Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τώρα που τα κανάλια ανακάλυψαν την λέξη "γεωπολιτική"

Τώρα που οι εκφωνητές στα Μ.Μ. Παραπληροφόρησης ανακάλυψαν την λέξη "γεωπολιτική", θα σας τα πω στα γρήγορα:

1. Από τι ηλεκτροδοτήθηκε η Ελλάδα, μέχρι το 2008, είναι γνωστό:  Λιγνίτη και υδροηλεκτρικά.

2. Από τι ηλεκτροδοτείται ο κόσμος είναι επίσης γνωστό:  Κάρβουνο και λιγνίτη, πυρηνικά (για όποιον τα έχει), αέριο (για όποιον το έχει) και υδροηλεκτρικά (για τους τυχερούς με την γεωμορφία και τα νερά).

3.  Οι ΑΠΕ είναι μία απόλυτα πονηρή, εισπρακτική, ανοησία.  Στοιχειώδης επιστήμη, στοιχειώδη οικονομικά, και στοιχειώδης ανάγνωση των απολογιστικών στοιχείων. Ανύπαρκτες στην πράξη -- πέρα από την ενόχληση και το κόστος. Όποιος διαφωνεί, να πάει ο ίδιος ή το παιδί του σε νοσοκομείο που ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ, να το δοκιμάσει.  Με εφεδρεία από αέριο από τον Τουρκστρημ, χαχαχάχααα.

4. Οι μαυραγορίτες απατεώνες που παριστάνουν τους "ενεργειακούς βαρώνους" μας τάχθηκαν με το αέριο -- φθηνό αρχικό κόστος, μπορεί και ο κακομοίρης να βάλει μία μονάδα (αλλά θέλουν ακριβό ρεύμα και επιδοτήσεις και επιδοτούμενς ΑΠΕ, και πρόσθετες επιδοτήσεις για να ξεχρεώνουν).

5. Οι ίδιοι μπλόκαραν τις λιθανθρακικές μονάδες της ΔΕΗ.

6.  Η Ελλάδα άρχισε να ασχολείται με το Κλίμα αποκλείοντας έτσι την εύλογη επιλογή:  Είτε εγχώριος λιγνίτης, είτε εισαγόμενο κάρβουνο. Φθηνά, σίγουρα, και χωρίς ρίσκο.  Όποιος λάδωσε τους ακτιβιστές κατά του λιθάνθρακα, λαδώνει και τον ακτιβισμό κατά του λιγνίτη.

7. Το αέριο έχει "γεωπολιτικό ρίσκο".    Έρχεται από περίεργες χώρες, περνάει από περίεργα μέρα, όλα σε μέρη που είναι πυριτιδαποθήκες.  Ξέρω ότι με διαβάζουν οι τύποι, και έχω προσπαθήσει να το κάνω τόσο λιανό...  Είτε το αέριο είναι από την Αίγυπτο, είτε από την Ρωσία, είτε το Αζερμπαϊτζάν, είτε το Τιμπουκτού.  Μέχρι προχτές μου έλεγαν σοβαρά άτομα "μα, ο Τουρκστρημ",  "μα, οι Βούλγαροι που θα κρυώνουν"...  Τον Τουρκστρήμ τον έχουν για αμφίβολο, οι πάντες, από πριν ακουστεί το ονομά του. Ο IGB και η όποια μονάδα LNG στην Αλεξανδρούπολη είναι για να μην κρυώνουν οι Βούλγαροι, και όχι για να κάνει τον ηλεκτροπαραγωγό ο κ. Μ., ή ο κ. Κ, ή ο κ. Μπ.  Και μην κρατάτε την αναπνοή σας μέχρι να έρθει αέριο από το Ισραήλ... Το Ισραήλ έχει πιο κοντινές αγορές.

Το κάρβουνο μεταφέρεται με καράβια, και ενοχλεί μόνο τον Σκάϊ, τους οικωλόγους και 3-4 μασκαράδες.

3-4 μασκαράδες έχουν πάρει στον λαιμό τους την χώρα.

Αυτά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αιολικό και ηλιακό δυναμικό είναι αποκλειστικά δικό μας και όχι εισαγόμενο με καραάβια ή αεροπλανα αλλά εσείς κύριοι δεν θέλετε να το αξιποιήσουμε. Για ποιόν δουλεύετε;

archaeopteryx είπε...

Και ηλιθιακό δυναμικό έχουμε πολύ. Δυστυχώς όμως, όπως και με το αιολικό και το ηλιακό, είναι διάσπαρτο, χαμηλής ενθαλπίας και υψηλής εντροπίας και επομένως a priori ακατάλληλο για ηλεκτροδότηση, στόκε. Δουλεύω για την Westinghouse που θέλει να βάλει 3 πυρηνικά γιγαβάτ στον πισινό σου, χαχαχαχάααχα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, έλιωσα! :D :D :D