Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το κατασκεύασμα που λέγεται «Κ»λιματική «Α»λλαγή


Η ΓΕΝΟΠ για την ημέρα περιβάλλοντος – Μήπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή»;

Το ερώτημα είναι διπλό: 
  1. Εάν η αποχώρηση των ΗΠΑ "ξεσκέπασε" κάτι,
  2. εάν η "κλιματική αλλαγή" είναι "κατασκεύασμα"
1) Η αποχώρηση είχε προαναγγελθεί.  Είτε σας αρέσει ο Πρ. Τραμπ, είτε όχι, το είχε πεις ρητά σαν υποψήφιος, στις 26/6/2016  ότι θα τραβήξει την χώρα του έξω από την Συμφωνία του Παρισιού  στην οποία συμφώνησε ο Πρ. Ομπάμα -- χωρίς την αρμόδια έγκριση από την Βουλή τους. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι και οι ξένοι που ήταν κατά αυτής της εξαγγελίας, έκαναν ό,τι μπορούσαν να χάσει ο Τραμπ.  Δεν έχασε. Παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, τήρησε και την προεκλογική του υπόσχεση.   Η αντίδραση του Κογκρέσου (που ελέγχεται από το κόμμα του Τραμπ) επίσης είχε προαναγγελθεί.  Στο αντίστοιχο πρωτόκολλο του Κιότο, το 2005, επίσης δεν συμμετείχαν οι ΗΠΑ, και για αυτό δεν υπήρξε πρωτόκολλο του Κιότο (παρά στα φαντασία των Γαλλογερμανών και των έμμισθων οικολόγων).  Αυτό που ξεσκέπασε η αποχώρηση των ΗΠΑ είναι το μένος των Γαλλογερμανών να κάνει πίσω ο Τραμπ.  Αυτό που επίσης ξεσκέπασε η αποχώρηση είναι τι είναι και δεν είναι η "κλιματική αλλαγή" και τι τελικά ήταν η "συμφωνία του Παρισιού"

2) Είναι "κατασκεύασμα" η Κλιματική Αλλαγή?  Το ερώτημα αυτό το απάντησα όταν είχα κέφια στο fb (και έχω την απάντηση και στο τέλος, σαν [υποσημείωση 1]. Ναι, και όχι!   To υπάρχει ή δεν υπάρχει "Κλιματική Αλλαγή" είναι σαν το ερώτημα υπάρχει ή δεν υπάρχει "Θεός". Φυσικά και "υπάρχει", φυσικά και δεν "υπάρχει". Είναι θέμα πώς ορίζεις τις λέξεις "υπάρχει", "Κλιματική Αλλαγή" και "Θεός".   Το κλίμα αλλάζει όσο υπάρχει η Γη, και θα αλλάζει όσο υπάρχει αυτό το Ηλιακό σύστημα. Αλλά η "Κλιματική Αλλαγή" του Σκάει, του Ζερεφού, του Τσιπουρίδη, των ΜΚΟ, και των εργολάβων που δεν θέλουν την Πτολεμαΐδα 5 κλπ δεν έχει σχέση με την πραγματική κλιματική αλλαγή.  Είναι κατασκεύασμα. Ξεκίνησε από φοβία για παγετώνες την δεκαετία του 1970 (με τις πετρελαϊκές κρίσης που μας έφεραν τον ΟΠΕΚ, εξελίχθηκε σε θερμοκήπιο από κάποιον Bert Bolin, έγινε Γερμανική κρατική πολιτική, και φιέστες του ΟΗΕ.  O Bert Bolin αγιοποιήθηκε με οφίκια και βραβεία, και ενώ οι Γερμανοί φαίνονται σαν ο εγκέφαλος,  μπορεί και να ανακάλυψαν οι Μεγάλοι ότι θα βοηθούσε στο να διαλυθεί ο ΟΠΕΚ ή οι παρενέργειές του. Και επειδή το θερμοκήπιο δεν έφερε ζέστες για 20 τόσα χρόνια, βαφτίστηκε Κλιματική Αλλαγή περί το 2004-2005. Και μην αρχίσετε τις αρλούμπες ότι "όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν", πάει αυτό το πουλάκι, πέταξε [υποσημείωση 2]

