Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Όχι άλλα αιολικά στην Κίνα, επειδή προκαλούν μπλακάουτ


http://dailycaller.com/2016/07/21/china-shuts-down-construction-of-new-wind-turbines/

Τελικά όλοι έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι η ΔΕΗ είχε δίκιο, στην ανακοίνωσή της για τα blackout στην Ρόδο... Και ούτε ένας δεν δικαιώνει τον ΔΕΔΔΗΕ...   Κακώς δεν έχω φτιάξει ένα tag με θέμα "αποσταθεροποιούν δίκτυα"... Θα το κάνω όμως... Γερμανοί, Αμερικάνοι... όλοι συμφωνούν μα την ΔΕΗ...

Και τώρα, οι Κινέζοι!

Σταματούν τα αιολικά σε πέντε επαρχίες επειδή προκαλούν σημαντικές βλάβες στα δίκτυαΑπορρίπτεται μεγάλο ποσοστό αιολικού ρεύματος στο δίκτυο (που να βρουν γείτονες οι Κινέζοι...) και αυτό είναι προβληματικό και καταστροφικό για τα δίκτυα.

Τα αιολικά παράγουν κουτουρού ρεύμα, και όχι όταν το χρειάζεται το δίκτυο.  Η κατασκευή των υποδομών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πχ με μεταφορά αλλού, σε άλλες περιοχές με ζήτηση είναι πανάκριβη, πολλαπλάσια της αξίας του ρεύματος,  και δεν συμφέρει.

Η Κίνα έχει ξοδέψει περισσότερα από τις ΗΠΑ για αιολικά, αλλά η συμβολή τους είναι μικρότερη, που υποδηλώνει κορεσμένο δίκτυο. (Καλά, θυμάστε αυτό το γράφημα της ΕΟΝ;  Από το 2005!  Όσα περισσότερα αιολικά μπαίνουν σε ένα δίκτυο, τόσο μικρότερο ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να υποκαταστήσουν).


https://www.dei.gr/el/i-dei/kentro-tupou/deltia-tupou/deltia-tupou-2016/aprilios-2016/sunantisi-gia-tin-rodo
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΗ για το μπλακάουτ στην Ρόδο...
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα στοιχεία, οι ειδήσεις, θα αποκαλύπτουν ή μάλλον θα αποδεικνύουν την απάτη.  Τα αιολικά, πλασάρονται σαν καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια. Τα αιολικά είναι μια πεντακάθαρη κοροϊδία:  Πέρα από τα χωματουργικά τους, δεν ρυπαίνουν αλλά δεν ηλεκτροδοτούν, ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, κάνουν ζημιά στα δίκτυα, διώχνουν τον τουρισμό, υποβαθμίζουν για πάντα την περιοχή στην οποία μπαίνουν.  Και μπαίνουν μόνο ΓΙΑ τις επιδοτήσεις, και μόνο ΜΕ τις επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: