Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό (πάνω από 20%) fake news


Πριν 3-4 μέρες είχαμε κακοκαιρία και μπουρίνι (αέρας, βροχές κλπ).  Εδώ και καιρό έχουμε κρατικοδίαιτους κυνηγούς επιδοτήσεων που δεν έχουν τι να κάνουν. Χτες και σήμερα έχει άπνοια. Στις 6 Ιουλίου δεν έχουμε ιδέα τι καιρό θα κάνει, λογικά θα έχει ζέστη.  Έχουμε και σωρεία ιστοσελίδων ποικίλης ύλης που ειδικεύονται σε φυτεμένες μούφες.

Να σας πω εγώ πώς έχει η είδηση πίσω από την πληρωμένη καταχώρηση:  Πριν 3-4 μέρες είχε αέρα. Όσο φυσούσε, οι αιολικοί πληρωνόταν τα 80-90 ευρώ για κάθε αιολική μεγαβατώρα που εγχεόταν στο δίκτυο, είτε το ήθελε το δίκτυο, είτε όχι. Όσο αυτό συνέβαινε, δεν εξοικονομήθηκε ούτε ένα γραμμάριο λιγνίτη.  Όσο αυτό συνέβαινε έκαιγε κάθε συμβατική θερμική μονάδα, μην γίνει καμμιά στραβή με άεργο ισχύ και ψαχνόμαστε α λα Ρόδο. Συνολικά, από την προπερασμένη εβδομάδα, αμφίβολο εάν εξοικονομήσαμε καν αέριο, αφού το πάνω-κάτω στην ισχύ των μονάδων αερίου, μάλλον καίει περισσότερο -- αλλά εάν εξοικονομήσαμε αέριο, παρακαλώ να δημοσιευτεί πόσο, και πόσο μας κόστισε αυτή η εξοικονόμηση.  Το ρεύμα ανεβαίνει, ανεβαίνει... Λόγω αερίου, ΑΠΕ και ...απελευθέρωσης.


Η είδηση λοιπόν είναι ότι προχτές είμαστε η μόνη χώρα με μπουρίνι, αλλού είχε σχετική καλοκαιρία.  Τα διάφορα LIFO, και οι διάφορες Μάχες δουλεύουν για τους "επενδυτές" που παρασιτολογούν από τουλάχιστον το 1996 σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας και της Ελλάδας, γενικά.  Όταν θα χρειαστούν νοσοκομείο, δεν τους εύχομαι να είναι νοσοκομείο που να ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ, μην πάθουν τίποτα οι άνθρωποι... 

ΑΥΤΗ, η παρακάτω, είναι η είδηση, να δω με τι λεφτά θα κάνουμε εισαγωγές.

 
Ο ΑΔΜΗΕ, εν τω μεταξύ, δημοσιεύει πόσο ρεύμα από ΑΠΕ καταγράφεται να εγχέεται στο δίκτυο. "Εγχέεται". Μαγική λέξη. Το 80% του αιολικού ρεύματος που εγχέεται στην Γερμανία, "εξάγεται". Ή πάει περίπατο. Σε γειτονικές χώρες με πλεονάζοντα υδροηλεκτρικά (που μάλλον πληρώνονται για την εξυπηρέτηση).
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύουμε...!!! :)

nikos είπε...



Απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα ανακοίνωσε ο Τραμπ

http://www.kathimerini.gr/912267/article/epikairothta/kosmos/aposyrsh-twn-hpa-apo-th-symfwnia-gia-to-klima-anakoinwse-o-tramp

Να δούμε βέβαια πόσον καιρό θα επιβιώσει κοντράροντας την παγκόσμια εξουσία.