Σοβαρευτείτε!  Εμένα με κατηγορούν ότι είμαι της ΔΕΗ, ή των συνδικαλιστών της, ή του Τραμπ, ή ότι ανοησίες βολεύουν τον κάθε παπαγάλο.   Η σχέση μου με την ΔΕΗ είναι ότι με ηλεκτροδοτεί και ξέρω ότι πριν την ΔΕΗ είχαμε "απελευθέρωση" και δεν είχαμε ρεύμα ή βιομηχανία. Για την απάτη των ΑΠΕ και την κλιματολαγνεία γράφω πολύ πριν υπάρξει ο Τραμπ. Είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και υπέρ της έννοιας του ρεύματος σαν "κοινή ωφέλεια". Εάν ο Πιπεργιάς είναι υπέρ της κοινής ωφέλειας, συμφωνώ μαζί του, είτε αρέσει σε αυτούς που δεν τον χωνεύουν, είτε όχι. Εάν "αγνοί συνδικαλιστές" και πούροι οικολόγοι μπλόκαραν τις λιθανθρακικές μονάδες του Αθανασόπουλου, δεν έχω πρόβλημα να πω ότι τους πλήρωναν αυτοί που τώρα κατηγορούν τους συνδικαλιστές ότι είναι με τον Τραμπ.  Πολύ απλό.

Οι κοινοπραξίες Ελπέντισον (EDF και ντόπια σία), ΓΕΚ-Τέρνα/ENGIE, Μυτιληναιοποπελούζοι, η Ζήμενς, η Γερμανική Πρεσβεία, η Κομισιόν, το ΠΟΤΑΜΙ και λοιπά παπαγαλάκια είναι κατά του ...Τραμπ  Έχετε ξεσκεπαστεί βρε κακόμοιρα... δεν πάτε στο Κατάρ να πάρετε καμιά εργολαβία να ησυχάσουμε και εμείς;
 
______________________________________________




[Υποσημείωση 1]

Υπάρχει ή δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή?

To υπάρχει ή δεν υπάρχει "Κλιματική Αλλαγή" είναι σαν το ερώτημα υπάρχει ή δεν υπάρχει ο "Θεός". Φυσικά και "υπάρχει", φυσικά και δεν "υπάρχει". Είναι θέμα πώς ορίζεις τις λέξεις "υπάρχει", "Κλιματική Αλλαγή" και "Θεός".

Το "υπάρχει" φιλοσοφήσετέ το μόνοι σας.

Το "Θεός" επίσης (αν και μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι υπάρχει εάν πιστεύετε, ή εάν θεωρείτε ότι οι Νόμοι του Σύμπαντος (αυτούς και καταλάβαινε ο Αϊνστάϊν ή ο Feynman) είναι οι εκφράσεις Του. Βέβαια, με το πολυδιάστατο σύμπαν, ελπίζω να μην Τον ψάχνουμε σε λάθος διάσταση, θοῦ Κύριε.

Το κλίμα αλλάζει από καταβολής Κόσμου. Επομένως "υπάρχει" κλιματική αλλαγή και, ναι, μπορεί να έχει και κάποιο δαχτυλάκι ο άνθρωπος. Μικρό σε σχέση με τους κύκλους του Μιλανκόβιτς ή τον Ήλιο, ή τα γεωμαγνητικά, τα πλανητικά, τις τεκτονικές αλλαγές,  την φωτοσύνθεση κλπ, αλλά ίσως δαχτυλάκι (τόσο μικρό που δεν αποδεικνύεται ρε παιδιά, δεν αποδεικνύεται, εικάζεται και τίποτε άλλο -- το ίδιο το IPCC παραδέχεται ότι "υπάρχει μεν ανθρώπινο δαχτυλάκι, αλλά ούτε μπορεί να το αποδείξει, ούτε ξέρει καν πόσο μεγάλο[Υποσημείωση 3]").

