Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ο Ήλιος... και όχι το CO2... επηρεάζει το Κλίμα


http://edberry.com/blog/ed-berry/new-study-sun-not-co2-causes-climate-change/

http://principia-scientific.org/satellite-data-proves-changes-in-sun-caused-recent-global-warming-not-humans/

Η "πιπίλα" που έχει βαφτιστεί "Κλιματική Αλλαγή" βασίζεται κυρίως σε μοντέλα, και προπαγάνδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι ΘΑ ανέβει η θερμοκρασία επειδή "εκπέμπουμε CO2", και η προπαγάνδα δείχνει καταρράκτες, λίμνες, θύελλες, βροχή, ξηρασία, ζέστες, κρύα κλπ, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση) που όλα βαφτίζονται "κλιματική αλλαγή" και φταίτε ...εσείς (και οι πονηροί που το παπαγαλίζουν).

Άλλη μία μελέτη (το γράφημα μεγαλώνει με κλικ) δείχνει ότι ενώ η θερμοκρασία (μπλε γραμμή) κάνει αυτό που κάνει από το 1880 (όταν τέλειωσε ο μίνι παγετός, που ξεκίνησε μετά το τέλος της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου), εάν προσπαθήσουμε, εκ των υστέρων, να εξηγήσουμε αυτή την θερμοκρασία είτε με τις (γνωστές σήμερα) αλλαγές στο ατμοσφαιρικό CO2, είτε με τις αλλαγές (επίσης γνωστές σήμερα) της ηλιακής ακτινοβολίας, τα μοντέλα που "συσχετίζουν" την θερμοκρασία με βάση τον Ήλιο (τρίτο γράφημα), είναι πολύ πιο ακριβή από αυτά που την "συσχετίζουν" με βάση το ατμοσφαιρικό CO2 (πρώτο γράφημα).  Η δε προσθήκη της παραμέτρου "CO2" στο μοντέλο συσχέτισης με τον Ήλιο (4ο γράφημα) δεν φαίνεται καν να κάνει διαφορά.

Η "συσχέτιση" δεν είναι "αιτία". Δηλαδή το ότι κάτι "συσχετίζεται" δεν σημαίνει ότι "προκαλεί".  Ωστόσο:  α) η κλασσική μαϊμουδιά που κάνουν οι ψευδοπροφήτες είναι:  "ανέβηκε το CO2, ανέβηκε και η θερμοκρασία, άρα φταίει το CO2 που ανέβηκε η θερμοκρασία".  Λογικό λάθος, περίπου σαν το επιχείρημα του Σωκράτη που είναι ...γάτα, επειδή αναπνέει όπως οι γάτες.   Το ότι η Ηλιακή ακτινοβολία έχει καλή συσχέτιση με την θερμοκρασία, δεν είναι "απόδειξη αιτίας και αιτιατού".  Το ότι έχει καλύτερη συσχέτιση από ότι το CO2 με την θερμοκρασία είναι απόδειξη ότι ο Ήλιος είναι μάλλον ισχυρότερος παράγων σε αυτό που μας λένε είναι "κλιματική αλλαγή", από ότι το CO2. Και πολλές είναι οι ενδείξεις ότι το ατμοσφαιρικό CO2 ανεβαίνει μετά από την άνοδο της ατμοσφαιρικής θερμοκρασία.

Οι δορυφορικές μετρήσεις δεν βασίζονται σε στατιστικούς συσχετισμούς.  Οι δορυφόροι επιβεβαιώνουν αυτό που έχει πει ο Lindzen από καιρό:  Όποια θερμοκρασία ανεβαίνει λόγω του όποιου φαινομένου, ξαναπέφτει, χάνεται στο υπερπέραν, την επανακτινοβολεί η Γη, μάλλον σύμφωνα με έναν απλούστατο κανόνα φυσική (που δεν μαθαίνουν οι κλιματο-οικολόγοι) που λέγεται Νόμος Stefan-Boltzmann:  E = σΤ^4.  Αυτό το ^4 είναι εντυπωσιακό:  1^ = 1, 3^4 = 81, 7^4 = ...2.401!   Όταν κάτι ζεσταθεί, εκπέμπει την ζέστη του στην τετάρτη δύναμη της θερμοκρασίας.  Και αυτό βλέπουν οι δορυφόροι, όσον αφορά στο "θερμοκήπιο".


 
Κανείς, κανείς, κανείς, δεν ισχυρίζεται, οπουδήποτε, ότι το κλίμα της Γης δεν αλλάζει.  Αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Για λόγους που έχουν σχέση με πολλούς παράγοντες:   τον Ήλιο, την τροχιά και περιστροφή της Γης, την κοσμική ακτινοβολία, την τεκτονική δραστηριότητα, τους αστεροειδείς και, ναι, την βιολογική δραστηριότητα της "ζωής" στην Γη.  Οι άνθρωποι σαφώς και επηρεάζουν, αλλά επηρεάζουν πολύ λιγότερο από τα ...κυανοβακτήρια και την φωτοσύνθεση!

Μην μπερδεύετε λοιπόν τα μοντέλα με την πραγματικότητα, και μην μπερδεύετε τις γεωπολιτικές προτεραιότητες καταστολής της ζήτησης, ή επαναφοράς της τιμής του πετρελαίου, ή όποια είναι η προτεραιότητα του μεταψυχροπολεμικού status quo, όσο δικαιολογημένη κι αν είναι,  με την "κλιματική αλλαγή" και την προπαγάνδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: