Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Λες να ...μην ξέρουν;


Μου έβαλε ο Π-Π την ιδέα ότι η κυρία ΥΠΕΚΑ μπορεί «να μην ξέρει» και να έχει «παγιδευτεί» από την πάσης φύσεως ενεργειακή διαπλοκή. Αν εξαιρέσω αυτό που είναι ιδεολογικές προδιαθέσεις, και αποτέλεσμα 10 και πλέον ετών παγκόσμιας προπαγάνδας, ο Π-Π μάλλον έχει δίκιο.

Πρώτον, έχω δει πώς αντιμετωπίζουν τους Υπουργούς οι επιχειρηματίες, και από την μία πλευρά και από την άλλη. Άρα, Π-Π, σε αυτό, μπορεί και να έχεις δίκιο.

Δεύτερον, έχω μάθει να διαβάζω βιογραφικά.

Μού πήρε 1-2 μήνες να τεκμηριώσω την εγγενή αδυναμία των ΑΠΕ (αιολικών και φωτοβολταϊκών), και όσο και αν φανεί αστείο, έχω ασχοληθεί, κάπως, με το θέμα, πριν αποφασίσω να κάνω τον …blogger εδώ και 9 μήνες. Στο εννεάμηνο αυτό αναγκάστηκα, εκ των πραγμάτων, να αναφέρω τα εξής θέματα: 1) Κλιματολογία, 2) Βασικά οικονομικά, 3) Γεωπολιτικά, 4) Εμπορικά και 5) Πλύση εγκεφάλου.

Μου πήρε 5-6 μήνες, (και στην υφήλιο άλλο τόσο), να καταλάβω τι έχει γίνει με τα Κλιματολογικά. Τα βασικά κοστολογικά οικονομικά των ΑΠΕ είναι σχετικά ξεκάθαρα, όχι μόνο προϋπολογιστικά, αλλά και απολογιστικά. Σαφώς υπάρχουν γεωπολιτικές πτυχές με το θέμα: Υπάρχουν «σκοτεινές δυνάμεις» που θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων από την αυξανόμενη και πληθυνόμενη πλέμπα. Ο απλός τρόπος περιορισμού κατανάλωσης είναι η αύξηση της τιμής της ενέργειας και η συνεπαγόμενη μείωση βιοτικού επιπέδου. Αυτό, όμως, αφ’ ενός χρειάζεται έντεχνο ιδεολογικό περιτύλιγμα, αφ’ ετέρου δίνει εμπορικές ευκαιρίες πλουτισμού σε πολλούς εμπλεκόμενους, που γίνονται σύμμαχοι και προωθητές της προσπάθειας. Έχω μία αβεβαιότητα εάν οι «σύμμαχοι και προωθητές» προέκυψαν από την προσπάθεια αύξησης της τιμής της ενέργειας, ή εάν ήταν από την αρχή στο …κόλπο. Τείνω να πιστέψω το δεύτερο. Τέλος, τα παραπάνω έχουν συνδυαστεί με συνεχιζόμενη, μαζική, και πιεστική διαφήμιση και προπαγάνδα (πλύση εγκεφάλου θα την έλεγα) που δεν είναι αμελητέα, και δύσκολα ανατρέπεται με λογική και επιχειρηματολογία. Την δυσκολία αυτή την έχω δει και σε κατ ιδίαν συζητήσεις μου με καλοπροαίρετους, παραμυθιασμένους, αλλά αντικειμενικά σκεπτόμενους ανθρώπους.

Στο τέλος της ημέρας, (1) δύσκολα τα βάζεις με τις «σκοτεινές δυνάμεις», (αλλά πολλοί το κάνουν, όχι αναγκαστικά συντονισμένα ή στοχευμένα) και (2) η σωτηρία από τις πάσης φύσεως πονηριές είναι η ίδια η παγκόσμια ύφεση. Το marketing και η πράσινη πλύση εγκεφάλου καταρρέουν όταν (2.α) δεν έχεις λεφτά να εξοφλήσεις τον λογαριασμό του ρεύματος και, (2.β) όταν μειώνεται η ζήτηση για ενέργεια.

Όλα αυτά τα θέματα, τα έχω θίξει το τελευταίο εννεάμηνο, αλλά σε μεγάλο βαθμό, πήγαινα ψάχνοντας. Τώρα που έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα, θα κάνω μία περίληψη, αύριο μεθαύριο.

13 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Οντως μπροστα στον πανικο του απληρωτου λογαριασμου καταρρεουν ολα.
Απλως ηθελα να πω κατι σχετικο με την κυρια υπουργο χωρις να γνωριζω οτιδηποτε.
Απο την εποχη της Σιμον ντε Μποβουαρ και του ταλαιπωρου 'Δευτερου φυλου' εχει δυστυχως αποδειχθει δια της αυτοδιαψευσης ,οτι οι γυναικες συχνοτατα οτι κανουν το κανουν για τον ανδρα (σαν ιδεα)...Ξερω και εγω; Μην ειστε αυστηροι.

archaeopteryx είπε...

μπα! δεν το βλέπω σαν θέμα "φύλου", ούτε που με νοιάζει.

Από τον Νόμο για τις ΑΠΕ έχω πάει ανάποδες.

Και το όνομα του ...Υπουργείου... Θα μου πεις φταίει ο ΓΑΠ... Εεε... δεν θα πήγαινα συ Υποργείο που να έχει τις λέξεις Κλιματική Αλλαγή.

Παραπέμπει σε μεσαιωνικά βίτσια, αυτομαστιγώματα, ενοχικά σύνδρομα, malleus maleficarum... τέτοια.

Ωστόσο, η περίληψη είναι

Σερσέ να φάμ'

Και, Ζάχαρη, έχω δει πολλά βιογραφικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα...

Ζάχαρη είπε...

...να φαμ' βεβαιως.Απο παλια ο ανδρας ειναι extension του φαγητου (για πολλες).Εμενα με νοιαζει,γιατι εμεις οι γυναικες εχουμε πολλα θεματα που ειναι εν εξελιξει.Απλη παρατηρηση αν μου επιτρεπεται.

archaeopteryx είπε...

οι παρατηρήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες...

Δεν κοιτάω στο βιογραφικο της ΥΠΕΚΑ τίποτα διαφορετικό από ότι κοιτάω στο βιογραφικό του Ζερβού. Σαλάτα Φρούτων από την μία Φρουτοσαλάτα από την άλλη. (Γένου θηλυκου και τα δύο ,χαχαχάα)

Ανώνυμος είπε...

Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία. Ήρθε με πράσινες φαντασιώσεις της μόδας, περιτριγυρίστηκε από αιολικούς υπαλλήλους, ψάχνει να βρεί πόσα πρέπει να βουτήξει από τον καταναλωτή για να ευδοκιμήσουν αυτοί.Αν δεν κατάλαβε τι έκανε δεν κάνει για υπουργός.

porta porta είπε...

η ασχετοσυνη, η βιασυνη, η περιεργεια, η ανηθικοτητα, η ηλιτιοτητα, η πατατα, η μιζα, η διαπλοκη, η υπερακτια, η ενεργεια, η αυξηση ολα θυλικα...

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

έλα τώρα... η ενέργεια... μια χαρά είναι η ενέργεια...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε να με εντυπωσιάσει η μεγαθυμία σου ή να σκεφτώ ότι στήνεις δόλιες γέφυρες για το ξεμπρόστιασμα της Μπ. ;
Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει αλλά και τι ακούγεται στους διαδρόμους της Αμαλιάδος 17, όχι μόνον γνωρίζει τι πράττει η γυνή αλλά διαβεβαιώνω υπευθύνως πως ό,τι πράττει το επεξεργάζεται μεθοδικά ως ξεσκολισμένη περιβαντολόγος.
Μόνο που έχει πέσει σε μία περίπτωση με υπογραφή της σε μία πράξη, από την οποία δεν βλέπω να "καθαρίζει" εύκολα, λόγω μη κατοχής βουλευτικής ασυλίας και εμμονής που θα επιδείξουν για την εξέταση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών της ως προς την υπόθεση κάτι τύποι από τις νότιες επαρχίες της χώρας των οποίων την αποφασιστικότητα γνωρίζω από άλλες περιπτώσεις. Οι ίδιοι με πληροφόρησαν ότι ήδη άλλες υποθέσεις που αφορούν αιολικά στην περιοχή ενδιαφέροντος έχουν πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων. Μία όμως συγκεκριμένη με πλήθος αδειάσειστων στοιχείων έχει φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία ασπόνδου φίλου του επιχειρηματία (βλέπε Βατοπέδιο) που οφελήθηκε από την πράξη.

Άσε με τους ημιυπαίθριους, μετά τον νόμο Μπ. τα αυθαίρετα πολλαπλασιάστηκαν και νομιμοποιήθηκαν. Λες να μην το γνώριζε ; Η κυρία μόνο χ@ζογκό@@να δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

αδιάσειστα ήθελα να πώ, άκου αδειάσειστα, πω πω τι θα λέει η κυρία, ότι αγράμματοι βοσκοί σχολιάζουν στο blog

Ανώνυμος είπε...

Πρόσθεση αφαίρεση μαθαίνουν οι περιβαλοντολόγοι? Μόνο για την πράξη "Πόσα λείπουν για να κονομήσουμε"

Ανώνυμος είπε...

Το τι ουφα βγαίνουν από σχολεία οικολογίας δεν λέγεται. Ο αρχαίος έχει δίκιο. Δεν ξέρει τι της γίνεται αλλά ξέρει ότι πρέπει να αυξήσει το ρεύμα για να κάνει τις δουλειές των πελατών. ΞΕΡΕΙ τι κάνει, σιγά μην ασχοληθεί να καταλάβει ψιλά γράμματα. Λέει ότι η Γη ζεσταίνεται και καθάρισε

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Ας μην αποκλείσουμε την πιθανότητα να λενε ψέματα και θελω να πιστεύω πως δεν σοκάρω κανένα.

Αν και τα ΜΜΕ δεν το αναφέρουν, εχει αποδειχτεί αρκετές φορές πως η πράσινη απάτη εχει ως αρχικό στόχο την φορολόγηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πληρωτέων στην παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ.

Ελπίζω στην έρευνα σας να μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην "οδηγούσα δύναμη" πισω απο την πράσινη ατζέντα, καθως και στην Ευγονική, την οποία οι «σκοτεινές δυνάμεις», λόγω πολλων .. θανάτων την μετονόμασαν σε Bιοηθική.

Μιας και οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι σύμπτωμα της φτώχειας οπως και η πείνα και το ξεσπίτωμα, εύχομαι πως στις δύσκολες μέρες που΄ρχονται η φιλοξενεία και το φιλότιμο των προγόνων μας θα νικήσουν την απανθρωπιά και την αποξένωση που μας δίδασκαν τοσα χρόνια οι κατακτητές με τα "ειρηνικά" ηλεκτρονικά τους οπλα.

porta porta είπε...

που να δουμε τι ετοιμαζει για τα offshore Αιολικα... εκει να δεις συνομωσιες..
η ΔΕΗ ειναι θυλικο ??

ΠΠ