Εκεί που χαλάει είναι όταν γράφεται με κεφαλαίο "Κ" και κεφαλαίο "Α". Τότε είναι θέμα πώς το ορίζεις!

Η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει επειδή την συζητάμε.
Επειδή ήθελαν λεφτά οι Γερμανοί για την πανάκριβη επανένωσή τους
Επειδή πρέπει να μαζευτούν οι Κινέζοι
Επειδή οι Κινέζοι δεν θέλουν να σηκωθούν οι Ινδοί
Επειδή πρέπει να εξάγουν οι Γερμανοί
Επειδή έπρεπε να σπάσουν οι ανθρακωρύχοι
Επειδή ο Μπενρουμπή θέλει να βάλει αιολικά στην Ικαρία
Επειδή ο Τσιπουρίδης έχει εργολαβία να προωθεί αιολικά
Επειδή οι Αμερικάνοι μας καταπιέζουν με τα CVN's τους
Επειδή το πετρέλαιο πρέπει να πέσει
Επειδή το πετρέλαιο πρέπει να ανέβει
Επειδή γουστάρουμε την Γκαζπρομ
Επειδή δεν γουστάρουμε την Γκαζπρομ
Επειδή η EDF θέλει λεφτά για ανανέωση των πυρηνικών και οι Γάλλοι είναι μπατίρια

ΑΥΤΗ η "Κ"λιματική "Α"λλαγή είναι 100% μούφα. Κατασκεύασμα με πολλαπλές εφαρμογές. Φταίει για την κατάσταση στη Συρία, για την πορνεία, για τα μπιμπίκια. Η αντιμετώπιση της "Κ"λιματικής "Α"λλαγής είναι φόροι υπέρ αγνώστων "Ευρωπαίων", η Σία και ο Σκάει. Αν η Σία λέει ότι κάνει ζέστη, κάτι θα ξέρει.

Η Συμφωνία του Παρισιού είναι επίσης 100% μούφα. Συμφωνία για την "συμφωνία", χωρίς αντίκρυσμα. "Συμφωνούμε" για να κάνει κουμάντο η αόρατη παρέα μασκαράδων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αν ξέρετε ποια είναι. Η Συμφωνία του Παρισιού είχε σχέση με εμπορικά ισοζύγια κρατών και με κονόμα τρωκτικών. Δεν είχε καμία μα καμία σχέση με κανένα "κλίμα". Το λένε τα ίδια τα μοντέλα που είναι το μόνο έρεισμα και επιχείρημα των απατεώνων.


[Υποσημείωση 2]  Τι είπατε ότι λένε οι επιστήμονες για το θέμα?

________________________
[Υποσημείωση 3] Από τις ίδιες τις δημοσιεύσεις του IPCC προκύπτει ότι οι άνθρωποι, αφού έγιναν πανηγυρικά ρεζίλι με τα αποδεδειγμένα μαγειρέματά τους τα τελευταία 10 χρόνια (και πήραν και Νόμπελ κάτι Ζερεφοί για αυτά)  τώρα το έχουν μαζέψει και προβλέπουν "ἥξεις ἀφήξεις", φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, μπορεί να ανέβει, μπορεί να πέσει, μπορεί να ανεβοκατέβει (που είναι και το πιθανότερο) αλλά δεν ξέρουμε κιόλας. Αν δεν βαριέστε μελετήστε το.

Και αφού το μελετήσετε, αποφασίστε εσείς εάν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ψήφισε Τραμπ, ή ο Τραμπ ξέρει ποιος είναι ο κ. Καλλιτσάντσης ή ο κ. Περιστέρης (ή η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ)

Εγώ προτιμώ την Πυθία. Η Πυθία λέει (με τα δικά της μοντέλα) ότι η όποια εφαρμογή του τέως Συμφώνου του Παρισιού δεν θα κάνει οποιαδήποτε διαφορά στο Κλίμα...


10 σχόλια:

Ιωσήφ είπε...

Πάντως εκεί (ellinikaKARAKaxes.gr και στο άλλο site με τον ίδιο man) που παλεύεις να πείσεις, εις μάτην. Εχω πάψει να τους διαβάζω από καιρό. Agenda περνάνε ανάμεσα σε μούφες του τύπου "φύτρωσε ξερολούκουμο από κατεψυγμένα φασολάκια". Αιλυνάρες απ' την ανάποδη, αν με εννοείς.

http://imgur.com/FRrpY4g

archaeopteryx είπε...

πληρωμένη "ενημέρωση". ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τουε ελληναραδες. Η προπαγάνδα έχει εντοπίσει "μανδύες" και εμφανίζεται με αυτούς ΞΕΡΟΥΝ ότι οι οικωλόγοι ΔΕΝ είναι της μόδας. Αρα πάνε με άλλη εμφάνιση.

archaeopteryx είπε...

όπως και κάποιος "μηχανικός". Καιο Τσιπουρίδης "φυσικός" δηλώνει. Πλασιέ.

spiral architect είπε...

Καλό θα ήταν, τέτοιου είδους ανακοινώσεις να μην είχαν υπονοούμενα και να μην εστίαζαν σε χώρες που είτε στη μια, είτε στην άλλη περίπτωση έχουν συμφέροντα. (Κίνα, Γερμανία, ΗΠΑ). Ας μην ξεχνάμε ότι, απευθύνονται σε κόσμο που δεν γνωρίζει τη διαφορά της (ηλεκτρικής) ισχύος από την ενέργεια, πολλώ δε μάλλον την απόδειξη της κλιματικής αλλαγής.
Η τελευταία θεωρείται δεδομένη για αντίστροφο λόγο, επειδή δηλαδή δεν την υποστηρίζει ο Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο.

spiral architect είπε...

Με αφορμή τη χαζή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τίθεται επίσης το ερώτημα, για ποιο λόγο να παρουσιάζεται η αναμενόμενη άρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στη Συνθήκη των Παρισίων ως κίνηση ισχύος του Τραμπ. Πολλά μέσα έδωσαν την είδηση «ο Τραμπ αποχωρεί από τη Συνθήκη των Παρισίων». Ανέφεραν κατα κόρον επίσης ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βγαίνει από τη Συνθήκη του κλίματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, ποτέ δεν εντάχθηκαν πραγματικά στη Σύμβαση των Παρισίων. Γνωρίζοντας ότι το Κογκρέσο δεν θα συμφωνήσει, ο Ομπάμα πρόβλεψε να ενταχθεί μόνο με προεδρικό διάταγμα στη συμφωνία αυτή. Μια μόνιμη ένταξη όμως, θα έπρεπε να επικυρωθεί από το Κογκρέσο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Ομπάμα ήξερε εξ αρχής ότι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν την κλιματική αλλαγή ως ισχυρισμό της «ψεύτικης επιστήμης». Είχαν επί προεδρίας του και έχουν τώρα τη πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Οπότε και πολύ απλά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βγουν από μια Συνθήκη στην οποία ουσιαστικά δεν έχουν ενταχθεί ποτέ. Αν και υπάρχουν κατηγορίες συμβάσεων ή συμφωνιών που θα μπορούσαν να συνάψουν χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου οι Αμερικανοί πρόεδροι ως δεσμευτικές, το προεδρικό διάταγμα του Ομπάμα ήταν απλά μια συμβολική πράξη χωρίς ουσία.

spiral architect είπε...

Οι ακαθαρσίες των μελισσών αποτρέπουν την επιδοτούμενη πράσινη ηλεκτροπαραγωγή

Φωτοτυπίες που κολλήθηκαν πάνω σε κυψέλες μελισσών στην Αργολίδα.

spiral architect είπε...

Τέλος, επειδή διάβασα και τη στιχομυθία στο Ελληνικά Χόαξες (στο οποίο όπως προείπα συμφωνώ μόνο στην κατακλείδα “Συνεπώς, ίσως θα ήταν σκόπιμο τέτοιου είδους ανακοινώσεις να εξετάζονται από κάποιον ειδικό ή επιστημονική επιτροπή πριν δημοσιευτούν ” και μέχρι εκεί) και επειδή κάποιοι δεν πείθονται, υπάρχει και η Ευκλείδειος λογική:
Ωραία λοιπόν η κλιματική αλλαγή υπάρχει και είναι γεγονός. Τι κάνουμε για να την αποτρέψουμε;
- Σβήνουμε τους θερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και το γυρίζουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και πώς θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Με Α/Γ και Φ/Β;
- Να καίμε φυσικό αέριο; Τέλεια. Το ΦΑ είναι ως γνωστόν μείγμα υδρογονανθράκων. Ενδεικτικά: καύση μεθανίου: CΗ 4 (g) + 2O 2 (g) CO 2 (g) +2Η 2 Ο(g) + Θερμότητα. Ουπς, να΄το ξανά το CO2. Ε, τι στο διάολο, ποια καύση δεν δημιουργεί CO2;
- Συμφωνείτε ότι η πυρηνική ηλεκτροπαραγωγή είναι “πράσινη”; Και τα απόβλητα; Ουπς!
- Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ή οι περιβόητες μπαταρίες του Τέσλα κατά τη φάση παραγωγής τους και οι γεννήτριες των Α/Γ δεν καταναλώνουν ενέργεια κατά τη φάση παραγωγής τους; Δεν αφήνουν ένα γαμάτο οικολογικό αποτύπωμα ξεσκίζοντας τα υπεδάφη για να βρεθούν οι σπάνιες γαίες για τους μαγνήτες των Α/Γ, των πανέλων και των Li-ion;
- Είναι ηθικά σωστό το εμπόριο ρύπων; Έχουμε κερδίσει κάτι με αυτό το αλισβερίσι;
- Αν γίνουν όλα τα παραπάνω και ακόμα παραπάνω εγγυάστε ότι οι πάγοι δεν θα λιώσουν;

Επειδή δεν σκοπεύω να ανοίξω λογαριασμό στο ντισκάς (έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε) για να απαντήσω στους χοαξάδες πες τους τα εσύ.

Υστερόγραφο μιας και είπαμε για χόαξες: Το «έχω ξαναπεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι hoax» του Α. Ανδριανόπουλου (https://twitter.com/andrianopoulos4 ) στο τουίτερ είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της κλιματικής αλλαγής.
Οι λόγοι γνωστοί. ;-)

Ιωσήφ είπε...

Πάντως τα links/επιχειρήματα των ορφανών του Peter Joseph στην σχετική ανάρτηση στο Facebook , έχουν πλάκα.

Ιωσήφ είπε...

Κι επειδή ως ημιμαθής ή κουτοπόνηρος, σου επαναλαμβάνει την Exxon, διαβάζοντας προσεκτικά, θα βγάλεις άκρη εδώ

http://archive.is/cMcIz
http://archive.is/WuIov

Ιωσήφ είπε...

Πάνω στην αναμπουμπούλα ξεχάσαμε τα "Σφηνωμένα Εθνη".
Πίσω στο 2005 ανεβάζουν την "επιστημονική" εκτίμηση
για 50-200 εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες το 2010 (!!!) ,
γελάει ο κόσμος και πιο πολύ όταν τη σβήνουν
κι έτσι αναγκάζονται να την αναρτήσουν ξανά.

http://archive.is/NW5NQ
http://archive.is/RPZTr

Αλλά ακόμα δε γλιτώσαμε - δυόμιση χρόνια έμειναν
ας πούμε πως έπεσαν έξω μια δεκαετία LOL,
εδώ
http://archive.is/wbiM2

Αυτό από το 2007 (το cartoon είναι του 2014)
βαριέμαι να ψάχνω που τα έχω
http://i.imgur.com/y3ml5q4.jpg

Με τέτοιους "επιστήμονες" πώς να μην είναι undeniable ?
Jawohl, mein Kommandant!
http://archive.is/m0TBh