Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Χμμ... Σχολιαστής (μόνιμα σε spam) που λέει τα ίδια με αυτά που λένε στην Πίτα της ΕΛΕΤΑΕΝ


Όχι, η ηλιθιότητα δεν είναι κολλητική.  Η αποδοχή της άγνοιας ωστόσο, και ο καλλιεργημένος σκοταδισμός..  Ο ως άνω παρουσιαζόμενος "στόκος" χρησιμοποιεί τις ίδιες 9-10 λέξεις που χρησιμοποιεί το εκονιούζ της Χριστοφιλίδου και ο Τσιπουρίδης της ΕΛΕΤΑΕΝ (αλλά και όλες οι ΕΛΕΤΑΕΝ της υφηλίου. Ίδιος ποιητής,  ίδιο ποίημα:   Κλιματική αλλαγή, ακραία καιρικά φαινόμενα, αιολικό δυναμικό, ρύπανση, περιβάλλον.  Κάθε μέρα, με επανάληψη, χρόνια τώρα. Πες πες, κάτι μένει.

Όχι, η Καλιφόρνια ΔΕΝ ηλεκτροδοτείται 40% από ΑΠΕ. H Wikipedia αναφέρει 8,1% + 4,2% ή 12,3% από αιολικά και φωτοβολταϊκά. Και αυτά τα ποσοστά είναι "ονομαστικά". Τι εγχέεται στο δίκτυο, άσχετα αν χρησιμοποιείται στην Καλιφόρνια, ή απορρίπτεται στο πολύ μεγαλύτερο δίκτυο των γειτονικών Πολιτειών.   Πῶς καταφέρνει η Καλιφόρνια να είναι, ενεργειακά, Πράσινη . Και,  Όπου μετριούνται, τα αιολικά βγαίνουν άχρηστα -- τώρα και στην Καλιφόρνια .  Βρες καμία άλλη χώρα ηλίθιε, που να μην υπάρχουν εύκολα δημοσιευμένα στοιχεία.  Γιατί, οπού υπάρχουν στοιχεία, η απάτη ξεσκεπάζεται.

Και πότε ακριβώς θα πάρει μπρος το μοντέλο? Οι ΑΠΕ υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή, με ελάχιστες ουσιαστικές παραλλαγές, από το 1975. Επιδοτούνται από το 1990. Ναι, έχουν καταφέρει να ακριβύνουν το ρεύμα, μόνο που μετά τόσα χρόνια επιδοτήσεων, εξακολουθούν να είναι τόσο ασήμαντες, που δεν ...φαίνονται! 1990 με 2015 είναι 25 χρόνια! Για 1-2% Καλά πάμε.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ κόβει πρωτοχρονιάτικη πίτα. Μαντέψτε ποιος καλύπτει τα έξοδα... Και όχι μόνο. Οι χορηγοί τσιμπάνε το δικό τους ποσοστό, κάτι μένει και για την πίτα.

Πρώτη φορά παρατηρώ την Eunice Energy... Βραχονησίδες θα ονειρεύεται...  Κάτι είχε γράψει ο Καταλυτικός... Παιδεύτηκα να βρω ποιος είναι ο Eunice Energy αλλά βρήκα έναν Γεώργιο Καλαβρουζιώτη ΑΔΤ Φ 200173.  Και στο ΦΕΚ 2852 / 2-05-2006.  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα ΦΕΚ και ισολογισμοί.  Τον βρήκα επίσης να τον εγκρίνουν ομόφωνα κάτι Δημοτικά Συμβούλια στα Δωδεκάνησα...


Πάντως στην κοπή της πίτας είναι καλεσμένοι όλοι όσοι με κάνουν να ξερνάω με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και ο Πρόεδρος αυτής της Λέσχης Προώθησης Επιδοτούμενων Κρατικοδίαιτων ("ΛΕΠΕΚ") που λέγεται και "ΡΑΕ". Ο κύριος Μπουλαξής.  Μα γιατί δεν έβαλαν τον Τσιπουρίδη στην ΡΑΕ?   Το ενδιαφέρον με την πίτα, φέτος, είναι ότι δεν πήγαν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ... Θα έλεγα "υπάρχει ελπίς", και υπάρχει: Λέγεται "χρεωκοπία".

Εν τω μεταξύ, ειλικρινά βαριέμαι να μεταφράζω τα άρθρα που το ένα μετά το άλλο επιβεβαιώνουν την εμπειρία της Γερμανίας ότι οι ΑΠΕ είναι μια πανάκριβη μούφα.

http://www.cfact.org/2016/01/26/spains-green-energy-crippled-without-subsidy-crutch/  (σε αυτό το θέμα έχει μια εξαιρετική ανάρτηση ο greeklignite:  Αιολικά: μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις, ΜΗΔΕΝ αιολικά το 2015 στην Ισπανία.

http://wattsupwiththat.com/2016/01/15/ongoing-renewables-investment-crisis-in-australia/ Ναι, με την περικοπή των επιδοτήσεων, δεν τους αφήνουν να περάσουν την πόρτα σε τράπεζες

http://stopthesethings.com/2016/01/17/sa-wind-farms-trigger-south-australian-power-crisis/

http://wattsupwiththat.com/2016/01/26/britain-faces-energy-crisis-engineers-warn-green-isnt-working/

http://stopthesethings.com/2016/01/26/australian-power-retailers-deliver-fatal-blow-to-wind-industry-with-mass-solar-roll-out/

http://www.thegwpf.com/green-isnt-working-windfarms-paid-double-the-market-price-to-cut-power/ (Τέτοια βλέπουν οι δικοί μας και λένε "αφού θα πληρώνουμε είτε πουλάω είτε δεν πουλάω, τι με νοιάζει?)

1 σχόλιο:

Πειραχτήρι είπε...

Πες στον ανώνυμο σχολιαστή, Αρχαίε, πως είμαστε ανεκτικοί με την ηλιθιότητα, αλλά όχι με εκείνους που υπερηφανεύονται γι’ αυτήν...