Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Οι απλοί άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν «στοπ» σε απάτη 300 εκατομμυρίων (ή 3 δις, αθροιστικά)


Δεν βρήκα το άρθρο ηλεκτρονικά, αλλά η εικόνα μεγαλώνει με κλικ, αξίζει να το διαβάσετε. Είναι οι αρλούμπες της Μάχης Τράτσα σε διασκευή Χάρη Φλουδόπουλου, καταχωρημένες από τα ίδια πρόσωπα.

Η ΕΝΕL πράγματι είναι ενεργειακός κολοσσός. Για την χώρα της και για την Ευρώπη, υπέγραψε το 2013, κοινή διακήρυξη με όλους τους ηλεκτροπραγωγούς (πλην πυρηνικής EDF) υπέρ της κατάργησης των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ επειδή είναι ώριμος κλάδος που δεν χρειάζεται πια επιδοτήσεις και επειδή οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα για τον καταναλωτή (που πληρώνει τις επιδοτήσεις) και  κάνουν ζημιά στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή:  Οι τυχαίες κουτουρού διαλείπουσες ΑΠΕ επιδοτούνται αλλά ρίχνουν την χοντρική τιμή του ρεύματος, κάτι που στην Ελλάδα το γνωρίζει και ο Σταθάκης, και ο Φλουδόπουλος αφού και οι δύο γνωρίζουν τα περί ΜΑΜΚ και ΑΔΙ:  Επιδοτήσεις στους αεριάδες μας που είναι και οι ΑΠΕτζήδες μας, για να αντεπεξέλθουν την ζημιά που οι ίδιοι προκαλούν με τις ΑΠΕ τους.

Ο ενεργειακός κολοσσός ENEL, εκτός Ιταλίας είναι απλά κυνηγός επιδοτήσεων. Σε μπανανίες και όπου μπορεί να επηρεάσει πολιτικές αποφάσεις για επιδοτήσεις. Στην Βουλγαρία πχ δεν θα τα κατάφερνε. Αξίζει να δείτε τις απόψεις του Βούλγαρου στο θέμα...

Τα αιολικά είναι κάτι σαν αναγκαστικό δάνειο. Δανείζεται ο "επενδυτής" με εγγύηση την αποπληρωμή του δανείου από εμάς, μέσω φουσκωμένων λογαριασμών, τα αγοράζει, τα βάζει, αλέθουν κουτουρού αέρα, και διαφημίζουν εικονικές ηλεκτροδοτήσεις και πλασματικές εξοικονομήσεις εκπομπών CO2. Αφού το άρθρο ανέφερε Καλώδια, το αιολικό "θαύμα" του Φλουδόπουλου δεν μπορεί να ηλεκτροδοτήσει την παραγωγή ούτε 10 εκατοστών καλωδίου, άσε πια την μόνωση του καλωδίου.   Το "θαύμα" είναι ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση από την KfW (που χρηματοδοτεί Γερμανικές εξαγωγές) και εξασφάλισε και 40% επιδότηση μπροστά από κάποιο πακέτο, συν εξασφάλισε το παλιό καθεστώς εγγυημένων επιδοτήσεων για 20 χρόνια (που καταργείται στην Ευρώπη σαν παράλογο). ΑΥΤΑ είναι τα θαύματα. Αααα.... ξέχασα... Το θαύμα της Δασικής Υπηρεσίας που εξασφάλισε δημόσιες γαίες για παραχώρηση, αρπάζοντας εκτάσεις από ντόπιους που δεν άντεχαν προσφυγές και ταλαιπωρίες.

Και τι θα πάρουμε για το "θαύμα"? 1) Ακριβότερο μη ρεύμα. Καπέλο στον λογαριασμό του ρεύματος. 2) Δικαιολογία για περισσότερο αέριο που δεν έχουμε κι αν είχαμε θα συνέφερε να εξάγουμε ή να έχουμε σε συμπαραγωγές και όχι για εφεδρείες απατεώνων.  3) Ανάγκη για εισαγωγές ρεύματος -- αλλά αυτό αρέσει στον εξαφανισμένο τέως συνεταίρο και μόνιμο μεσίτη τέτοιων "θαυμάτων" αφού εισάγει ρεύμα.  4) Περαιτέρω ύφεση, 5) Περαιτέρω υποβάθμιση της Νότιας Εύβοιας.

Το "έργο" στην Εύβοια, όπως και κάθε αιολικό "έργο" δεν είναι επένδυση, είναι νομιμοποιημένη απάτη. Αρπαχτή. ΔΕΝ θα παράγει κάτι που θέλουμε. Οι κουτουρού μεγαβατώρες είναι από άχρηστες έως προβληματικές και η ίδια η IRENA έχει επισημάνει ότι το κόστος ενσωμάτωσής τους διπλασιάζει το κόστος τους. Φανταστείτε επένδυση σε ξενοδοχείο που να είναι υποχρεωτική κατά προτεραιότητα με εγγυημένα υψηλή τιμή η διαμονή! Και να μην έχει κρεβάτια, ή στρώματα, κάθε μέρα ή σε κάθε δωμάτιο.

Το 2016 πληρώσαμε 466 εκατομμύρια ευρώ  για επιδοτήσεις σε αιολικούς. Να ψάξει ο κύριος Φλουδόπουλος να βρει α) πόσα κιλά λιγνίτη και β) πόσα κυβικά μέτρα φυσικό αέριο εξοικονόμησαν αυτά τα 466 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ ψάχνω, αλλά η απάντηση που παίρνω είναι ΜΗΔΕΝ. γ) πόσα πραγματικά λεφτά γλυτώσαμε από CO2. Και για αυτό εγώ ακούω ΜΗΔΕΝ.

Να ψάξει ο κύριος Φλουδόπουλος, πριν το κάνει κανένας Ιταλός δημοσιογράφος να μάθε λεπτομέρειες για την συμφωνία μεταπώλησης της άδειας από την DAMCO στην ENEL.

Ο κύριος Φλουδόπουλος, ατυχώς για τον ίδιο είναι μέρος της συστηματικής παραπληροφόρησης.  Της ίδιας παραδραστηριότητας που μάς έφερε την φούσκα του ΧΑΑ το 2000.  Και επειδή έχει το θράσος να υπογράψει τα περί "βιομηχανίας οικολόγων", του το επιστρέφω: Βιομηχανία "δημοσιογράφων" που γράφουν ό,τι αρλούμπα τους σερβίρουν κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" και κυνηγοί μη ανταποδοτικών επιδοτήσεων.   Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ ασχολείται με θέμα περιβάλλοντος. Και η ίδια η Κομισιόν έχει πει ότι με τις χωροθετήσεις των αιολικών παραβιάζουμε την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αν είχαμε RICO Act θα κυνηγούσαμε τους μασκαράδες για μαφιόζικες πρακτικές, διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα και τέτοια. Ή την ΡΑΕ για παράβαση καθήκοντος.

Το ξαναλέω:

 Φανταστείτε επένδυση σε ξενοδοχείο που να είναι υποχρεωτική κατά προτεραιότητα με εγγυημένα υψηλή τιμή η διαμονή! Και να μην έχει κρεβάτια, ή στρώματα, κάθε μέρα ή σε κάθε δωμάτιο. 

Αυτά είναι τα αιολικά της ΕΝΕL και της κάθε ΕΝΕL

Δεν υπάρχουν σχόλια: