Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μην κόβετε συντάξεις... Κόψτε €1,3 δις τον χρόνο επιδοτήσεις σε άχρηστες ΑΠΕ


http://deienergynews.blogspot.gr/2016/01/blog-post_37.html
http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/2015_11_Miniaio_Deltio_EL_APESITHYA.pdf

Ο Φωτόπουλος λέει να γλυτώσουμε €300-700 εκατομμύρια τον χρόνο κουρεύοντας τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕτζήδες, αντί να κουρεύουμε συντάξεις

Εγώ λέω να γλυτώσουμε €1,3 δις τον χρόνο κόβοντας όλες τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕ. Θα άφηνα επιδοτήσεις μόνο σε μικρούς φωτοβολταϊκούς σε ακριτικές περιοχές, σαν εθνική πολιτική.

Το €1,3 δις είναι από το δελτίο του ΛΑΓΗΕ, για το πρώτο δεκάμηνο του 2015

Από τα €1,3 δις, το 80% πάει κατ' ευθείαν έξω, για εξυπηρέτηση του χρέους που έχουν οι ΑΠΕτζήδες για τις ΑΠΕ τους. Στάση πληρωμών.   Το 80% αυτής της ζημιάς θα το φάνε οι πωλητές ΑΠΕ στην Γερμανία.  Ας πρόσεχαν. Ένα απρόβλεπτο κέρδος θα είναι θα ξεφορτωθούμε κάτι περίεργους που δάνειζαν για "πράσινη" επιχειρηματικότητα. Τους ίδιους που σας έφαγαν τα λεφτά στην φούσκα του ΧΑΑ, το 2000.  Δεν έχετε βαρεθεί να επιδοτείτε λαμόγια;

Θα άφηνα τους πολιτικούς να αποφασίσουν τι θα κάνουν με €1,3 δις ζεστά λεφτά τον χρόνο. Συντάξεις;  Παιδεία;  Συσίτια; Πραγματική ηλεκτροπαραγωγή;  Δεν με αφορά.

€1,3 δις τον χρόνο. Για 20 χρόνια.
 
Και κάποιος να το πει και στον "φιλελεύθερο" Μητσοτάκη και τους ΑΠΕτζήδες και αεριάδες χρηματοδότες του.
 
Όλα τα αιολικά, και όλα τα φ/β, και όλες οι βιομάζες και βιοαέρια, και όλες οι αντλησιοταμιεύσεις της Γερμανίας δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2, δηλαδή, ούτε ένα γραμμάριο πραγματικό καύσιμο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι Γερμανοί όσο επίσημα γίνεται. Και αυτοί μας εξάγουν την ανοησία.
 
Οι ΑΠΕ είναι δικαιολογία για να εισάγουμε ρεύμα και αέριο.  Και αυτούς θα τους φορολογούσα... Εκτός εάν κόβουμε συντάξεις για να επιδοτούμε ...Μουσεία.

8 σχόλια:

lignite is black gold είπε...

Και δεν είναι μόνο αυτή η πρόταση. Υπάρχουν κι άλλες. Αυτιά να τις ακούσουν δεν υπάρχουν. Είχα στείλει e-mail σε 5 υπουργάρες τον Οκτώβριο, όταν και τότε έψαχναν ισοδύναμα για το 23% στα σχολεία, αλλά απάντηση καμιά. Δε βαριέσαι... Μήπως θα πάρουμε σύνταξη στο τέλος;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και υπάρχουν επιπλέον αξιόπιστες λύσεις για να μην κοπούν οι συντάξεις.
ήδη ο ανεξάρτητος ευρωβουλετής Νότης Μαριάς έχει προτείνει μια:
http://www.trikalanews.gr/arthra_apoceis/notis_marias_protasi_pou_exasfalizei_amesi_reustotita_sto_asfalistiko_sustima_xoris_meioseis_suntaxeon.html

Ανώνυμος είπε...

Τον συνδικαλιστή που εμπλέκεται σε σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης αντιγράφεετε κύριοι μπλογκερς; Τα 600 εκατομμύρια τον χρόνο για τις συντάξεις ΔΕΗ τα πληρώνει ο φορολογούμενος. Σας φταίνε μετά οι ΑΠΕ!

archaeopteryx είπε...

Το ασφαλιστικό έχει κλείσει από Μάρτιο του 2000, από δικές μας λαμογιές, μρ την βοήθεια του "γερμανικού κόμματος". Και πριν το ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος έκλεβε τους ασφαλισμένους όταν είχε υποχρεωτικά τα αποθεματικά τους και τους έδινε ό,τι είχε ευχαρίστηση. Τότε, υποτίθεται ότι ήταν για τις ανάγκες του "Κράτους". Το 2000 ήταν για τις ανάγκες μια παρέας ολιγαρχών.

Όταν πανηγυρίσαμε σαν ηλίθιοι για τους Ολυμπιακούς, απλά χαρήκαμε που μπήκαμε πιο βαθειά στην τρύπα του μη εξυπηρετήσιμου χρέους

Με το κραχ του 2008 (που ξεκίνησε την άνοιξη του 2007) τέλειωσαν οι ψευδαισθήσεις, αλλά φαίνεται μόνο ...εγώ και 2-3 άλλοι το καταλάβαμε.

Τα γεγονότα από εκεί και πέρα (Καστελόριζο, PSI, αυτά που γίνοτναι τώρα, δεν ήταν παρά τα αναπόφευκτα, με όση κακογουστιά μπορεί να ξεράσει το σύστημα ΜΜΕ και "πολιτικής" που έχουμε σήμερα.

Ο Φωτόπουλος μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς, αλλά λέει το αυτονόητο: Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε σε ολιγάρχες σε Γερμανούς προμηθευτές ΑΧΡΗΣΤΩΝ σκουπιδιών και σε καραγκιοζάκια που παριστάνουν τους "επενδυτές", θύματα και αυτοί της Κυβέρνησης ΓΑΠ, της Μπιρμπίλη, και της ίδιας "Τράπεζας" που τώρα λένε θα πάρει η Ντόϋτσε Μπανκ.

Και το "γερμανικό" κόμμα έβγαλε τον εκλεκτό του.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη προκαταβολικά που το γράφω εδώ, αλλά μήπως μπορεί το
ιστολόγιο lignite is black gold να στείλει την ανάρτηση για την Σκωτία
στις 14.1.2016 στο http://infognomonpolitics.blogspot.gr/; Το τελευταίο
σήμερα δημοσιεύει ένα -επιεικώς- ατυχές άρθρο της Ναυτεμπορικής για το ίδιο θέμα.
Θα το έκανα εγώ αλλά δεν έχω λογαριασμό google για να σχολιάσω εκεί.
Ευχαριστώ.

lignite is black gold είπε...

@Ανώνυμο 1:43μμ

ΟΚ, ανέβασα σχόλιο στο infognomon. Στο προφίλ μου υπάρχει το e-mail μου.

Ανώνυμος είπε...

O εκλεκτός δεν έχει ανάγκη χρηματοδότες, προωθεί τα δικά του συμφέροντα.

George είπε...

Πολύ φοβάμαι πως και τα 1,3 δισεκατομύρια δεν φτάνουν. Η Ψαφά είχε πει πως απο τις συντάξει που ειναι 17% του ΑΕΠ το 10% χρηματοδοτείται από το κράτος, γιατί τα ταμεία δεν ήταν κεφαλαιοποιητικά. Αυτό το 10% θα πρέπει να πάει στο 2,5% οπως στην υπόλοιπη ΕΕ. το ΑΕΠ ειναι γυρω στα 180 δισ. Αρα το 10% ειναι 18. Με το 1,3 δις δεν το κατεβάζουμε ουτε στο 9% Δύσκολα τα πραματα...