Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο κύριος Σταθάκης στα χνάρια της Μπιρμπίλη, του Παπακωνσταντίνου, του Μανιάτη και του ...Αθανασόπουλου


Τα αιολικά, σαν μέσο ηλεκτροδότησης χρεωκοπημένης χώρας είναι χειρότερο σκάνδαλο από το καλαμπόκι του Αθανασόπουλου. Αυτοί που υπέγραψαν την απάτη είναι ξεχασμένοι, τελειωμένοι, στον αιώνα θα είναι σαν τον Αθανασόπουλο με τα καλαμπόκια.

«Οι ανεξάντλητες ΑΠΕ». Αχ… δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στο γυμναστήριο όπου μάθατε να είστε πολιτικός... Ο αέρας και ο ήλιος είναι φαινομενικά ανεξάντλητα, δηλαδή θα διαρκέσουν περισσότερο από όσο η γενιά μας. Αλλά, χρυσή μου Υπουργέ μου η ηλιακή ενέργεια και ο αέρας στην Γη, είναι χαμηλής ενθαλπίας και εντροπίας, και επομένως δεν προσφέρονται για μετατροπή σε υψηλής εντροπίας και ενθαλπίας ηλεκτρισμό. 1ος και 2ος νόμος της θερμοδυναμικής, ρώτα έναν φυσικό ή έναν χημικό μηχανικό. Το πρόβλημα είναι χειρότερο δεδομένης της κακής συνήθειας του ρεύματος να μην …αποθηκεύεται.

«Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας»… Έχει τόση σχέση με την μείωση του CO2 όσο με τις μεταβολές της μαγνητόσφαιρας γύρω από του Πόλους… Η μαγνητόσφαιρα έχει μάλλον μεγαλύτερο αποτέλεσμα αφού φαίνεται να επηρεάζει τον σχηματισμό νεφώσεων και την αυξομείωση του albedo του πλανήτη. Ανταγωνιστικότητα με τριπλασιασμένο και τετραπλασιασμένο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος; Χλωμό. Όλη η άσκηση με τις ΑΠΕ, ειδικά στην Ελλάδα, θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο σε ύφεση, και όχι μόνο σήμερα και αύριο, αλλά εσαεί, αφού προσθέτει έναν ακόμα φόρο στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Τα νησιά του Αιγαίου»… Αν φαντάζεσαι ότι θα τα διασυνδέσεις για να εξάγεις αιολικό ρεύμα σε τρίτες χώρες, προφανώς δεν ξέρεις ούτε από κόστος ρεύματος, ούτε από τουρισμό. Θα εξάγεις εσύ αιολικό ρεύμα που θα σου στοιχίζει €120 ή €200 ευρώ η μεγαβατώρα, και θα εισάγεις με €50 ή €60! Φυσικά αυτό είναι παλιό πασοκικό κόλπο. Θα εισάγουμε υδροηλεκτρικό ή πυρηνικό, θα το περνάμε από τα νησιά, θα το βαφτίζουμε αιολικό και θα το επανεξάγουμε! Αιολική ΚΥΔΕΠ! Η κυρία Ο κύριος Σταθάκης στα χνάρια του Γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού.

'Η του Ποντίου Πιλάτου...

Πες όχι στην απάτη. Όχι μόνο στις Κυκλάδες. Σε όλη την Ελλάδα. Είναι χειρότερο σκάνδαλο... Πετάμε λεφτά σε κάτι που δεν ηλεκτροδοτεί, σε καιρό πτώχευσης... Καταδικάζουμε μια χώρα σε μόνιμο σκουπιδότοπο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα περί εντροπίας τα γνωρίζουν Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι-Χημικοί Μηχανικοί και Φυσικοί,Χημικοί.
τα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ και τμήματα γενικά που διδάσκεται ένα μάθημα Θερμότητας-Θερμοδυναμικής.

Δυστυχώς κανείς άλλος,
Παραγωγή-Μεταφορά-Διανομή και Κόστος Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι αποκλειστικό προνόμιο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών(ίσως και Μηχανολόγων...)
Έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι κοιτάνε το κέρδος τους!
https://wattsupwiththat.com/2016/07/16/bank-of-england-governor-mark-carney-climate-is-a-7-trillion-opportunity/

archaeopteryx είπε...

Και την ώρα που ο Σταθάκης πέρασε παράταση αυξημένων επιδοτήσεων υπέρ Κοπελούζου (και ίσως Περιστέρη), το σύστημα είναι πάλι στα όρι μπλακάουτ! Μα γιατί κινδυνέυομε από μπλακάουτ αφου έχουμε περίπου όσες ΑΠΕ όσο και η ζήτηση (συν οικολογικό αέριο, υδροηλεκτρικά, και τον κακό λιγνίτη (εστω και μειωμένο?)

nikos είπε...

Όλος ο τύπος αναφέρεται στην επικείμενη …. πώληση λιγνιτικών Μονάδων (ΑΗΣ) της ΔΕΗ χωρίς να διευκρινίζει κατά πόσον υπάρχουν ακόμα κοιτάσματα λιγνίτη η ..έχουν εξαντληθεί οταν το μήνα Μάρτιο η σχέση εκμετάλλευσης στο Ορυχείο Καρδιάς ….1: 50

Ανώνυμος είπε...

https://euracoal.eu/info/country-profiles/greece/


Accounting in 2015 for 23.4% of the country’s primary energy supply of 33.7 Mtce, lignite is Greece’s most important indigenous energy resource, although the country does have modest oil and gas reserves. At 0.2 Mtce, hard coal imports accounted for 0.6% of total primary energy supply in 2015. Oil accounted for 47.6% of the country’s primary energy supply; Greece has a large refining industry which exports oil products. Consumption of imported natural gas increased significantly until the global economic crisis of 2008, but has since declined. Natural gas had an 11.3% share in primary energy supply in 2015. Electricity imports have grown strongly in recent years to reach 11.1 TWh in 2015.

Σημείωση:
MTCE stands for Metric Tons Carbon Equivalent

Ουδέν σχόλιο...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Κολιός και κολιός απ' το ίδιο βαρέλι.