Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η Γαλλία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον άνθρακα ως καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2023. Μας τρολάρουν και οι Γάλλοι


http://energypress.gr/news/i-gallia-tha-stamatisei-na-hrisimopoiei-ton-anthraka-os-kaysimo-gia-ilektroparagogi-mehri-2023

Ένα μήνα αφού ανακοίνωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν με σχέδια να βάλει φόρο άνθρακα (η είδηση στο Reuters, και 3-4 μέρες αργότερα εδώ) οι Γάλλοι ανακοίνωναν ότι μέχρι το 2023 θα κλείσουν τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που λειτουργούν με άνθρακα. Η μεν πρώτη ανακοίνωση λέει ότι δεν θα βάλει φόρο στην βενζίνη, αφού ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούν κάρβουνο, και η δεύτερη λέει ότι μπορεί ο Βαρώνος Munhausen να ήταν Γερμανικής έμπνευσης, αλλά οι Γάλλοι έχουν κολλήσει το ομώνυμο σύνδρομο, όπους κάποιος κάνει τον άρρωστο για να του δώσουν σημασία, ή για να αισθανθεί πιο ασφαλής.  Ο λόγος για τον Πρόεδρο Ολλάντ (ή Ολλαντρεού).

Η Γαλλία ηλεκτροδοτείται από το κρατικό, πυρηνικό, μονοπώλιο που λέγεται EDF. Η EDF παρασιτολογεί σε βάρος της Ελλάδας απ' ευθείας (με αιολικά), μέσω κάπου κυρίου Μουράτογλου (που έκανε το ντεμπού του επί ... μαντέψτε επί τίνος!) πάλι με αιολικά, και μέσω Edison παριστάνει τον (πάντα επιδοτούμενο) ηλεκτροπαραγωγό, και θέλει να ...απελευθερώσει την ΔΕΗ, γιατί υποφέρει από την ...δεσπόζουσα θέση της.  Όχι, δεν πολιτικολογώ, αλλά το θέατρο είναι χυδαίο.


Εν πάσει περιπτώσει, ο Ολλάντ ή Ολλαντρεού, λέει μα_ακίες. Το κάρβουνο στην Γαλλία είναι περίπου όσο σημαντικό όσο τα αιολικά (τα αιολικά είναι πιο σημαντικά όταν φυσάει).


Πάντως, για να σοβαρευτούμε, έχουμε και λέμε: 1) Ο Gabriel (δηλαδή οι Γερμανοί) δεν έχει καμία όρεξη να κόψει τον λιγνίτη και τον λιθάνθρακα, και 2) οι Γάλλοι χτίζουν, χτίζουν, ...μαντέψτε. Κι ας έχουν τα προβληματάκια τους...  Μόνο στην Ελλάδα παίρνουμε σοβαρά άλλες δήθεν πηγές, δήθεν ανανεώσιμης, δήθεν ενέργειας.  Και με τα αιολικά τους εδώ, τους επιδοτούμε τις καινούργιες πυρηνικές και ανθρακικές μονάδες (τις δικές τους, στις χώρες τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: