαια., ο ίδιος ο Μανιάτης έχει αποδείξει ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο ίδιος, και μάλλον στην τροχιά της Μέρκελ θα τον βλέπουμε...

Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!  Άσχετα τι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει με το Παγκόσμιο Θερμοκήπιο, τα αιολικά, ακόμα κι αν αγνοήσουμε ότι ενεργειακά είναι ασήμαντα, όπου υπάρχουν, δεν μειώνουν εκπομπές CO2, αν αυτό σας νοιάζει.

1 σχόλιο:

nikos είπε...


Μ.Καϊταντζίδης: Πανευρωπαϊκό SOS για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

http://www.energypress.gr/news/Paneyrwpaiko-SOS-gia-to-energeiako-kostos-ths-biomhhanias