Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Στο όνομα του Αλλάχ, του ελεήμονα, φιλάνθρωπου, λιγνίτης για φθηνό ρεύμα και ανάπτυξη


http://www.thegwpf.com/china-and-pakistan-join-forces-for-worlds-biggest-brown-coal-programme/
https://www.slideshare.net/anwaarazad/china-pakistan-economic-corridor-3
Thar coal field (εικόνες)
China - Pakistan Economic Corridor
https://syskool.com/wp-content/uploads/2016/09/CPEC-Projects.jpg

13.000 μεγαβάτ από λιγνίτη στο Πακιστάν. Κοινοπραξία $3,5 δις (με Κινέζους).  Προβλέπεται και δίκτυο $3 δις.  Ο σκοπός είναι η ηλεκτροδότηση της χώρας που σήμερα εξαρτάται από εισαγωγές πετρελαίου και LNG και θέλει να μειώσει το κόστος της εισαγόμενης ενέργειας, να μειώσει τα blackouts, και να αναπτυχθεί με φθηνό και απρόσκοπτο ρεύμα. Εκτιμούν ότι η έλλειψη απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης τους μειώνει το ΑΕΠ.  Το κοίτασμα λιγνίτη είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Με 13.000 λιγνιτικά μεγαβάτ, αντέχουν να βάλουν και λίγα Κινέζικα αιολικά να κάνουν και αυτοί τους οικολόγους (και να συνδράμουν τους Κινέζους εταίρους τους).

Αυτοί οι οπισθοδρομικοί Πακιστανοί διαφωνούν με τον Σταθάκη... που πιστεύει ότι θα αναπτυχθεί η Ελλάδα με ...εισαγωγές ρεύματος και αερίου, με αέρα όταν ...φυσάει και με γενναίες προμήθειες από αρπαχτές σε 1-2 περίεργους.  Εισάγουμε αέριο και ρεύμα, εξάγουμε λεφτά -- κάτι λείπει...

Περιμένω δράσεις της Greenpiss και της WWF στο Πακιστάν (ή στην Κίνα).  Βέβαια, η WWF τάχθηκε υπέρ του λιγνίτη ...στην Γερμανία. 

4 σχόλια:

nikos είπε...


Bank of England Governor Mark Carney: Climate is a “$7 trillion opportunity”


https://wattsupwiththat.com/2016/07/16/bank-of-england-governor-mark-carney-climate-is-a-7-trillion-opportunity/

Ανώνυμος είπε...

Τα Φωτοβολταϊκά και ειδικά τα αιολικά δυστυχώς έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ελπίζω ο Τραμπ να μην κάνει καμία "κολωτούμπα" για αυτά.
Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται από άσχετες ειδικότητες(π.χ ένας Γεωλόγος,Γεωπόνος,ένας Φυσικός ειδικά Θεωρητικός,ένας Χημικός,ακόμη και Χημικός Μηχανικός δεν γνωρίζει για αυτά,απλά τα προωθεί).
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί καλοθελητές που έρχονται από Εξωτερικό(π.χ. Γερμανία) και στην κυριολεξία γίνονται ντήλερ μιας ακριβής και αναποτελεσματικής τεχνολογίας για Ηλεκτροδότηση που αυξάνει το κόστος.

http://www.renewableenergyworld.com/articles/2011/12/renewable-energy-adoption-and-the-increasing-cost-of-electricity-in-the-u-s.html


Renewable Energy Adoption and the Increasing Cost of Electricity in the U.S.
December 15, 2011
By Brennan Louw, ClearSky Advisors

Ανώνυμος είπε...

Και με τους ισλαμιστές είσαι γιατί καίνε κάρβουνο, όπως και με τους σταλινοφασίστες τους σπιράλ αρχιψεύτες συνδικαΛήσταρχους φωτόπουλους, αρχαιοναζί προφέσσορα της μαύρης τρύπας. Και έβαλες τσιτάτο στα αραβικά ότι ο Αλλάχ είναι ο πιό φιλεσπλαχνος και δίκαιος ανήμερα της Κυριακής των Βαϊων βρωμερέ ΜΑΣΟΝΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ, ουστ!!! Γιατί έρχεται η δίωξη σου, ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ!!!!!

archaeopteryx είπε...

άντε 3.50, σε έβαλα για να ψυχαγωγήσεις τους υπόλοιπους. Ξέχασε να πεις ότι είμαι και ΤRUMPούκος, χαχαχαάχα!