Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μου αρέσουν πολύ οι ΑΠΕ, αλλά είναι ...ασήμαντες

Δεν είναι ότι δεν μ' αρέσουν οι ΑΠΕ... Δεν είναι καν ότι είναι ακριβές... Και, άντε, δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι τις χρειαζόμαστε για να μην κάνει ζέστη ή να μην κάνει κρύο, για να σώσουμε την ψυχή μας, ή επειδή "τελειώνουν τα καύσιμα". Αλλά...

http://www.realclearenergy.org/charticles/2014/08/15/renewables_provide_7_of_us_energy_107961.html


Απλά, οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες. Σκούζουν τα λαμόγια για να πουλήσουν κι άλλες, αλλά δεν κάνει διαφορά στην ενέργεια. Στην τσέπη τους και στην τσέπη των πελατών τους μόνο κάνει διαφορά.


Πρώτα θα επιστρέψουμε στον ...18ο αιώνα, και μετά θα έχουμε μεγάλο ποσοστό ρεύματος από ΑΠΕ. Μόνο που τότε δεν θα μας χρειάζεται. Και δεν θα χρειαζόμαστε πετρέλαιο, θα ξαναγυρίσουμε στην ...φαλαινοθηρία.  Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να κατασκευάσουν άλλες ΑΠΕ. Επομένως, το ερώτημα παραμένει:  Εξοικονομούν καύσιμα;  Πραγματικά, μετρημένα, όχι εικονικές αρλούμπες... Μα θα το είχαμε ακούσει, δεν νομίζετε;


Το παραπάνω γράφημα είναι από εδώ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Οι ΑΠΕ έτσι όπως εξελίσσονται τείνουν να γίνουν μία από τις μεγαλύτερες απάτες μετά από αυτή της δήθεν κλιματικής αλλαγής λόγω διοξειδίου του άνθρακα. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα ορυκτά καύσιμα, μάλλον στην εποχή των σπηλαίων μας κόβω να γυρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ΑΠΕ δεν θα μας δώσουν τη λύση. Όποιοι πιστεύουν ότι οι ΑΠΕ μπορούν να δώσουν τη λύση είναι αφελείς ή απλά τα οικονομάνε από αυτή την υπόθεση.

Οι ΑΠΕ την μόνη λύση που μπορούν να δώσουν είναι να κάνουν πλουσιότερους αυτούς που τις κατασκευάζουν και αυτούς που τις προωθούν.

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι σκληρή και δεν χωράει ρομαντισμούς, το τέλος των ορυκτών καυσίμων, όποτε και αυτό αν γίνει μάλλον θα είναι πολύ οδυνηρό για την ανθρωπότητα.