Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ή μάς τρολάρει η πάλαι ποτέ "σοβαρή" εφημερίδα, ή χαίρεται λόγω εκλογών στις ΗΠΑ


http://www.multi-news.gr/naftemporiki-sinoliko-ikologiko-apotipoma-ton-ananeosimon-pigon-den-echi-dierevnithi-eparkos/#axzz4PdthRB5p

Με την υπόθεση εργασίας ότι οι ειδήσεις δεν είναι ειδήσεις αλλά επιλέξιμες ...διαρροές, μεταφέρω την ανακάλυψη της Ναυτεμπορικής, από την μακρινή Ουπσάλα (στην ...Σουηδία) ότι "οι ηλιακοί συλλέκτες, καθώς και οι ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται κυρίως από μη ανανεώσιμους πόρους. Οι πρώτες ύλες πρέπει πρώτα να εξορυχθούν, προκαλώντας ζημιά στο περιβάλλον"... Και ότι  "δεν είναι προφανές ότι η παραγωγή των ανεμογεννητριών και των ηλιακών κυττάρων είναι βιώσιμη, ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν βιώσιμη προέλευση, ή ότι η βιομηχανία είναι σε θέση να ανακυκλώνει".  Αυτά, τον Νοέμβριο του 2016.

Τον Μάρτιο του 2012, χωρίς να χρειάζεται να βρω παραπομπές (μάτια έχω βλέπω και δεν είμαι 100% ηλίθιος) σας έδειξα από τι φτιάχνονται αυτά που μάς πλασάρουν σαν ΑΠΕ:  Σίδερο, μπετόν, αλουμίνιο, χαλκό, φάϊμπεργκλας, αλκυδικά ή εποξειδικά χρώματα, πετροχημικά, νεοδύμιο και άλλα ...αειφόρα.

Τον Απρίλιο του 2012 σάς μετέφερα την δήλωση της Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας:
  • Τα δισεκατομμύρια σε αιολικές επιδοτήσεις είναι σπατάλη
  • Η αιολική παραγωγή ενέργειας είναι αμελητέα
  • Η αιολική ενέργεια απαιτεί πρόσθετα ακριβά δίκτυα
  • Τα αιολικά βλάπτoυν την ανταγωνιστικότητα
  • Τα αιολικά επιβαρύνουν πολύ τον καταναλωτή
  • Τα αιολικά δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2

  • Από τότε μέχρι σήμερα, έχω μεταφέρει αδιαμφισβήτητα στοιχεία, με παραπομπές, από εκλαϊκευμένες δημοσιεύσεις, μέχρι απίθανα πολύπλοκες αναλύσεις που να αποδεικνύουν, όχι μόνο "θεωρητικά", αλλά με αποτελέσματα, κάθε μία από τις δηλώσεις των Σουηδών επιστημόνων.

    Κόντρα στις παπαρολογίες του κάθε Ελληνόφωνου καραγκιόζη που πλασάρει ΑΠΕ (μερικοί από αυτούς δηλώνουν καθηγητές στο ΕΜΠ ή "επιστήμονες" του κοινού ποινικού δικαίου όσον αφορά στην ψευδολογία με σκοπό το κέρδος), μέχρι και το Econews έκανε ανακεφαλαίωση του θέματος: Παγκόσμια απάτη οι ΑΠΕ!  Πεταμένα λεφτά που δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες και δεν μειώνουν CO2, δηλαδή δεν εξοικονομούν καν καύσιμα.  Για τον απλούστατο λόγο, γνωστό σε κάθε μη απατεώνα, ότι το μεταβλητό και κουτουρού ρεύμα α) δεν κάνει για ηλεκτροδότηση και β) δεν αποθηκεύεται για να κάνει για ηλεκτροδότηση -- ποτέ σε αρκετές ποσότητες και ποτέ με ανεκτό κόστος.  Ψευδοεπιστημονική φαντασία με σκοπό το ροκάνισμα επιδοτήσεων και τον πλουτισμό Γερμανών εξαγωγέων και των ντόπιων εκπροσώπων τους.

    Και για να μην σας κουράζω, το ξαναλέω και δεν χρειάζεται παραπομπές ή απόδειξη:  Όλα τα αιολικά της Ευρώπης, επί 10, συν άλλα τόσα, δεν μπορούν να παράξουν ούτε μία βίδα, ούτε μία μπίλια ρουλεμάν, ούτε 10 πόντους χάλκινο καλώδιο, ούτε 1 γραμμάριο τσιμέντο, ούτε 1 γραμμάριο πλαστικό μονωτικό.  Ρωτήστε τον τελευταίο εργοδηγό που δουλεύει σε τσιμεντάδικο ή σε μεταλλουργία...
     
    Κι ας πούμε, ότι ο στόκος που αφήνει ...αέρια για σχόλια (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) έχει δίκιο, και είμαι πράκτορας του ...Τραμπ, ή του κάρβουνου... Το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου τι είναι;  Πράκτορες του Τραμπ? Ή περιθωριακοί αριστεροί και οικολόγοι (έχουν κατηγορηθεί για αυτό). Τα ίδια λένε. Από πριν το 2012.

    Και δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι δηλώσεις ότι οι ΑΠΕ είναι κοροϊδία (άσε πια το αποτύπωμα...).  Είναι πολλές, συνεχείς, επώνυμες... από το 2004!  Απλά δεν ξέρω ποιός πληρώνει την Ναυτεμπορική να προσπαθεί να ψελλίσει αποτυπώματα, όταν μάς κοροϊδεύει, και αυτή, τόσα χρόνια.

    2 σχόλια:

    Πειραχτήρι είπε...

    Δεν ξέρω αν έχει διερευνηθεί, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν η συνολική ενέργεια που καταναλώθηκε για την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από τη συνολική ενέργεια που θα παράξει κατά τη διάρκεια της ζωής της.

    Ανώνυμος είπε...

    Φίλε μου δεν το έπιασες. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι την παρέχει την ενέργεια αυτή, δεν σημαίνει κάτι.
    Το θέμα είναι ότι η ενέργεια πρέπει να υπάρχει όταν την χρειασθείς και όχι όταν του "καπνίσει" του αέρα ή του ήλιου.
    Και μάλιστα χωρίς διακοπές. Αυτό ισχύει για την βιομηχανία και ένα πολιτισμένο κράτος. Σε ερημονήσια αλλάζουν τα πράγματα.
    Εχει πέσει πολύ προπαγάνδα και πλύσιμο εγκεφάλου την τελευταία 20ετία. Εδώ κατάφεραν να πείσουν τους πάντες σχεδόν ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι φοβερό δηλητήριο και κατηγοριοποιούν τα αυτοκίνητα με τις εκπομπές CO2, την στιγμή που όποιος μπορεί στοιχειωδώς να σκέπτεται, ξέρει ότι αυτό σχετίζεται κυρίως με το πόσο καύσιμο καίγεται.